Merhaba,
Okulda yarışmaları takip ediyorum. Önceden çevreme duyururken şimdi internete açtım. Diğer forumlarda da yaptım bu tür şeyler. Birçok kişi de, bende kazandım.
Yarışmalar şöyle,
Afiş, hikaye ve makale yarışması.
Afiş yarışması:
Suyun bittiğine, gelecekte su kalmayacağına dair afiş fikri.
Hikaye:
Serbest konulu, ek olarak bu yarışma klasik hikayeleri değil daha güncel konulu ve giriş,gelişme,sonuç şeklinde olan hikayeler istenmiyor. Yani "Kurt kuzuyu kapmış bu hikayede" ana fikir "anne babaya güven" şeklinde olmayan hikayeler.
Makale:
Fetihi anlatan, (birinin ağzından olabilir) bir makale yazılacak.
Ödüller:
Afiş Yarışması : 250 TL / Sizin Kazancınız 100TL
Hikaye Yarışması:
1. 10.000 TL / S.K. 7.500 TL
2. 5.000 TL / S.K. 3.000 TL
3. 2.500 TL / S.K. 1.500 TL
4,5,6,7,8,9,10. 250 ve 500 TL(Tam hatırlamıyorum) / S.K. 100 TL
Makale Yarışması:
Bu yarışmanın ödüllerini hatırlamıyorum. Ya 10.000 TL yada 5.000 TL sanırım.
Makale ve afiş kategorilerinde 1, hikaye kategorisinde 5 farklı yarışma var.(Yazdığım en yüksek ödülleri olan) O yüzden hikaye fikirlerinin hepsini yollamaya çalışacağım. En iyi fikri en yüksek ödülü olan yarışmaya şeklinde tüm fikirleri yollayacağım.
Yeni yarışmalar oldukça haber vereceğim. Kazanan arkadaşlar, parayı paypal üzerinden, havale ile veya istanbul içi elden teslim alabilirler.
S.S.S.
Yarışmayı kim düzenliyor?
-Yarışmayı kolejler,dernekler,vakıflar, ve MEB düzenliyor.
Pay dağılımı ve yarışmaya katılım.
Pay dağılımını büyük miktarlarda siz daha fazla kazanacağınız şekilde, küçük miktarlarda ben daha fazla kazanacağım şekilde ayarladım.
Neden pay aldım? Çünkü isteyen herkes her yarışmaya katılamıyor. Nedeni ise bazı yarışmalar vakıf okulları arasında, bazı yarışmalar kolejler arası ve hikaye yarışmalarından biride sadece kendi okulumdan katılım kabul ediyor. MEB'in yaptığı yarışmalara okulunuzda ki öğretmenler ile katılabilirsiniz. Ayrıca burdaki herkes okul yaşında değil.