turkedition adlı üyeden alıntı
Guzel Hosting'i bende kullandım, işlerinde iyi olduklarını söyleyebilirim.
.htaccess ile kullanıcıların görmemesi gereken dosya, klasör ve dizinleri kısıtlayın. Kesinlikle chmod ayarlarınızın 777 olmadığını kontrol edin. Shell Scanner programları ile sitenizde tarama yapın. Acunetix ile sitenizde açık taraması yapın. Cloudflare kurmanız da sitenizde ek bir güvenlik sağlayacaktır. DB, FTP şifrelerinizi değiştirin. Kullandığınız scriptte PHP Injection ve SQL Injection açıklarının olup olmadığını kontrol edin.
Güveniyorum diyorsanız sitenizin bilgilerini verin, ben de bir bakayım. Zorlama yok tabii ki, siz bilirsiniz.
Altına imzamı atıyorum.
Diyoum ki;
Adamın elinde sizin admin şifreniz vs. olsa manyak gibi spam mail atmaz. Siteye index'i basar. Ya da veri tabanı dosyaları ile vs. oynar, siteyi kullanılamaz hale getirir. Demekki adam sizin siteye shell benzeri bir şeyler yüklemiş. Bunu yüklemesi için herhangi bir ekletinizde açık olması gerekli. Ya da kullandığınız temanın içerisinde zararlı kodlar olması gerekli. Bu 1.
2.si ise sitenizde herkese, ya da üyeler vs. açık herhangi bir yükleme yeri varsa oradan siteye çeşitli kodlar sokmuştur.
Herkesin önerdiği şeyi ben de öneriyorum:
Öncelikle sitenizin dosyalarına windows bilgisayarından erişmeyin. Linux kullanın.
Gerekirse temiz bir yerden kullandığınız temayı veya yeni bir temayı kurun.
Eklentilerinizin hepsini silin. Devre dışı bırakmak işe yaramayabilir.
Ardından tüm panel şifrelerini değiştirin. Hepsi farklı ve güçlü olsun.
Bunlar işe yaramaz ise bir profesyonelden yardım almak şart olur :)
Ayrıca sitenizin adresini yazabilir misiniz?