MuhammedAli adlı üyeden alıntı
Bu soruyu çok merak ediyorum. Aslında bir platform olsa bu konu üzerine. Oradaki üyeler oylasa. Ona göre kendimizi görmüş oluruz. Ona göre geliştiririz kendimizi. Bende bir çok konuda iyi miyim, değil miyim bilmiyorum. Neye göre hesaplayacağım bunu? :)
Cevabını hemen gidereyim, web işlerinde ( grafik - tasarım - php - css - html vb. - aplication vb. ) dünya devi var yani pazar alanının hakimi diyebilirim bu dev
Envatodur.
Hakkında araştırmalar yapmanı öneririm.
Şimdi profesyonelliğin birden fazla özelliği var yani açıklaması var.
İçinde bulunduğu duruma göre,
Bakış açısına göre,
Yetenek ve bilgi tecrübesine göre diye daha da çok madde ekleyebiliriz.
Şimdi 1 tane örnek vereyim bunu hemen kavrabilirsiniz.
( Kendi mesleğimden örnek veriyorum )
1 adam 1 wordpress teması yaparak totalde : 2.000.000 - 4.000.000 $ nakit para kazanabiliyorsa bu insan profesyonel demektir.
Bakınız.
1 Tema 52,000 farklı insana satılıyor ise bu insan gerçekten çok iyi analiz yapmış, insanların isteklerini çok iyi uygulamış ve mükemmel ötesi bir sistem geliştirmiştir.
Profesyonellik önce yetenek, biraz düşünce ve birazda mantık gerektirir.
Çok iyi tasarım çizebilirsin fakat bu tasarımı çok iyi şekilde sunamıyorsan o hiçbirşeydir.
Çok iyi düşüncelere sahip olabilirsin ama ortaya birşey çıkaramıyorsan yine hiçbirşeysindir.
Çok mantıklı birisi olabilirsin, biraz yeteneğin ve birazda farklı düşüncelerin var ise profesyonellik dünyasına katılmışsındır demektir.
Ben kendi adıma söyleyim ben tamamen profesyonel değilim ve hiçbir zamanda olamam.Teknoloji her saniye gelişiyor ben ona yetişemem kimse yetişemez. Nice adamlar gördüm paintte monalisa çiziyor, nicelerini gördüm excel programında karakter tasarımı yapıyor.
Birilerine bakıp kendinizi kıyaslamak yerine global ( evrensel ) işleri takip edip o yöne doğru gelişmenizi öneriyorum.
Troublet adlı üyeden alıntı
evet bende ondan merak ediyorum. belli yeterlilikleri olsa bizde deriz ki
aa bak bende bu yetenek var bunun aynısını bende yapabiliyorum
şunu şunu bende yapıyorum . demekki bende prof olmuşum diyebilelim kendimize :d
brown adlı üyeden alıntı
Bu konuyla ilgili bir bilgim yok ama neyde olursa olsun "ben profesyonelim" diyen birisi bence profesyonel değildir.
Size az biraz katılıyorum yukarıda açıkladığım gibi kimse ben harikayım diyemez, el elden üstündür düşünce akımları olmasaydı şu anki teknoloji gelişemezdi.
Arkadaşım sende olaya biraz daha ılımlı yaklaşırsan sevinirim arkadaşın dediği gibi sağlam bir makinada profesyonelliğin bir donanımıdır.
Mesela benim bilgisayarım çok eski bazı şeyleri çizmeyi deneyemiyorum.
Ama bugün bende bir MAC olsa bak neler yapabiliyorum :) Alt yapıda profesyonellik konusunda önemli rol oynar.
Çok iyi araba sürebilirsiniz ama iyi bir araba kullanamadığınız sürece kendinizi geliştiremezsiniz.