lostyazilim
tr.link

.info'yu nasıl bilirsiniz

12 Mesajlar 2.761 Okunma
lstbozum
tr.link

heptasarim heptasarim Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum 1
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 220
  • Beğeniler 144 / 31
  • Ticaret 0, (%0)
arkadaşlar şu anda boşta tek kelime, jenerik ama info uzantılı bir domain var. almak istiyorum ancak info uzantısı sizce makbul mudur ? tüm uzantıları dolu, sadece info ve info.tr var. google sıralama konusunda 1-0 eksik başlar diye yorumlar var. onun için soruyorum. yoruma göre birazdan alıcam.

wmaraci
reklam

MehmetGUMUS3 MehmetGUMUS3 . Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)
bende .info nun pek değer bulmadığını düşünüyorum. infoyla hiç büyük site görmedim açıkcası ki bütün uzantıları dolu diyosun zor olur bence.

Teamtofas.com

• Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum 1
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 220
  • Beğeniler 144 / 31
  • Ticaret 0, (%0)

noktanoktam adlı üyeden alıntı

bende .info nun pek değer bulmadığını düşünüyorum. infoyla hiç büyük site görmedim açıkcası ki bütün uzantıları dolu diyosun zor olur bence.

net uzantısı kelimesinde 2. sayfada, com uzantısı kelimesinde 3. sayfada. belki denerim diyecem ama işte kararsızım.

Kaplan Kaplan ahmetkaplan.net Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek User Interface Designer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 304 / 530
  • Ticaret 4, (%100)
Daha önce bir çok benzeri konuya yazdığım gibi aynı yorumu burayada yapacağım. .com ve .net dışında bir uzantıya hatta .org uzantısına bile zor bakan bir yapımız var. Ama siteyi site yapan uzantı değil içerik ve görselliktir.

Kullanmış olduğunuz uzantının Google'da sıraya, SEO'ya etkisine hiç bir şekilde etkisi yoktur. .com, .net, .org, .biz, .info, .ca, .cc, .tl, vb. hepsi aynı işi görmekte.

İçerik sağlam olduğu sürece kopya olmadığı sürece ve kullanılan sistemin, yapının uygun olduğu takdirde (.com, .net içinde dahil) acikogretim.com ile acikogret.im de Google'da aynıdır.

Geriye kalan sadece kullanıcı bakışıdır. Hatta ortada ki tek fark budur da diyebilirim.
Shakedown heptasarim MehmetGUMUS3

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum 1
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 220
  • Beğeniler 144 / 31
  • Ticaret 0, (%0)

Kaplan adlı üyeden alıntı

Daha önce bir çok benzeri konuya yazdığım gibi aynı yorumu burayada yapacağım. .com ve .net dışında bir uzantıya hatta .org uzantısına bile zor bakan bir yapımız var. Ama siteyi site yapan uzantı değil içerik ve görselliktir.

Kullanmış olduğunuz uzantının Google'da sıraya, SEO'ya etkisine hiç bir şekilde etkisi yoktur. .com, .net, .org, .biz, .info, .ca, .cc, .tl, vb. hepsi aynı işi görmekte.

İçerik sağlam olduğu sürece kopya olmadığı sürece ve kullanılan sistemin, yapının uygun olduüu takdirde (.com, .net içind dahil) acikogretim.com ile acikogret.im de Google'da aynıdır.

Geriye kalan sadece kullanıcı bakışıdır. Hatta ortada ki tek fark budur da diyebilirim.

info uzantısının com ve net dolu olduğu zaman mecburen bile kullanılmaması yanlış anlayıştan mı geliyor ? bu durumda google'da iyi sıralarda info'nun olmaması bizim insanımızın info uzantılı site açmamasından kaynaklanıyor. google ile alaksı yok o halde.

• Üyelik 26.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 304 / 530
  • Ticaret 4, (%100)

heptasarim adlı üyeden alıntı

info uzantısının com ve net dolu olduğu zaman mecburen bile kullanılmaması yanlış anlayıştan mı geliyor ? bu durumda google'da iyi sıralarda info'nun olmaması bizim insanımızın info uzantılı site açmamasından kaynaklanıyor. google ile alaksı yok o halde.

Örnek ile açıklamam gerekirse; buraya tıklayarak Google'da "epilasyon" kelimesini arattığın zaman ikinci sitenin .info uzantılı olduğunu görebilirsin. Hatta ilk sitenin de .org olduğunu.

Bu örnekler ilk mesajımı açıklamama yardımcı oluyordur umarım?
heptasarim

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum 1
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 220
  • Beğeniler 144 / 31
  • Ticaret 0, (%0)

Örnek ile açıklamam gerekirse; buraya tıklayarak Google'da "epilasyon" kelimesini arattığın zaman ikinci sitenin .info uzantılı olduğunu görebilirsin. Hatta ilk sitenin de .org olduğunu.

Bu örnekler ilk mesajımı açıklamama yardımcı oluyordur umarım?

tam olarak bunu sormadım ama bunu da soracaktım :) başka örnekler var mı bildiğin ?

• Üyelik 26.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 304 / 530
  • Ticaret 4, (%100)
Özel arama olarak bulduğum var diyemem. Bunuda müşterim için arama yaparken şans eseri farketmiştim. :)

Soruya gelince; evet aynen öyle tercih edilmediği ve hatta edilse bile sadece keyword diye reglenip .info olduğu için kullanılmaksızın kenarda bekletildiği, kullanılsa bile gerekli ilgi verilmediği içinde (bu her uzantı için geçerli, ne ekersen onu biçersin) olduğunu söyleyebilirim.
heptasarim

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum 1
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 220
  • Beğeniler 144 / 31
  • Ticaret 0, (%0)

Özel arama olarak bulduğum var diyemem. Bunuda müşterim için arama yaparken şans eseri farketmiştim. :)

Soruya gelince; evet aynen öyle tercih edilmediği ve hatta edilse bile sadece keyword diye reglenip .info olduğu için kullanılmaksızın kenarda bekletildiği, kullanılsa bile gerekli ilgi verilmediği içinde (bu her uzantı için geçerli, ne ekersen onu biçersin) olduğunu söyleyebilirim.

teşekkürler. denemeye değer.
Kaplan

kişi bu mesajı beğendi.

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)

Ben tıkladım, aradım, böyle bir sonuç göremedim :confused:

http://prntscr.com/2u2rnt

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al