NeoEkonomi adlı üyeden alıntı

Bilmem de Körfez ne kadar ilçenin adı olsa da 20 yıldır körfezdeyim herkes izmit'e Körfez der. Körfezden esen fırtına, körfez limanı gibi isimlendirililr o nedenle doğru bir broşür hatta etkili bir broşür çünkü izmit insanı kocaeliye körfez der samimiyeti belirtir o önemli değil beni de ingilendirmez de :D ulaşım o kadar da uzak değil be hacı abi sakarya yolu üzerinde realin arkasından gidersen direkt önüne çıkıyorsun diye biliyorum ben fiyat konusunda çok ucuz kaçırılmayacak bir şey varsa gitmek istiyordum 30-50 lira için tabi ki değmez zaten alacağımız bi cep telefonu ya da laptop ihtiyacım var zaten bu nedenle samsung S5 mini 850 lira internete göre iyi fiyat bence 1.100 liralarda geziyor çünkü piyasası.


İzmit'e Körfez denildiğini bir İzmit'li olarak ilk defa duyuyorum, bugüne kadar (Körfez'li arkadaşlarımda dahil olmak üzere) çevremde kimsenin dediğine de şahit olmadım. Aksine şehir dışına gidildiğinde bile nerelisin (İzmit'liler için) sorusuna ben de dahil Kocaeli veya Körfez yerine, İzmit'liyim denir. Körfezden esen fırtına dediğiniz tabirler ilçe olan Körfez değil, körfezi olan bir şehir olmasındandır. Buna istinaden bütün ilçelerimize Körfez ismi konulabilir. Gölcük Körfezi, Başiskele Körfezi vs.

Neyse, ulaşım konusunda sizin açınızdan gelişte sıkıntı olmaz. Önceki mesajımda yazdığım ulaşım sıkıntısı, benimde oturmuş olduğum en kalabalık mahalleler için geçerliydi. Sadece dönüşte biraz trafikte fazla vakit harcanır. Tabii benim gördüğüm kadarıyla sürekli olmuyor. Artık şansınıza. Fiyatların çok iyi olduğunu düşünmüyorum, katalogda olmayan ürünler güzel indirimler olabilir. Beklediğiniz fiyatsa kaçırmayın bence.