lostyazilim
tr.link

Seo Sorularınızı Yanıtlıyorum

19 Mesajlar 2.770 Okunma
lstbozum
tr.link

cerezlerim cerezlerim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 116 / 29
  • Ticaret 0, (%0)

emre57 adlı üyeden alıntı

Yani sandboxa düşmez.Sonuçta tema değiştiriyorsunuz.Yani yasal temayla bu işi yaparsanız,birşey olmaz diye düşünüyorum.Sıralamaya gelince temadan temaya değişir.Temanın seo puanı yüksekse alexada falan yükselme olacaktır.

teşekkrler..

wmaraci
reklam

brkrtp brkrtp Mobile App Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Mobile App Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 964
  • Beğeniler 269 / 251
  • Ticaret 31, (%97)

gknhan adlı üyeden alıntı

merhabalar

firma sitemize seo uygulaması yapmak istiyoruz.
firmamızın satacağı ürün üzerine türkiyeye hitap edicek, internetten satış yok ama müşteriler buradan ürün hakkında bilgi alıp dönüş yapıcaklar. bu konuda 20 yakın firma var ama pek tanınmış bir ürün değil. genelde büyükşehirde tutuluyor veya alınıyor.

ek bilgi (ürünümüzün ismi 'deneme' olsun.
elimizdekiler
deneme.com.tr
ankaradeneme.com
istanbuldeneme.com
denemefiyatı.com

gibi bir kaç tanede de domainlerimiz var şuan bu siteleri yeni yeni kurmaya başladık.
deneme.com.tr ana sitemiz olucak ve diğer siteleri ise paravan site olarak yapmayı düşünüyoruz.

1-soru: bu siteleri yayına sokarken bir önceliği varmı (yani paravn yada an site gibi)
2-soru: bu siteye bağlı bloglar açmayı düşünüyoruz bunların zamanı nasıl olmalı. (yani ana site açıldıktan sonra.
3-soru: açmış olduğumuz bloglar paravan siteleremi link vermeli yoksa direk ana siteyemi?
4-soru: blog sitelerin sayısını neye göre belirlemiliyiz ve hepsini Google denmi yoksa başka yerlerden açmalıyız.

Bir kaç noktaya değinmek istiyorum.
1. Sorunuzun cevabına gelince. Ana domaininiz paravan bloglardan yaşlı olması + yönde olur. Hatta araya 1 yıl bile koyabilirsiniz. Araştırma yapın ve yaşlı domain alın ürününüze uygun.
2. Sorunuzun cevabı; Ana site oturduktan ve indexlendikten 3 ay sonra paravan bloglar açılmalı ve 3 ay boyunca paravan bloglardan kendi sitenize link çıkışı yapılmayıp özgün içerikle beslenmeli daha sonra 1 yada 2 link çıkışı yapılması sağlıklıdır. ( Doğallık)
3. Sorunuz; Sürekli alt sayfalara link verip yan sayfalara link vermesseniz bu pek doğal durmaz. Alt sayfalarınızıda güçlendirin. FAzla bir farkı olmayayacaktır. Daha yararlıdır.
4. Sorunuzu anlayamadım.

gknhan gknhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek memur
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 16
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

Yani sandboxa düşmez.Sonuçta tema değiştiriyorsunuz.Yani yasal temayla bu işi yaparsanız,birşey olmaz diye düşünüyorum.Sıralamaya gelince temadan temaya değişir.Temanın seo puanı yüksekse alexada falan yükselme olacaktır.

yukarıdaki yazınızda 'Temanın seo puanı yüksekse' demişsiniz.
bu temaları nerden bulabiliriz yada tema seçimi yaparken ne gibi testler uygulamak gerekir. seo puanını nasıl saptarız.

