lostyazilim
tr.link

Google'a Şok Ceza

8 Mesajlar 1.188 Okunma
lstbozum
tr.link

cerezlerim cerezlerim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 116 / 29
  • Ticaret 0, (%0)
Benim arabaya bu kadar ceza gelse çıldırırım herhalde. Abartı tabi bu arkadaşlar ancak gerçekten hak ediyorlar mı bilemem. Neden mi söylüyorum bunları, birazdan göreceksiniz.

Google'ın Street View uygulamasını biliyorsunuz arkadaşlar, Earth programına giriyorsunuz ve o caddelerde adım adım gezdiğinizi hissediyorsunuz. Hoş güzel bir uygulama. Proje çıktı çıkalı Google arabaları, dünyanın farklı ülkeleri, farklı şehirlerinde boy göstermekte. Çoğu zaman ilginç görüntü ve tespitlerle konu olabilmekte ve farklı zamanlarda da veri ihlalleriyle gündeme gelebilmekteler. Şu anda da dev şirket kişisel bilgi ihlalleri dolayısıyla Güney Kore tarafından 196 bin dolar ceza almış bulunmakta.

İnsanların Kişisel Bilgilerini Almış

Google araçları 2009-2010 yılları arasında Güney Kore caddelerinde gezinirken, çekmesi gereken sokak fotoğraflarının yerine insanların internet ID'leri, özel mesajları, şifreleri ve kredi kartı bilgilerinin topladığı belirlenmişti.

Kore İletişim Komisyonu ne yaptı peki, Google'a derhal ellerindeki kişisel verileri silmesi emrinin yanında bir de ceza makbuzu gönderdi.

Hem Avrupa Hem Amerika'da İhlaller

Google çok sefer bu dertten muzdarip olmuş, kendini her platformda ne kadar savunsa da haklarında açılan davaları birer birer kaybetmişler. Hem Amerika hem de Avrupa kıtalarında ödemiş olduğu cezalar şöyle arkadaşlar: Amerika'da 7 milyon dolar, Fransa'da 136 bin dolar ve Almanya' da ise 189 bin dolarlık ödemelere mahkum edilmiş.

Kişisel veri hususu önemli arkadaşlar, konumuzla alakası olmasa da Türk Ceza Kanunu'muzda da bu konu detaylarıyla irdelenmektedir. Teşekkürler..

Kaynak: http://www.cerezlerim.com/2014/02/googlea-sok-ceza.html
İyi Çalışmalar..

wmaraci
reklam

Buhara Buhara Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 542
  • Beğeniler 126 / 53
  • Ticaret 0, (%0)
:D :D :D :D 196 bin dolar google için 1 krş gibi bişey. verirken üzülmezler bile :D

• Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 116 / 29
  • Ticaret 0, (%0)

Buhara adlı üyeden alıntı

:D :D :D :D 196 bin dolar google için 1 krş gibi bişey. verirken üzülmezler bile :D

samsungun apple'a yaptığını yapacaklar aslında 2 mılyon doları bozuk para euro cent olarak gönderecek bak o zaman :)

Buhara Buhara Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 542
  • Beğeniler 126 / 53
  • Ticaret 0, (%0)

cerezlerim adlı üyeden alıntı

samsungun apple'a yaptığını yapacaklar aslında 2 mılyon doları bozuk para euro cent olarak gönderecek bak o zaman :)

aynen :D

wmaraci
wmaraci

MeteErdem MeteErdem Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 19.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ticaret, Serbest
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 15 / 12
  • Ticaret 0, (%0)
Yıllardır google ile para kazanmaya çalışanlar (youtube, adsense vb) bundan sonra google'a nasıl dava açarım diye düşünmeye başlayacaklar :D

GorkeM GorkeM WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek .
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 167
  • Beğeniler 27 / 33
  • Ticaret 0, (%0)
Google candır zaten dünyayı yöneten bazı güçler var bu belli herkes izleniyor :D ama Google 'ın nimetleri olmasa yaşanmaz :D

Ahmet Ahmet ▪ illâ edep, illâ edep! Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Proje Yönetimi
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 1279
  • Beğeniler 386 / 731
  • Ticaret 29, (%100)
Konu dışı: Kaynakda belirttiğiniz adres sizinmi bilmiyorum ancak temada Türkçe karakter problemi giderilirse mükemmel bir tema ortaya çıkar.

Konu içi: Büyük firmaların çoğu öyle yada böyle tazminat ödüyor. Facebook, YouTube, Samsung vb. Bu sistem bir nevi TFF'nin hakem ücretlerini karşılamak için üç büyüklere düzenli olarak kestiği cezaları andırıyor. Yok devre arası sahaya 2 dakika geç gelme, yok tribün arası merdiven boşluklarını doldurmakla taktiren bilmem ne kadar para cezasına... Aynı mantık. :)

• Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 116 / 29
  • Ticaret 0, (%0)
google evet gerçekten olmazsa olmaz dye düşünmeye başlıyorum arkadaşlar.. illa ki mi google tabı kı hayır ama ne bileyim bağlayana bişeyler var işte tarif edemediğim, aşk olsa gerek :D

Ek Olarak:

Buhara adlı üyeden alıntı

MeteErdem adlı üyeden alıntı

Yıllardır google ile para kazanmaya çalışanlar (youtube, adsense vb) bundan sonra google'a nasıl dava açarım diye düşünmeye başlayacaklar :D

GorkeM adlı üyeden alıntı

Google candır zaten dünyayı yöneten bazı güçler var bu belli herkes izleniyor :D ama Google 'ın nimetleri olmasa yaşanmaz :D

Ahmet adlı üyeden alıntı

Konu dışı: Kaynakda belirttiğiniz adres sizinmi bilmiyorum ancak temada Türkçe karakter problemi giderilirse mükemmel bir tema ortaya çıkar.

Konu içi: Büyük firmaların çoğu öyle yada böyle tazminat ödüyor. Facebook, YouTube, Samsung vb. Bu sistem bir nevi TFF'nin hakem ücretlerini karşılamak için üç büyüklere düzenli olarak kestiği cezaları andırıyor. Yok devre arası sahaya 2 dakika geç gelme, yok tribün arası merdiven boşluklarını doldurmakla taktiren bilmem ne kadar para cezasına... Aynı mantık. :)

çok teşekkr ederim hocam tavsiyeleriniz için evet benim adresim.. değerlendiricem söylediklerinizi.. ceza için de uygulanagelen yapılan bir sistem diyosunuz, doğrudur hak veririm..

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al