political adlı üyeden alıntı

Dikkatinizi çektiğine göre adamlar amaçlarına ulaşmıştır. Yararlı ve yararsız olması onlar için önemsiz. Hali hazırda her partiye oy verecek kişiler zaten belirlidir.


Ya yok ne dikkati öyle bir gürültü ki hangi ses hangi parti anlamak zaten imkansız .
Genel seçime aslında hep kriter olmalı bunlar :


Seçim amaçlı gürültü araçları bayrakları gereksiz her şey kaldırılacak .

Gibi gibi vaatler düzenlemeler artık hayata geçirilmeli , insanlar öğrendikçe ilerledikçe farkediyor bu gereksiz şeyleri . Vaat içerikli pankartlar yine olmalı ama kuru kuruya sokakları kaplayan bayrakların kimseye bir hayrı yok , boşuna paramızı çöpe atıyorlar , bi o kadar para-zaman-emek de onları temizlerken harcanıyor .

Bana kalsa seçime toptan karşıyım aslında , üniversitelerden sorumlu konularda en deneyimli isimler yine eğitimcilerin akademisyenlerin oylamalarıyla falan seçilse , herkes işini yapsa bu popüler seçim kültüründen de komple kurtulsak . İnsanları bölen ayıran kavga ettiren düzende son bulur , rant işleri de son bulur , bu gereksiz trilyonlarca harcama da son bulur , dünyada Türkiye'nin statüsü değişir yemin ediyorum .

Bi düşünün ya en iyiler hep yönetimde olacak ekonominin en iyisi o bölümde sosyolojinin en iyisi o bölümde eğitimin en iyisi o bölümde sağlıkçının tarihçinin turizmin endüstrinin ... Şikayet edeceğimiz birşey de kalmaz gibi , çünkü her görüşten insanlardan oluşacak bu topluluk , zaten tvlerde aklı başında konuşan bi böyle insanlar var gerisi yalan dolan .

Yıllar yılı içeriye bakmaktan vaktimizin yarısından çoğunu bunlara harcıyoruz , böyle bir düzen olsa şüpheye mahal verecek bir konu bile olmaz .Vergiyi , maddi cezaları falan gelir düzeyine göre sınıflandırsalar, birileri zenginliğine zenginlik katarken birileri daha fakir olmasa gelir dağılımı adil şekile girse .
Celal Şengör misal başbakan statüsünde olsa bırak vergiye direnmeyi 3 kuruş fazla param varsa götürür devlete veririm benim iyiliğime harcanacağından şüphem olmaz . Bu insanlar fikirlere de değer verir , parayı da iyi kullanır , dış ilişkileri de hatasız yönetir , insanlara da tarafsız bir noktada dururlar , en nihayetinde en önemli nokta da zaten bu şu yada bu görüşten olmaz tam bir mozaik yönetim oluştururlar . Fena mı olur be ? Hayali bile güzel . Bence alternatif yönetim modeli ne komunizm ne sosyalizm ne bu dandirik şimdi ki sistem. En güzeli bu tarz bilim adamlarına teslim edilmiş bir ülke olur . Norveç gibi mutlu mesut yaşar gideriz ne güzel be.