Ek Olarak:

brkrtp adlı üyeden alıntı

Bir kaç noktaya değinmek istiyorum.
1. Sorunuzun cevabına gelince. Ana domaininiz paravan bloglardan yaşlı olması + yönde olur. Hatta araya 1 yıl bile koyabilirsiniz. Araştırma yapın ve yaşlı domain alın ürününüze uygun.
2. Sorunuzun cevabı; Ana site oturduktan ve indexlendikten 3 ay sonra paravan bloglar açılmalı ve 3 ay boyunca paravan bloglardan kendi sitenize link çıkışı yapılmayıp özgün içerikle beslenmeli daha sonra 1 yada 2 link çıkışı yapılması sağlıklıdır. ( Doğallık)
3. Sorunuz; Sürekli alt sayfalara link verip yan sayfalara link vermesseniz bu pek doğal durmaz. Alt sayfalarınızıda güçlendirin. FAzla bir farkı olmayayacaktır. Daha yararlıdır.
4. Sorunuzu anlayamadım.

teşekkür ederim. peki şunuda sormak isterim bu paravan siteler wp tabanlı olacak bunların üçünede aynı temayı kullansam (ana site hariç com.tr) seo ya negatif bir etkisi olurmu?

Ek Olarak:

1-soru: bu siteleri yayına sokarken bir önceliği varmı (yani paravn yada an site gibi)
Bu siteleri farklı class iplerden açınız.Sırası önemli değil ama burada bilmeniz gereken paravan blogları sürekli güncel tutmak.
2-soru: bu siteye bağlı bloglar açmayı düşünüyoruz bunların zamanı nasıl olmalı.
Paravan blogları ilk başta kendi aralarında linklendirin.Ardından kendi sitenize verin.Ve paravan bloglarınıza çeşitli tanıtım yazısı vs çalışmalar yaptırın.
4-soru: blog sitelerin sayısını neye göre belirlemiliyiz ve hepsini Google denmi yoksa başka yerlerden açmalıyız.
Blogların sayısını şöyle bilerlemelisiniz.Örneğin bir günde 30 makale yazıp,girebiliyorsan.30 adet paravan blogla başlayabilirsin.Ama 30 makale oldukça zor.Benim tavsiyem 2-3 le başlayıp.Ardından bu 2-3'e bir paravan blog çalışması yaptırırsan sana baya fayda sağlar.

cevap için teşekkürler
bu konuda bir kaç sorum daha olucak

yazınızda 'Bu siteleri farklı class iplerden açınız' derken seo hosting mi kullanmalıyız. biraz inceledim ama fiyatları çok yüksek geldi. yada başka bir yönetem aklınıza geliyormu ?

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

gknhan adlı üyeden alıntı

merhabalar

firma sitemize seo uygulaması yapmak istiyoruz.
firmamızın satacağı ürün üzerine türkiyeye hitap edicek, internetten satış yok ama müşteriler buradan ürün hakkında bilgi alıp dönüş yapıcaklar. bu konuda 20 yakın firma var ama pek tanınmış bir ürün değil. genelde büyükşehirde tutuluyor veya alınıyor.

ek bilgi (ürünümüzün ismi 'deneme' olsun.
elimizdekiler
deneme.com.tr
ankaradeneme.com
istanbuldeneme.com
denemefiyatı.com

gibi bir kaç tanede de domainlerimiz var şuan bu siteleri yeni yeni kurmaya başladık.
deneme.com.tr ana sitemiz olucak ve diğer siteleri ise paravan site olarak yapmayı düşünüyoruz.

2-soru: bu siteye bağlı bloglar açmayı düşünüyoruz bunların zamanı nasıl olmalı. (yani ana site açıldıktan sonra.
3-soru: açmış olduğumuz bloglar paravan siteleremi link vermeli yoksa direk ana siteyemi?

