undefined
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Social Media Expert
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bilgi için teşekkürler dostum :)
BigSEO
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Engineering
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
54, (%94)
İnternet elden gidiyor. ***** bunu yapmış çok mu :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Şimdi bu anlattığın o kadar saçma ki. Bugüne kadar Google, Bing, Yandex, internet tarayıcılarınız bu işlemleri yapıyordu ve halen de yapmaya devam ediyor. Google A2dan Z'ye senin herşeyini biliyor. Hele Gmail hesabın varsa Telefon numarandan cinsiyetine yaşadığın yerden hobilerine kadar herşeyini arşivliyor. Bunlar sorun olmuyor da ***** bunu yapınca mı sorun oldu???
Sorarım size; hangi takımı tuttuğunuz, okuduğunuz kitaplar, sevdiğiniz sanatçılar, telefon numaranız, gittiğiniz yerler, yemek yediğiniz mekanlar, yaşınız, kardeşleriniz ablalarınız abileriniz babanız anneniz, cinsiyetiniz, eğitim durumunuz gibi bilgileri tüm ayrıntılarıyla FACEBOOK 'a vermiyormusunuz????????
Bütün bunlar dururken ***** mi zorunuza gitti. Bütün yabancı firmalar giydiğin dona kadar herşeyini bilirken, ***** bunu açık bir şekilde isteyince sorun mu teşkil etti????
Burada apaçık siyaset yapmaya çalışıyorsun.
3 kişi bu mesajı beğendi.
Jih4d
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Ne iş olsa yaparım abi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Sizi takip etmek için gerçekten böyle bir siteye ihtiyacı olduklarına inanıyor musunuz?
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bence yine alırlar ama yapmak gerek :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Olay sadece telefon numarası değil. Nasıl ki sadece Google'da arama yaparak bile senin ilgi alanların vb göre senin önüne sonuçlar sunuyor. Bunlar bilgisayarını kesinlikle ele geçiremezler. Yaptıkları şey Cookie leri çekmektir. Bunu da neredeyse her site yapıyor.
Benim bahsettiğim şey şu; daha ciddi arşivleme ve istatistik oluşturma sistemlerine maruz kalırken *****'in yaptığı Cookie çekme işi çok önemsiz kalıyor. Belirli gruplara ait istatistiki verilerin arşivlenip firmalara satıldığından bahsediyorlar. Doğrumu bilemem ama yapılabilir birşey sonuçta. Ben diyorum ki ***** bir yana Sosyal Ağ Siteleri çok çok daha ciddi veriler çekiyorlar ve bunlara dikkat etmemiz gerekiyor.
Örnek: 2 kişi varsayalım. Facebook hesapları var. Ahmet ve Mehmet. İkisi de 15 yaşında. İkisi de Müslüm Gürses sayfasını beğenmiş. Angry Birds oynuyor. Biri Vodafone biri Turkcell hat kullanıyor. Veya numara vermemişlerse biri Hotmail biri Gmail kullanıyor. Al sana istatistik:
Gmail kullanan 15 yaşındaki erkeklerin % 50 'si aynı zamanda Vodafone hat kullanmaktadır ve Müslüm Gürses dinlemektedir .
Demek istediğim budur. Buna yaşadığı şehir, ilgi alanları, ne yemek yediği vb... binlerce arıntı eklenebilir.
Daha acil olarak dikkat etmemiz gereken olaylar bence Sosyal Ağlarda yaptığımız hareketlere dikkat etmektir. ( Eğer bilgilerim yedekleniyor gibi bi kaygın varsa tabii. )
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Verilerin arşivlenip firmalara satıldığı doğrudur. Zira D-Smart'tan beni defalarca kez arayıp aboneleri olmamı isteyen kişiler benim ***** ile olan kampanya sözleşmemin bitiş tarihini gününe kadar biliyorlardı. Normal bir durumda D-Smart'ın bu bilgiyi bilmesine imkan yok. Ama ***** dediğin gibi bilgileri satıyor. Gezinti servisinin bir amacı da bu zaten. Sistemi onayladığın anda, bilgilerinin paylaşılmasına da izin vermiş oluyorsun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
G** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu ne zamandır vardı ayrıca çarpıya basarsanız otomatik kabul etmiş oluyorsunuz :)