yms adlı üyeden alıntı

Siteminizde çok haklısınız. Sonuçta bu işten ekmek yiyorsunuz ve bir şeyler yapmak zorunda hissediyorsunuz. Bahsettiğiniz gibi bir grup kurmanızda fayda var.

Ancak bir de şöyle bir gerçek var; "alan razı, satan razı". Ben bir makale yazarı değilim. Makale yazdırmadım, yazdırmayı da düşünmüyorum ama bir müşteri gözüyle bakınca rekâbet hoşuma gider.

Her müşteri bir hizmet ya da ürün satın alırken farklı yollar izler. Ben önce düşük fiyata bakarım. Kalitesi tatmin etmezse fiyat çıtamı yükseltirim ve "işte bu" diyene kadar bu döngüyü devam ettiririm. Eğer ben 50 kuruşluk makaleden memnun kaldıysam, ne diye "MYB" etiketi var diye daha fazla ücret ödeyeyim?

Liberal ve kapitalist bir dünyada yaşıyoruz. Müşterinin her zaman seçme hakkı vardır. Bahsettiğiniz yazarlardan umduğunu bulamayanların yolu elbet size düşecektir. Arz-talep dengesi oturdukça da fiyatlar yükselir. Oluşturacağınız grup için taban fiyat belirlemeniz doğal. Ama piyasa için taban fiyat belirlemek yerine, daha fazla reklamınızı yapın. Aksi hâlde kaybeden yine siz olursunuz. Bir anda olacak iş değil, yavaş yavaş.

Zor bir iş icra ediyorsunuz. Umarım hak ettiğinizi kazanırsınız. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim :)

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; biz zaten kendi fiyatlarımız ile hizmet veriyoruz. Değinmek istediğimiz nokta bizim fiyatımızın yüksek olduğu ve başkalarının fiyatının düşük olduğu için iş yapamıyor olmamız değil. Ancak piyasada gerçekten kaliteli hizmet verip bir şeyler yapanlar varken birkaç kelimeyi bir araya getirip cümle kurmayı bilmeyen kişiler dahi makale yazarıyım diye ortaya çıkıp çok komik rakamlara iş yapacaklarını ilan ediyorlar ve talep görüyorlar. Ha bu taleplere iyi sonuçlar verenlerde var. Ancak işini kötü yapanlar ve ucuz yapanlar oldukça makale işi çok basit bir işmiş gibi görülüyor yani ayağa düşüyor kızdığımız nokta bu.