lostyazilim
tr.link

Yandex İndex ve Webmaster Sorunu

15 Mesajlar 4.445 Okunma
lstbozum
tr.link

Machine Machine www.mybb.pro Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Front end Developer
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)
Merhaba arkadaşlar,iyi forumlar herkese.

Ben sitemi 1 ay önce açtım ve bütün arama motorlarına yeni açtığım siteyi bildirdim. Google ,yandex,bing yahoo,dmoz vb tüm bildiğim ve önerilen yerlere ekledim.

Google indexliyor,bing indexliyor, ama yandex indexlemiyor. 1 ay oldu siteyi açalı hergün güncel içerik giriyorum fakat bir tane bile yandex botu siteme gelmedi.

Yandex destek ekibine 3-4 defa mail attım sorunu ilgili kişilere bildirdikten başka birşey demiyorlar.

Ayrıca webmaster sayfamda şu sorun var ;

1.08.2013 Yandex robotunun sitenize erişim hakkı olmadığı için siteniz indekslenemedi. 178.154.255.135 robotun IP'sinin sunucu tarafından bloke edilip edilmediğini hostunuzdan kontrol edin. Erişim sorunu yoksa, mesaj 2-3 gün içinde yenilenecektir.

Şimdi bu sorunun benden kaynaklandığını söylediler ve host sağlayacığma ve panelimden kontrol ettim ve bu uyarının söylediği ip adres ne engelli ne de böyle bir ip girişi olmadı siteme.

Sorunun benden kaynaklanmadığını tekrar mail atarak bildirmeme rağmen 1,5 ay oldu halen index yok ,bot yok.

Sitemde kullandığım sistem mybb bu sisteminde engelleyeceğini düşünerek tüm ftp dosyalarını,sitemde ki kullandığım tüm eklentileri kontrol ettim yandexi engelleyecek hiçbirşey yok.

Ayrıca yandex webmaster sayfasında ki örnek robots.txt ve .httacces dosyalarını inceledim yandex'e uygun robots.txt ve .httacces dosyasıda düzenledim bot yine yok yine yok :(

Sorun neyden kaynaklanıyor, çözüm nedir ? artık bu işte usta olanlarda en son çare sizsiniz bilgilerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim.

Ayrıca yandex'den gelen ilk mail'de bu şekilde bir altında kide ikinci maildir. 1,5 ay oldu sorunun kaynağını söylemediler :(

Ayrıca cPanelimde ki ip engelleme bölümünde de yandex webmaster'ın verdiği ip yok !

Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim,çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Web site adresim : Forumhaz.Com

Ek Olarak: Konu güncel+
ydlgr

kişi bu mesajı beğendi.

MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
wmaraci
reklam

ydlgr ydlgr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Php Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 3 / 5
  • Ticaret 2, (%100)
İndexlerinizi incelediğim kadarıyla sorunu çözmüşsünüz.

Şuan aynı sorunu yaşıyorum. Nasıl çözdünüz problemi ? Sitem indexlenmiyor malesef.

Timur Timur Porsuk Medya Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kartograf
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** G**
  • Mesajlar 346
  • Beğeniler 73 / 72
  • Ticaret 0, (%0)

ydlgr adlı üyeden alıntı

İndexlerinizi incelediğim kadarıyla sorunu çözmüşsünüz.

Şuan aynı sorunu yaşıyorum. Nasıl çözdünüz problemi ? Sitem indexlenmiyor malesef.

http://wmaraci.com/forum/yandex/yandex-index-sorunu-105381.html

Şuraya bakabilir misin acaba ?
Ayrıca Webmaster bölümüne kayıt oldun mu ? Sitemap da yollaman yararına olacaktır.

www.porsukmedya.com

• Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Php Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 3 / 5
  • Ticaret 2, (%100)

Timur adlı üyeden alıntı

http://wmaraci.com/forum/yandex/yandex-index-sorunu-105381.html

Şuraya bakabilir misin acaba ?
Ayrıca Webmaster bölümüne kayıt oldun mu ? Sitemap da yollaman yararına olacaktır.

Sitemi ilk açtığımda eklemiştim. Sitemap, robots.txt ayarlarında bir sıkıntı yok, ilk hafta 13 sayfa indexlendi sitemde ardından bir daha hiç indexlenmedi. Yaklaşık 2 haftadır bu böyle devam ediyor. 13 sayfa indexlenmesine rağmen birkaç kelimede 3-5 hit kesin geliyor gün içerisinde. Yandex'i anlayamadım, çözemedim gerçekten.

Ek Olarak: Ayrıca mail atmıştım yandex'e. IP engellemesi olabilir dediler, Hosting firmasıyla görüştüm, herhangi bir engelleme yok dediler. Şuan botlar geliyormuş ancak sitede engel varmış yandex'ten gelen maile göre

wmaraci
wmaraci

sUstundag sUstundag Makale Yazarı Kullanıcı
  • Üyelik 05.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek AŞÇI
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** Ü**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 26 / 110
  • Ticaret 10, (%100)
Bu rusları anlamak zor.
oguzhan

kişi bu mesajı beğendi.

Iff sıkıldım.

• Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Php Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 3 / 5
  • Ticaret 2, (%100)

sUstundag adlı üyeden alıntı

Bu rusları anlamak zor.

İndexlenmiyordu, şimdi indexlerin hepsi silinmiş. Ben de anlayamadım valla. Uğraşmamaya karar verdim kendi haline bırakacağım.

zebdizayn zebdizayn Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer ,Girişimci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 39 / 20
  • Ticaret 0, (%0)
Yanlış anlamışsınız. Durum şöyle;

IP adresini siz yasaklamadınız bağlı olduğunuz servis sağlayıcısı genel olarak yasaklamıştır.
Çünkü yandex sitenizi indexlerken çok trafik harcıyor. bu yüzden genel bir kavram bu.

• Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Php Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 3 / 5
  • Ticaret 2, (%100)

zebdizayn adlı üyeden alıntı

Yanlış anlamışsınız. Durum şöyle;

IP adresini siz yasaklamadınız bağlı olduğunuz servis sağlayıcısı genel olarak yasaklamıştır.
Çünkü yandex sitenizi indexlerken çok trafik harcıyor. bu yüzden genel bir kavram bu.

Hocam hosting firmasıyla görüştüm, herhangi bir engelleme yasaklama yok. Yapabileceğim başka birşey var mı ?

zebdizayn zebdizayn Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer ,Girişimci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 39 / 20
  • Ticaret 0, (%0)

ydlgr adlı üyeden alıntı

Hocam hosting firmasıyla görüştüm, herhangi bir engelleme yasaklama yok. Yapabileceğim başka birşey var mı ?

Genelde bu cevap geliyor :o bizde engellemiştik oradan biliyorum. Tekrar kontrol edilsin.

• Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Php Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 3 / 5
  • Ticaret 2, (%100)

zebdizayn adlı üyeden alıntı

Genelde bu cevap geliyor :o bizde engellemiştik oradan biliyorum. Tekrar kontrol edilsin.

Bu 3. oldu. Israrla bütün engellemeleri kaldırdık dediler ama :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al