-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Amele V.2
-
-
Ad Soyad
Ş** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
bazı hosting şirketlerinin sunucularında barınan sitelerin ftpdeki ayarlı chmodları birbiriyle uyuşmuyor. chmod ayarı yaptığını zannediyorsun sadece.
bu sadece bir örnekti. sunucuyla ilgili başka problemler olabilir, cpaneline ulaşmış olabilirler gibi gibi...
Vixo
vpnscript.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web Yazılım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hacker muhtemelen shell dosyasını bir yere saklamıştır sunucuda, yani açığı tekrar bulmasına gerek yok. Eklentilerinizi gözden geçirin (açık varmı yokmu diye google üzerinden araştırma yapın), mysql şifrenizi değiştirin ve sunucunuzda olmaması gereken bir php dosyası arayın (birden fazlada olabilir, kullandığı yönteme göre değişir).
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web Hosting - Sunucu Optimize
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Anlattıklarımın haricinde sitenizin barındığı sunucu rootlanmış ise yapabileceğiniz hiçbirşey yok. Hangi önlemi alırsanız alın sitenize diledikleri gibi işlem yapabilirler. İsimtescilin sunucuları pek güvenilir değil açıkçası.. İsimtescilden bir sunucu rootlamayan hacker'ın yada lamerin hatrı kalmıştır herhalde şu sanal ortamda :D
Siz yinede vermiş olduğum tüm güvenlik önlemlerini uygulayın. Rootlanma olayı herzaman karşılaşılan türden değil. Belki eklentilerinizde bir açık bulmuş ve shell exploit göndermiş olabilirler veya sunucu üzerindeki başka bir hesaptan symlink vb bypass yöntemleri ile sitenizin database dosyasına ulaşmış olabilirler.
Sitenizin isimtescilde barınması konusuna gelince : ) her domainimi isimtescil üzerinden register ediyorum fakat orada asla web sitenizi barındırmanızı tavsiye etmiyorum, kendi görüşüm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İnşaat Mühendisi
-
-
Ad Soyad
K** B**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Hocam sizin dediklerinizin hemen hepsini yaptım, Ama dediğiniz gibi yapacak birşeyde olmayabilir, isimtescil ile görüştüm, inceleyip dönüş yaptılar bugun ve mesaj dedikleri aynen şu şekilde;"Panel üzerinden kullanıcı tarafından yapılan değişiklikler hostingle alakalı bir güvenlik sorunu değildir.Kullanıcılarınıza kullanmış olduğunuz yazılım üzerinden yetkiler düzenleyerek bu sorunu giderebilirsiniz."
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İnşaat Mühendisi
-
-
Ad Soyad
K** B**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
ben yeni bir firma bakmaya başlayayım hocam, dediğiniz gibi bir durum olduğundan haberim yoktu. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Yanlız söyle bir durum var hocam. İsim tescilden dolayı hacklenmiş isem çok daha kaliteli siteleri sunucularında barındırıyordur mutlaka. Niye çok daha kalitei siteler ile uğraşmak varken benim basit blog ile uğraştılar onu anlamıyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
İnşaat Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
L** Ö**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
VPS kiralayın kendi ayarlarınızı kendi siteniz için uygulayın.