-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar şu anda boşta tek kelime, jenerik ama info uzantılı bir domain var. almak istiyorum ancak info uzantısı sizce makbul mudur ? tüm uzantıları dolu, sadece info ve info.tr var. google sıralama konusunda 1-0 eksik başlar diye yorumlar var. onun için soruyorum. yoruma göre birazdan alıcam.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
bende .info nun pek değer bulmadığını düşünüyorum. infoyla hiç büyük site görmedim açıkcası ki bütün uzantıları dolu diyosun zor olur bence.
Teamtofas.com
Kaplan
ahmetkaplan.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
User Interface Designer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Daha önce bir çok benzeri konuya yazdığım gibi aynı yorumu burayada yapacağım. .com ve .net dışında bir uzantıya hatta .org uzantısına bile zor bakan bir yapımız var. Ama siteyi site yapan uzantı değil içerik ve görselliktir.
Kullanmış olduğunuz uzantının Google'da sıraya, SEO'ya etkisine hiç bir şekilde etkisi yoktur. .com, .net, .org, .biz, .info, .ca, .cc, .tl, vb. hepsi aynı işi görmekte.
İçerik sağlam olduğu sürece kopya olmadığı sürece ve kullanılan sistemin, yapının uygun olduğu takdirde (.com, .net içinde dahil) acikogretim.com ile acikogret.im de Google'da aynıdır.
Geriye kalan sadece kullanıcı bakışıdır. Hatta ortada ki tek fark budur da diyebilirim.
4 kişi bu mesajı beğendi.
Kaplan
ahmetkaplan.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
User Interface Designer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Özel arama olarak bulduğum var diyemem. Bunuda müşterim için arama yaparken şans eseri farketmiştim. :)
Soruya gelince; evet aynen öyle tercih edilmediği ve hatta edilse bile sadece keyword diye reglenip .info olduğu için kullanılmaksızın kenarda bekletildiği, kullanılsa bile gerekli ilgi verilmediği içinde (bu her uzantı için geçerli, ne ekersen onu biçersin) olduğunu söyleyebilirim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Kaplan adlı üyeden alıntı
Örnek ile açıklamam gerekirse;
buraya tıklayarak Google'da "epilasyon" kelimesini arattığın zaman ikinci sitenin .info uzantılı olduğunu görebilirsin. Hatta ilk sitenin de .org olduğunu.
Ben tıkladım, aradım, böyle bir sonuç göremedim :confused:
http://prntscr.com/2u2rnt
Bilim Forum | Bilimgunlugu.com