TBM Arttırma, TBM Adsense, Adsense TBM yükseltme gibi konular Google Adsense kullanıcıları açısından henüz çözüme ulaşmamıştır. Bu kavramlar çok konuşulmuş, webmaster forumlarında tartışılmış ancak belirginsizliğini sürdürmektedir.

Biz tr-adsense.com ekibi olarak size bu konuda deneyimlerimizi sunacağız. Bu deneyimlerden yola çıkarak sizde başarıya ulaşacaksınız. TBM Yükseltmenin esas formülü; Niche kelimesinden geçmektedir. Niche kelimesinin türkçe anlamı "uygun yere yerleştirme" olarak kullanılır. Ancak reklamcılın sektöründe bu anlam biraz gerçek anlamından uzaklaşarak yerini Arama Motoru Optimizasyonuna yani "SEO" 'ya bırakmıştır. Niche Google Adsense platformunda önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle kazanç sağlatan değerleri arttırmakla görevlidir diyebiliriz.
Niche kelimesi dışında TBM değerlerinin büyük bir kısmını tamamlayan Keywords'ler yer almaktadır. Key words'ler google arama motorlarındaki ana kelimelerdir. Siteniz eğer oyun ve eğlence üzerine ise TBM oranları genelde düşük değerlere sahiptir. Ancak aşağıdaki kelime listesinde ki konular kazançlarınıza kazanç katacaktır.


  1. Kilo kaybı

  2. Güzellik

  3. Cilt bakım

  4. Turizm

  5. Eğitim

  6. Teknik

  7. Destek



Yukarıda ki kelimelerin dışında çok kazandıran kelime veya kelime grupları bulmanız zordur. Bu kelimeleri tr-adsense.com ekibi olarak optimizasyon sürecinden geçirerek sizlere sunduk. TBM değerinizi düşüren veya arttıran diğer unsuz Trafik'tir.

Siteniz, Asya yada Afrika kısımlarından çok fazla trafik alır ise düşük değer, ABD, Kanada ve Avrupa'dan fazla trafik alırsa yüksek değer getirecektir. Bunun nedeni Google Adsense firmasının dünya üzerinde ki bulunduğu konumdur. Eğer ana platformu Asya yada Afrika sınırları içinde olsaydı bu durum tam aksine olacaktır.

Reklam yerleşimide TBM değerlerini etkileyen faktörlerden birisidir. Reklamlarımızı sitenizin rasgele yerlerine dağıtmaktan ziyade uzman kişilere site optimizasyonu yaptırarak doğru yerlere koyarsanız TBM değerleriniz artacaktır. Sitenize profesyonel olarak reklam birimlerini yerleştirmek için yazdığımız "Reklam birimlerini doğru yerleştirme" adlı makaleye göz atabilirsiniz. Buna ek olarak reklam birimlerin çokluluğu TBM oranlarını arttırır veya azaltır gibi bazı teoriler ortaya atılmış ancak bunun doğruluğundan yanı sıra kazançları olumsuz etkilediği gözlemlenmiştir.

Site performansı Google Adsense açısından önemlidir. Sitenin durumunu platformada ki Puan Kartlarından gözlemleyebilirsiniz.
Sonuç olarak "Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır." sözü tamamen tr-adsense.com ekibini anlatmaktadır. Bu sektördeki deneyimlerimizi sizlere en ince ayrıntısına kadar anlatmaya devam edeceğiz. Yukarıda ki paragrafları dikkate alarak sitenize uygularsanız emin olun ki kazançlarınız artış gösterecektir. İyi kazanmalar..

Kaynak : TBM Değerlerinizi Arttırma Hakkında