Site WM sitesi ama konuyu bu bölüme açabileceğimi düşündüm. İnşaAllah yanlış yere açmamışımdır.
2 - 3 ay içerisinde toplama bilgisayar yapmayı düşünüyorum. Düşünüyorum düşünmesine de bir sıkıtı var: Ben resmen donanım cahili bir insanım. Sadece ekran kartı ve sabit disk konusunda az çok bilgim var. Onun dışında donanımın "d"sinden anlamam. Anakart, işlemci vs.
Bunun için internette araştırma yapıyorum ama hiç bilmeyen birisine göre uygun anlatım bulamadım.
Önerilerilerinizi, uygun anlatım yapan linkleri vs. söylerseniz çok sevinirim.
Şimdilik sadece donanım öğrenme aşamasındayım. Bütçemi sonra ayarlayacağım.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Ek:
İstediğim bilgisayar;
[*]Performansı kesinlikle iyi olacak. Kasma, donma, vs. olmayacak. Acele bir işimi yaparken beni hayattan soğutmayacak.
[*]HD filmleri rahatlıkla izleyebilmek istiyorum.
[*]Fazla oyun oynayan birisi değilim. Oynadığım bir iki oyun var. COD'u çalıştırabileyim yeter : )
[*]Aynı zamanda PhotoShop, DeamWaver gibi programları çalıştırabileyim istiyorum.
[*]Anlayacağınız işimi görecek bilgisayar ortalama bir oyun bilgisayarı.
Gerçi max. 2000 bütçe ile, dolar da bu halde iken böyle bir sistem mümkün mü bilmiyorum ama... İnşaAllah 3 aya doların ateşi düşer de biz de rahat ederiz. Neyse...
Yaptığınız yardımlar için çok teşekkür ediyorum, yapacağınız yardımları ve önerileri esirgememenizi rica ediyorum : )