Merhabalar, burada facebook'ta sayfa alacaklara tavsiyelerimi sunacağım.
Bildiğiniz gibi facebook sayfaları satın alanlar yüksek oranda sitesine hit çekmek amacıyla, geri kalan az bir oran ise zevk için ve ya sayfaları alıp büyüterek satmak amacıyla alıyorlar. Sayfa alacaklar "Nelere dikkat etmeliyim?" diye soruyordur elbet. İşte ben bu sorunuza karşılık gelecek cevapları aşağıda sıralıyorum ;
1-) Öncelikli olarak bilmeniz gereken açılış tarihi. Şu dönemde yeni açılmış sayfalarda aşırı aktiflik gözlemledim. Açılış tarihini tam doğru bir şekilde öğrenmek için istatistiklerden beğenmeler bölümünede eski tarihlere gidip kontrol etmek yetiyor, Bu işlemi kesinlikle yapmanızı öneriyorum..
2-) Sayfayı alacakken "Bir günde sayfa beğenme sayısı maximum 10bin olabilir" mantığıyla yaklaşmalısınız. Daha fazlası sayfanın ya hile ile büyütüldüğünü ya da birleştirme yapıldığına işarettir. Bu sayfaların elinizde patlama oranının çok yüksek olacağından emin olabilirsiniz.
3-) Sayfanın elinde patlama oranının çok yüksek olacağından emin olabileceğiniz bir başka durum ise bir günde beğenmekten vazgeçme sayısı 2bin ve daha fazla ise. Bu sayfaların Facebook'un gözünde kötü sayfalar olarak gözüktüğünü düşünüyorum, bu da sıkıntı yaratıyor tabi.
4-) İsmi değiştirilen sayfalarda da sıkıntı çıkabilme ihtimalinin olabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla linkin ve sayfa isminin farklı olması durumu karşılığında o sayfaya da "sıkıntı yaratır" mantığıyla yaklaşın.
5-) Sayfada önceden planlanmış gönderileri tamamen kaldırın. Sayfa size devredildiğinde diğer yöneticileri sayfadan çıkarttığınızda bu planlı gönderiler paylaşılıyor ancak bu ana sayfada gözükmüyor, sanırım sadece sayfanın duvarına gelip bakanlar görebiliyor. Bu da yeni bir durum ve bu durum sayfayı kötü bir hale sokar. Diyelim ki sayfayı aldınız, adam size dedi ki sayfa 1 hafta paylaşıma ayarlı. Siz de tabi paylaşım sık yapmasamda olur diye düşünebilirsiniz. İşte bu yüzden kötü bir hal olur. 1 hafta paylaşım yapılmamış gibi.
Arkadaşlar şuanda aklıma gelebilenler bu kadar ancak konuyu sürekli güncel tutacağım.
KAYNAK