wmaraci reklam
lidertakipci

Google Hummingbird Algoritması

2 Mesajlar 824 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

seotez seotez WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek E-ticaret Yöneticisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 66
  • Beğeniler 5 / 47
  • Ticaret 1, (%100)


Henüz bir algoritmadanın etkisinden ve olacaklarından kurtulmadan Google bir başka değişiklik ile kendini yeniliyor.



Hummingbird algoritması ile neler yapılabileceğini keşfedebilmek adına yazımı bir süre bekletmek durumunda kaldım. Hummingbird algoritması yaklaşık olarak Eylül 2013 tarihinde tam anlamıyla aktif oldu. Algoritmanın tam manasıyla Türkiye’ de aktif olduğunu söyleyemiyeceğim fakat özellikle İngilizce olarak olarak oldukça etkili çalışmakta.

Hummingbird algoritması ile google, arama motoru kullanıcıları ile daha etkileşimli ve net sonuçları gösteren bir yapı geliştirdi. Kullanıcılar ( özellikle mobil) sesle arama motorundan istediği sonucu arayabilir, yazdığı sorulara net cevap alarak (semantik) kısa sürede net cevaba ulaşabilir. Bu durum Google tarafından web sitesi sahiplerinin çok daha faydasına olacağı belirtilmekte.

Önceleri ve halen web sitelerimizi anahtar kelimeler üzerine inşa ediyoruz. Hummingbird algoritması ile artık bu durum değişmekte ve kullanıcıların aradığı kelimelere değil, arama sorgularında en iyi sonucu verecek içeriğe sahip sitelerin ön plana çıkacağı belirtiliyor.



Mobile önem veren Hummingbird, bizleri yazma derdinden kurtarıyor. Mobile ağırlık verilmesi elbette çok normal. Türkiye’ de 2013 yılı itibariyle 35 milyon akıllı telefon olduğu belirtiliyor.




Webrazzi pro istatistiğidir. www.webrazzi.com/2013/11/29/turkiye-internet-ekosistemi-raporu/



Ülkemizde 2013 itirayile 25,5 milyon kişinin mobil internet kullandığını düşünürsek , google’ ın bu son hamlesinin oldukça yerinde olduğunu görüyoruz. Özellikle gelecek dönemde mobil uyumlu olmayan web sitelerinin cezalandırılacağı söylentisi, webmasterların bu konuda daha hızlı davranmasını gerektirmektedir.


Webrazzi pro mobil trafik istatistiğidir. www.webrazzi.com/2013/11/29/turkiye-internet-ekosistemi-raporu/

Hummingbird algoritması ile dikkat edilmesi ve uygulanması gerekenlerden bahsedecek olursak



1- Ziyaretçilerin ihtiyaçlarına göre içerik

Dergi mantığında ya da anahtar kelime odaklı oluşturulan içeriklerin önemini yitireceği bir döneme giriyoruz. Sonuç odaklı ve ziyaretçinizi memnun edecek içerikler oluşturmalı ve mümkün olduğunca uzun süre onu sitemizde tutmalıyız.

2- Mobil Site uyumlu web sitesi

Mobil interneti hepimiz kullanıyoruz, bir web sitesi mobil değil site ağır açılmakta ve içerikleri görüntülenememektedir. Bu durumda hepimiz hemen o siteden çıkıyoruz. Bu durum ile bir çoğunu karşılaşmışsınızdır, hal böyle iken siz de o tür siteyi hemen terkederken, ziyaretçileriniz neden terketmesin? Sitenizi mutlaka mobil uyumlu hale getirmenizde fayda olacaktır.



3- Paylaşılabilir kalitede içerik

İçeriğinizin kalitesini, ziyaretçilerinizin sosyal medya üzerinden paylaşması gösterir. İçeriklerinizin viral olarak yayılabilmesi adına mümkün olduğunda kaliteli, görsel zenginlikli şekilde girmenizde fayda vardır.



Bu konuda bugüne kadar en beğendiğim yazılardan biri Türkiye’ de aktif yayın hayatına başlayan Al- Jazeera internet sitesinde karşılaştım. Yazıda et fiyatları, istatistikleri, etin faydaları, yaşanan sıkıntılar vb tüm çalışmalar araştırmacı gazeteciliğe yakışan şekilde derlenmiş. Hakettiği şekilde 3k’ ya yakın sosyal medyada paylaşılmıştır. Bu haber etkili içeriğe en güzel örnektir. (Habere http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeera-ozel/kasabin-yolunu-unutmak linki ile ulaşabilirsiniz)

Kaynak: http://www.seotez.com/google-hummingbird-algoritmasi.html
weblozi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

ouzizz ouzizz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek SEO, Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 59 / 35
  • Ticaret 0, (%0)
Katkıda bulunmak amacıyla;
Hummingbird algoritması ile kelimelere verilen backlinklerin öneminde bir değişme yok. Hummingbird ile soru aramalarında doğru sonuçlar vermesi geliştirildi. Backlinklerde ise daha doğal olanlar özelliklede açık linkler ise önem kazandı. Buda bize tanıtım yazılarına yönelmemizi sağlıyor.

Sosyal medyada, kullanıcıların gerçek olması ve sosyal medyadan gelen hitlerin doğal olacağı için büyük önem kazandı. Bunun bir diğer nedeni ise Google'ın sosyal medyaya Google+ ve Youtube ile girmesi oldu. Buda bize ilerleyen zamanlarda Google'ın sosyal medyada başka ataklar yapacağının sinyalini veriyor.

Google şuan için kelimelere verilen backlinkleri değersizleştirmesi hem imkansız hemde gereksiz. Nedeni ise alakasız siteler ve konularda geçen kelimeleri Google rahatlıkla ayırt edebiliyor olması.

Mobil uyumlu web sitesinde ise şimdilik HTML5 olan siteler daha önemli. Bildiğiniz gibi html5 siteler cep telefonlarında düzgün görünüyor. Bu nedenle html5 siteler mobil uyumlu diyebiliriz. Şu an için web site sahipleri rahatlıkla html4 olan sitelerini 5'e çevirebilir mobil uyumlu site yapımı masrafından kaçınabilirler.
KTB

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al