Merhabalar Hocam. Arkadaşlar diğer sorularınızı cevaplamış ancak 4. soruya istediğiniz cevabı bulamamışsınız sanırım.
Paravan bloglarınız ücretsiz bloglar olacaksa farklı servisleri kullanmanızda fayda vardır. Sayısı Önemli değil önemli olan kaç tane ile ilgilenebileceğiniz.
Hepsini google den alalım derken sanırım blogspotu kastettiniz. Blogspot tek bir ip adresine kurulu olduğu niçin alacağınız backlinkler tek görünür. Yani Diyelim ki siz 200 tane blogspot üzerine kurulu blog açtınız. Hepsine içerik girdiniz vs sonra link eklediniz. Google webmaster tools'a girip linkleri kontrol ettiğinizde göreceğiniz şey Şu olur
Size link veren siteler
Blogspot.com : 254154 (aldığınız link sayısı)

Bununla karşılaşmamak için farklı sistemler üzerine kurulu blog acabilirsiniz. typepad, blogspot, blogcu vs olabilir. hepsini blogspottan açsanız bile gene de faydasını görürsünüz aklınızda bulunsun ama link çeşitliliği açısından farklı servisleri kullanmanızı öneririm.

Ayrıca projenizle ilgili yazmış oldugunuz domainleri paravan mantıgı ile kullanmayın derim. Sizin için zamanla hepsi önemli olabilecek domainlerdir. Örneğin fiyat konusunda alacagınız domanin getirisi ana sitenizden daha fazla olabilir. Satacağınız ürün Hangi sektörle alakalı bilmiyorum ama Şayet sağlık vb bir alan ile ilgiliyse denemekullananlar.net gibi bir uzantı çok önemli olabilir. Unutmayın En Güzel Reklamı Kullanıcılar Yapar

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
wmaraci
wmaraci

emre57 emre57 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar Müh. Öğrencisi
  • Konum Konya
  • Ad Soyad Ş** A**
  • Mesajlar 383
  • Beğeniler 57 / 38
  • Ticaret 9, (%100)

Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

Merhabalar Hocam. Arkadaşlar diğer sorularınızı cevaplamış ancak 4. soruya istediğiniz cevabı bulamamışsınız sanırım.
Paravan bloglarınız ücretsiz bloglar olacaksa farklı servisleri kullanmanızda fayda vardır. Sayısı Önemli değil önemli olan kaç tane ile ilgilenebileceğiniz.
Hepsini google den alalım derken sanırım blogspotu kastettiniz. Blogspot tek bir ip adresine kurulu olduğu niçin alacağınız backlinkler tek görünür. Yani Diyelim ki siz 200 tane blogspot üzerine kurulu blog açtınız. Hepsine içerik girdiniz vs sonra link eklediniz. Google webmaster tools'a girip linkleri kontrol ettiğinizde göreceğiniz şey Şu olur
Size link veren siteler

Bununla karşılaşmamak için farklı sistemler üzerine kurulu blog acabilirsiniz. typepad, blogspot, blogcu vs olabilir. hepsini blogspottan açsanız bile gene de faydasını görürsünüz aklınızda bulunsun ama link çeşitliliği açısından farklı servisleri kullanmanızı öneririm

Bende konu altından bir soru sorayım arkadaşa :) Sizce paravan bloglardan nasıl link almalıyız ?Bu soru hakkında kafamda soru işaretleri oluştu cevap vermedim.Sizin cevap verebileceğinizi düşünerekten size sorayım dedim :F

Ek Olarak: Nasıl link almalıyız? derken yani footerdan falan mı ?Ben genellikle şöyle yapıyorum.Ana siteme bakarım.Paravan bloğuma oradaki başlığa yakın bir başlık oluşturur.İçeriğide kafamdan girerim.Ardından direk link veririm.Nofollow veya dofollow kullanmadam

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

Bende konu altından bir soru sorayım arkadaşa :) Sizce paravan bloglardan nasıl link almalıyız ?Bu soru hakkında kafamda soru işaretleri oluştu cevap vermedim.Sizin cevap verebileceğinizi düşünerekten size sorayım dedim :F

