Arkadaşlar şuan birazcık tutuştum diyebilirim. burada yllix mediayı anlatan bir konu vardı yanlış hatırlamıyorsam bende o siteye yayıncı üye olarak siemde reklamlarını yayınlayacaktım. advertiser reklam veren kelimesini biliyorum fakat ben emin olmak için googledan çeviri yaptım ve karşıma yayıncı olarak çıkardı yada ben yanlış gördüm ve ben advertiser bölümünde üye oldum. hi,çbiryere telefon numaramı ve adresimi vermem(burası hariç) olacak ya hani oraya verdim. 1 hafta sonra evime mektup geldi muhtemelen PTT ile gelmiş kargo poşeti falan yoktu.
bende açtım mektubu ve çek çumh. den gelmiş ve ingilizce yazıyordu ben bana ID falan vermiş girişimi tamamlamak için bende sevindim. o ID il giriş yaptım.
ben sandımki yayıncı olarak giriş yaptım yaptığım işlemler ile bana reklam kodu verecek bende o kodu siteme koyacağım yayıncı olarak üç beş kuruş para kazanacaktım. Fakat dün(cumartesi) öyle olmadığını öğrendim. bana mail geldi mail aynen şöyle aşağıdaki gibi:
Dear Sefa Mert,
We'd like to inform you that there is a new invoice waiting to be paid on your ylliX advertiser account ID xxxxxxx.
Invoice number: 033638727
Service Cost: $681.94 USD
Issue Date: February, 1, 2014
Due Date: February, 6, 2014
Please log-in to your ylliX Advertiser account and pay this invoice before the due date.
Thank you very much for your business,
ylliX
Şimdi ben reklamveren olarak üye olmuşum ve sitemin reklamını yapmışım. ben aralıkda falan üye oldum ve mektup ise 2-3 hafta oluyor belki bu hafta 1 ay olacak. o mektup geldikten sonra reklam işelmini yaptım aynen bu saatlerde yaptım ve sabah işe gittim bir bakayım değerler nedir diye raporlara bir girdim -618 dolar yazıyor bu ne dedim nasıl para kaybettim dedim şaşırdım bende. Daha sonra boşver yabancı firma zaten kullanmıcam dedim ve herşeyi sildim.
618 doları bana 8 saat de çıkardı ne bu arkadaş. Daha sonra dün(cumartesi) mail o şekilde geldi. ve benden 6 şubata kadar ödeme yapmamı istiyor bu nasıl iştir anlamadım cidden.
ne yapabilirim? bu konu çok ciddi lütfen dalga falan geçmeyin arkadaşlar..