lostyazilim

SEO'daki En Önemli Faktör Hangisidir?

115 Mesajlar 23.385 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

01101011 01101011 WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 15.05.2013
    • Yaş/Cinsiyet 51 / E
    • Meslek eğitimci, akademisyen
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad O** K**
    • Mesajlar 107
    • Beğeniler 54 / 39
    • Ticaret 2, (%100)
    İçerikte herkes hemfikir, fakat diğerlerinin herkese göre aynı öneme sahip olmadığı ortaya çıkıyor.

Biraz tersinden düşünmek gerek. Google'ın neyi önemsediği burada asıl kriter bildiğimiz gibi. Yani benim için backlink önceliklidir diyelim fakat Google'ın farklı sayfa, araç, arayüz ve hatta gönderdiği bültenlerde şunlara daha çok vurgu yaptığını görüyoruz:

1. Özgün içerik
    2. Arama motorlarıyla uyumlu url
    3. Sitede geçirilen süre
    4. Sosyal medya

1. Özgün içerik arama motorlarının tümü tarafından kırk yıllık :D sitelere bile tercih edilmenizi sağlıyor.
    2. Arama motorlarıyla uyumlu (ve ziyaretçiyi yanıltmayan) url'ler altın kıymetinde.
    3. Birinci ve ikincinin sağlamasını yapan ise sitede geçirilen süre. Aslında bir numara olması gereken etken. Çünkü içeriği boş, url'si yanıltıcı bir sayfanın kıymetini backlinkler değil sayfalarda geçirilen süre belirliyor, bu öncelikle google için olmak üzere diğer arama motorları için de hayati bir öneme sahip.
    4. Google diyor ki "size sosyal medyanın gücünün ne olduğunu söyleyebiliriz". Son zamanlardaki eğitim içeriklerini sosyal medya oluşturuyor. Çünkü sosyal medya, son raddede insanların sevip beğendikleri içeriği eş, dost, arkadaşlarıyla paylaşmaları esasına dayanıyor. Aynı zamanda ziyaretçinin paylaşım linkleri aracılığıyla o siteyi etkileşimli bir alan olarak kullandığını gösteriyor.

Sonuç olarak, özgün içerik, yukarıda sayılan her şeyin anlamlı hale gelmesine vesile oluyor. Ama kullanışlı (kullanıcı dostu) bir tasarım, güncellemeler, sosyal medya uyumluluğu, her türlü araç, ortam ve tarayıcı arayüzlerinde sorunsuz çalışabilme gibi backlinkler de büyük bir öneme sahip, sitemizin kıymet ölçüsünü belirliyor. Fakat son yıllardaki malum istismarlar nedeniyle Google hayli ince eleyip sık dokuyor. Hele daha yeni bir sitede, kod/içerik oranı düşük, orijinalliği kuşkulu bir internet sitesinin dolu dolu backlink sahibi olması, bu siteden şüphe duyulmasına, bir süre sonra sahip olduğu backlinklerin çöplük olarak algılanmasına yol açıyor.

Kolay ulaşılabilen içeriğiniz ile ziyaretçi etkileşime geçiyor, bir de bu içeriği sosyal medya aracılığıyla paylaşıp içeriğin "çarpan etkisini" artırıyorsa, bundan daha doğal bir yükselme, tanınıp bilinme gerekçesi olamaz. Bu nedenle de Google'ın karmakarışık, efsane birtakım parametreler kullandığına inanmıyorum. Şunların her birine küsüratlı bir takım puanlar verip onların 1-0 (var-yok) olarak puanlandığını düşünüyorum. Backlinklerin de yeni bir site için (1: hesaba kat) olarak hesaplandığını veya (0: hesaba katma çünkü bunca backlinke rağmen ziyaretçiler sayfada kalmıyor nedense) dediğinden eminim.

wmaraci
    reklam

onurturali onurturali www.onurturali.com Kullanıcı
    • Üyelik 07.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Meslek İçerik editörlüğü
    • Konum Antalya
    • Ad Soyad O** T**
    • Mesajlar 63
    • Beğeniler 1 / 9
    • Ticaret 3, (%100)
    Siteyi güncel tutmak ve anahtar kelimeleri doğru belirlemek

marten marten yok Kullanıcı
    • Üyelik 23.07.2012
    • Yaş/Cinsiyet 37 / E
    • Meslek Maden Mühendisi
    • Konum Karabük
    • Ad Soyad E** Y**
    • Mesajlar 126
    • Beğeniler 24 / 24
    • Ticaret 1, (%100)
    bu soru tek cevaplı bir soru değil ama

Sskgunlugu Sskgunlugu Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 07.09.2012
    • Yaş/Cinsiyet 36 / E
    • Meslek ......
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad ** **
    • Mesajlar 513
    • Beğeniler 61 / 83
    • Ticaret 10, (%90)

murat41 adlı üyeden alıntı

özgün içerikmil anahtar kelimeymis imlemeymiş cart curt hepsi ihikaye....paran varsa kestirmeden normal siteni yap parayi kıy kaliteli sitelerden backlink al tmm dir kaliteli yanlız alexa degeri pr degeri iyi olan sitelerden yani cevabim backlink sosyal medyaıda alabiliriz backşine istedigin kadar özgün içerik seo url falan filan yap devir BACKLİNK devri :D

Aynen öyle. Tanıtım yazısı ile hit kazandırmak gibi olay var . Tmam özgün yazıda önemli ama backlinkde özgün içerik kadar önemli hale geldi, buda tanıtım yazılarının önemini artırıyor.

