lostyazilim
tr.link

Facebook Yeni Sayfa Alacaklara Tavsiyeler

6 Mesajlar 1.320 Okunma
acebozum
tr.link

Azurrexe Azurrexe WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Full Stack Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 1 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar, burada facebook'ta sayfa alacaklara tavsiyelerimi sunacağım.

Bildiğiniz gibi facebook sayfaları satın alanlar yüksek oranda sitesine hit çekmek amacıyla, geri kalan az bir oran ise zevk için ve ya sayfaları alıp büyüterek satmak amacıyla alıyorlar. Sayfa alacaklar "Nelere dikkat etmeliyim?" diye soruyordur elbet. İşte ben bu sorunuza karşılık gelecek cevapları aşağıda sıralıyorum ;

1-) Öncelikli olarak bilmeniz gereken açılış tarihi. Şu dönemde yeni açılmış sayfalarda aşırı aktiflik gözlemledim. Açılış tarihini tam doğru bir şekilde öğrenmek için istatistiklerden beğenmeler bölümünede eski tarihlere gidip kontrol etmek yetiyor, Bu işlemi kesinlikle yapmanızı öneriyorum..

2-) Sayfayı alacakken "Bir günde sayfa beğenme sayısı maximum 10bin olabilir" mantığıyla yaklaşmalısınız. Daha fazlası sayfanın ya hile ile büyütüldüğünü ya da birleştirme yapıldığına işarettir. Bu sayfaların elinizde patlama oranının çok yüksek olacağından emin olabilirsiniz.

3-) Sayfanın elinde patlama oranının çok yüksek olacağından emin olabileceğiniz bir başka durum ise bir günde beğenmekten vazgeçme sayısı 2bin ve daha fazla ise. Bu sayfaların Facebook'un gözünde kötü sayfalar olarak gözüktüğünü düşünüyorum, bu da sıkıntı yaratıyor tabi.

4-) İsmi değiştirilen sayfalarda da sıkıntı çıkabilme ihtimalinin olabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla linkin ve sayfa isminin farklı olması durumu karşılığında o sayfaya da "sıkıntı yaratır" mantığıyla yaklaşın.

5-) Sayfada önceden planlanmış gönderileri tamamen kaldırın. Sayfa size devredildiğinde diğer yöneticileri sayfadan çıkarttığınızda bu planlı gönderiler paylaşılıyor ancak bu ana sayfada gözükmüyor, sanırım sadece sayfanın duvarına gelip bakanlar görebiliyor. Bu da yeni bir durum ve bu durum sayfayı kötü bir hale sokar. Diyelim ki sayfayı aldınız, adam size dedi ki sayfa 1 hafta paylaşıma ayarlı. Siz de tabi paylaşım sık yapmasamda olur diye düşünebilirsiniz. İşte bu yüzden kötü bir hal olur. 1 hafta paylaşım yapılmamış gibi.

Arkadaşlar şuanda aklıma gelebilenler bu kadar ancak konuyu sürekli güncel tutacağım.

KAYNAK

wmaraci
reklam

levasinay levasinay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Makina mühendisliği öğrencisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 4
  • Beğeniler 1 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Çok haklısın. Sayfa satışı yasak ya, kapatılma şansı nedir?

WebHizmetleri WebHizmetleri Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek SEO - WEB TASARIM
  • Konum Artvin
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 2, (%50)
Güzel konulara değinmişsiniz hocam

Untouchable Untouchable Kendimim Kendim Kullanıcı
  • Üyelik 09.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 18 / 84
  • Ticaret 0, (%0)
Her ne kadar facebook reklam fiyatı pahalı da olsa benim şahsi düşüncem facebook reklamlarından beğeni çekmek olacaktır. Kendinize bir limit koyacaksınız 10 tl 20 tl 30 tl neyse artık yaza kadar güzel bir sayfanız olur zaten. Bu şekilde tamamen aktif insanların olduğu bir sayfa olur ve sizin paylaşım kalitenize göre bu artış hız gösterebilir. Bir anda benim sayfam 30bin 40bin 50bin kişi olsun derseniz zaten o zaman önermem facebook reklamlarını :)

wmaraci
wmaraci

Azurrexe Azurrexe WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Full Stack Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 1 / 10
  • Ticaret 0, (%0)

levasinay adlı üyeden alıntı

Valla sayfa satışından sonra kapanan sayfalar gördüm ama onunda sebebini tam bilemiyorum. Alan kişi spam vb. yapmış olabilir. Ama satıştan hemen sonra kapanan sayfa görmedim
levasinay

kişi bu mesajı beğendi.

Ronins Ronins Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** M**
  • Mesajlar 442
  • Beğeniler 30 / 74
  • Ticaret 0, (%0)

facebook sayfa satışını fark edeceğini düşünmüyorum kişisel olarak sayfadan duyuru değil başka yollardan satışı gerçekleştirirseniz zaten kanıtlanabileceğini düşünmüyorum

Ek Olarak:

facebook sayfa satışını fark edeceğini düşünmüyorum kişisel olarak sayfadan duyuru değil başka yollardan satışı gerçekleştirirseniz zaten kanıtlanabileceğini düşünmüyorum

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al