Sitenizin yaşına ve içeriğine güveniyorsanız Sidebar veya footer ekleyebilirsiniz.
Ama hem paravan blogunuzu kuvvetlendirecek hemde sitenizi tehlikeye sokmak istemiyorsanız Tanıtım yazısı şeklinde link eklemeniz daha mantıklı olacaktır. Çünkü google artık misafir bloglara (GuestBlog) da önlem aacak gibi. Yani sitenizden hep aynı siteye tanıtım yazısı yazmanız veya her yazınızda ana sitenizin linkini eklemeniz de ilerisi için sorun olabilir.
Diyelim ki 5 tane yazı yazıyorsunuz. Bunun 1 tanesini ana siteyi kuvvetlendirmek için link koyun. 1 tanesine de başka guvenilir edu gov tarzı Trust ranki yüksek sitelere link çıkışı yapın. 3 tanesi de linksiz olsun. Hem paravan blogunuz deger görür hem ana sitenizi tehlikeye atmamız olursunuz. ( Edu, gov,wiki gibi sitelere link çıkışı yapmanız sitenize zarar vermez aksine kaynaklarınızın güvenilir oldugunu gösterir )

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

• Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad Ş** A**
  • Mesajlar 383
  • Beğeniler 57 / 38
  • Ticaret 9, (%100)

Sitenizin yaşına ve içeriğine güveniyorsanız Sidebar veya footer ekleyebilirsiniz.
Ama hem paravan blogunuzu kuvvetlendirecek hemde sitenizi tehlikeye sokmak istemiyorsanız Tanıtım yazısı şeklinde link eklemeniz daha mantıklı olacaktır. Çünkü google artık misafir bloglara (GuestBlog) da önlem aacak gibi. Yani sitenizden hep aynı siteye tanıtım yazısı yazmanız veya her yazınızda ana sitenizin linkini eklemeniz de ilerisi için sorun olabilir.
Diyelim ki 5 tane yazı yazıyorsunuz. Bunun 1 tanesini ana siteyi kuvvetlendirmek için link koyun. 1 tanesine de başka guvenilir edu gov tarzı Trust ranki yüksek sitelere link çıkışı yapın. 3 tanesi de linksiz olsun. Hem paravan blogunuz deger görür hem ana sitenizi tehlikeye atmamız olursunuz. ( Edu, gov,wiki gibi sitelere link çıkışı yapmanız sitenize zarar vermez aksine kaynaklarınızın güvenilir oldugunu gösterir )

Çok mantıklı sağolunuz :)
MagaraAdami

kişi bu mesajı beğendi.

gknhan gknhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek memur
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 16
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

Size link veren siteler

Bununla karşılaşmamak için farklı sistemler üzerine kurulu blog acabilirsiniz. typepad, blogspot, blogcu vs olabilir. hepsini blogspottan açsanız bile gene de faydasını görürsünüz aklınızda bulunsun ama link çeşitliliği açısından farklı servisleri kullanmanızı öneririm.

Ayrıca projenizle ilgili yazmış oldugunuz domainleri paravan mantıgı ile kullanmayın derim. Sizin için zamanla hepsi önemli olabilecek domainlerdir. Örneğin fiyat konusunda alacagınız domanin getirisi ana sitenizden daha fazla olabilir. Satacağınız ürün Hangi sektörle alakalı bilmiyorum ama Şayet sağlık vb bir alan ile ilgiliyse denemekullananlar.net gibi bir uzantı çok önemli olabilir. Unutmayın En Güzel Reklamı Kullanıcılar Yapar

cevap için teşekkür ederim

cevabınızda 'Ayrıca projenizle ilgili yazmış oldugunuz domainleri paravan mantıgı ile kullanmayın derim' yazmışsınız. bunu .com olan sitelerim için dediniz galiba.

paravan mantığı ile kullanmayın demişsiniz yani tam olarak kasıt nedir buradaki.
yani normal bir site olup ana siteye link çıkışı yapmayalımmı ? yada nasıl kullanmalıyız

• Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad Ş** A**
  • Mesajlar 383
  • Beğeniler 57 / 38
  • Ticaret 9, (%100)
Herkesin okumasını tavsiye ettim bir makalem :2014′te Seo Stratejimiz Nasıl Olmalıdır ?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al