wmaraci
    wmaraci

chalilozdemir chalilozdemir www.chalilozdemir.com Kullanıcı
    • Üyelik 07.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 52 / E
    • Meslek Uzman Araştırmacı Yazar
    • Konum Bursa
    • Ad Soyad H** Ö**
    • Mesajlar 22
    • Beğeniler 18 / 1
    • Ticaret 0, (%0)
    Ne olursa olsun, domain veya keyword'lar eşleşse bile, seo uyumlu yazılım da olsa bence içerik eğer uyumlu değilse hiç birinin anlamı yok.

http://www.chalilozdemir.com

capadocian capadocian WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 08.04.2013
    • Yaş/Cinsiyet 46 / E
    • Meslek kamu
    • Konum Mersin
    • Ad Soyad ** **
    • Mesajlar 22
    • Beğeniler 0 / 1
    • Ticaret 1, (%100)
    Ben sitemde her gün özgün yazıyorum, bu bir hobi. Ancak google'nin özgün yazıya, hatta uzun özgün yazıya eskisi gibi değer vermediğini düşünüyorum. Çünkü yazıyı benden çalan vatandaş benim önümde çıkıyor ve google bu gibi siteleri gömeceğine benimki gibi emek verildiği her halinden belli olan siteleri gerilere atıyor. Pagerankini siliyor. Basit bir örnek, bu 4000 makaleli, özgün sitem 3 yaşında ve 1 pegarenk sahibiydi, yeni güncellemede sıfıra çekildi. Ancak tamamen kopya içerikli 1 yaşındaki diğer siteme 1 pegarank verildi. Artık iyice saçmaladılar anlayacağınız. Bu durum güvensizliğide dolayısı ile hırsızlığıda beraberinde getirecek...

BinbirMedya

mustafakoc mustafakoc WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 28.06.2013
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek Web-Seo
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad M** K**
    • Mesajlar 86
    • Beğeniler 6 / 11
    • Ticaret 0, (%0)
    hepsi önemli ama içerik düzgün olmadan hiç bir önemi yok diye düşünüyorum

kocmustafa.net | twitter: mustafakocc

Untouchable Untouchable Kendimim Kendim Kullanıcı
    • Üyelik 09.03.2012
    • Yaş/Cinsiyet - / E
    • Meslek Bilgi İşlem
    • Mesajlar 240
    • Beğeniler 18 / 84
    • Ticaret 0, (%0)
    Özgün yazıymış, backlinkmiş, site yaşıymış index sayısıymış vs hepsi tırt. Biz önce düşüncemizi değiştirmeliyiz. Biz yazılarımızı siteyi ziyaret eden ziyaretçiler için yazmıyoruz seo için yazıyoruz kuru kalabalık bir dünya kelimeler geziyor hiç biri doğru düzgün bilgi vermiyor. Bana "6" rakamını anlatacak alt tarafı bunun için 200 300 kelimelik yazı yazılan siteler var hal böyle olunca herkes isyan ediyor özgün içerik giriyorum neden olmuyor diye.
    Öncelikle site yapmak hizmet etmek anlamına gelir siz hizmet ederseniz zaten siteniz bir yerlere gelir ama kimsenin amacı hizmet değil ben ilk sırada çıkayım binlerce hitim olsun adsense tıklansın para kazanayım derdinde. Evet 1 ay 2 ay kazanırsınız ama bu her zaman geçici olacaktır. Kalıcı olmak istiyorsanız seo ya paraya çalışmayın ziyaretçilerin istediği içeriğe çalışın. Geçenlerde bir eklenti ile ilgili bilgi arıyorum yemin ediyorum eklentiyi kurup yükleyip kendim denesem daha fazla bilgi sahibi olurum bir yazılar var uzun uzun ama içi boş böyle olduğu sürece bu listedekilerin hepsi boş.

Erhan Erhan WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 28.11.2011
    • Yaş/Cinsiyet 37 / E
    • Meslek Amale
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad E** T**
    • Mesajlar 202
    • Beğeniler 75 / 102
    • Ticaret 24, (%100)
    Tabi bir çok önemli farktör var fakat en önemlileri: İçerik, Backlink, Sosyal Medya.

Takipçi Satın Al

NDorteOrg NDorteOrg www.ndorte.net Kullanıcı
    • Üyelik 02.10.2013
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Meslek Webmaster, Seo Danışmanı
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad U** Ç**
    • Mesajlar 75
    • Beğeniler 24 / 19
    • Ticaret 0, (%0)
    1- Özgün içeriği falan bir geçin. Şu an ilk sayfada olan bir kaç tane "kopyala-yapıştır" sitem var.
    2- Düzgün ve planlı bir backlink çalışması ile her türlü kafaya oynayabilirsiniz. Aldığınız backlinklerin gücünü iyi analiz edin.
    3- Bununla birlikte sosyal medyaya abanın.
    4- "Backlink paketleri" adı altında satılan hizmetlerden uzak durun.
    5- URL Routing ve Title'ınızı iyi ayarlayın.
    6- Backlink / index sayısı / ortalama hit. Bunları orantılı tuttuğunuz zaman çok faydasını göreceksiniz.
    7- Site içi linklemeye dikkat edin. Ayrı bir sayfa açıp tüm konularınızın linklerini orada toplayabilir ve bir kaç sağlam backlink ile bu sayfayı besleyebilirsiniz.
    8- Her makalenizin giriş bölümünde anahtar kelimenizi "em tagı" içine alın. (strong'da olabilir)
    9- Anahtar kelimenizi maksimum (yazınızın uzunluğuna göre) 4-5 kere kullanın.
    10- Footer linklerden uzak durun.

Afiyet olsun.

wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al