Sorunuzun cevabı: İnternetten kesinlikle çok güzel paralar kazanılabilir fakat bunu yapabilmek birçok şeyi gerektiriyor. Para havadan gelmiyor ne yazık ki. İnternetten para kazanma yolunda benim önemli bulduğum 5 düşünceyi yazacağım size.

1- Güzel bir proje düşünmek önemlidir fakat bu projeyi yapabilmek daha önemlidir.

İnsanlar bu sektöre girdiklerinde sürekli projeler düşünüyorlar, fikirler arıyorlar, birbirlerinden yardım istiyorlar. Evet iyi güzel. Bunlar çok güzel şeyler fakat eğer bir proje düşündüyseniz bunu gerçekleştirebilmeniz önemlidir. Gerçekleştiremeyecekseniz bir proje düşünmenizin ne önemi var ki ? Öncelikle gerçekleştirebileceğiniz ve sonunun iyi bir yere gideceğini düşündüğünüz bir proje bulun kendinize. Daha sonra bu projeyi gerçekleştirin.

2- Hayal kurmayın, gerçekçi olun.

İnternet sektörüne atılan birçok insanın düştüğü en büyük hatalardan biriside budur. Bu sektöre girdikten sonra hayal kurmaya başlarlar. Şöyle yapıp şunu yapacağım, böyle yapıp bunu yapacağım gibi. Hayal kurun evet ama önemli olan o hayali gerçekleştirebilecek gücü kendinizde bulup bulmamanız değil midir ? Yoksa o hayali kurmanızın ne anlamı var ?
Gerçekçi olup yapabileceğiniz bir projeyle yola çıkın. Gerçekçi olmazsanız her zaman hayalinize başlar, o hayali yarı yolda bırakırsınız ve vaktiniz boşa gider.

3- Kısa yollar aramak yerine emek verin.

Bu işlere yeni başlayan arkadaşlar kısa yollardan para kazanmayı düşünüyorlar hemen. Evet kısa yollardan para kazanan arkadaşlar var fakat o kısa yolları bulabilmek için bir sürü tercübe edinmiş olan kişiler bunlar. Kimse tecrübesi olmadan kısa yoldan para kazanamaz. Kazansa bile ben buna sadece şans derim. Bu sektöre girdiyseniz zaten işiniz sadece klavye ile başka bir işiniz yok. İşiniz zaten bu kadar kolaylaşmışken bunu dahada kolaylaştırmaya çalışmak size vakit kaybettirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Kısa yoldan para kazanma yolları aramak yerine oturup projenize adam gibi emek verin. Emek verilen her şeyin az ya da çok meyvesi olacaktır ama illaki meyvesi olacaktır. Bundan şüpheniz olmasın bir kere.

4- Her şeyin hemen olmasını istemeyin, sabırlı olun.

İnsanlar bu işlere bulaşır bulaşmaz hemen bir internet sitesi açıyorlar ve birkaç ay sonra internet sitelerinin süper yerlere geleceğini düşünüyorlar. Bu iş bu kadar kolay değil ! Bu kadar kolay olsaydı tüm bu işi yapan herkes köşeyi dönmüş olurdu zaten. Bir internet sitesi açıp emek verin ve sadece sabırlı olun. Sabırlı olmazsanız ve her şeyin hemen olmasını isterseniz hevesiniz çabuk kırılır. Birkaç ayda güzel paralar kazanabileceğinizi düşünüyorsanız siz zaten baştan kaybetmişsiniz demektir. Bunu yaşamak istemeyenlere en büyük tavsiyem güzel bir para kazanmak için zamanının uzunluğunu iyi kestirmenizdir. Kendinize şunu söyleyin. Bu siteden 1 yıl boyunca para kazanmayacağımı biliyorum fakat 1 yıl sonra bu site para kazandıracak ve bundan eminim. Kendinize bunu söylerseniz ve çalışmaya devam ederseniz o site zaten 1 yılı bile bulmadan size güzel paralar kazandırmaya başlayacaktır. Tam tersine 2-3 ay sonra para kazanmaya başlarım diye düşünürseniz 2-3 ay sonra para falan kazanmazsınız ve iyi gidecek olan projenizi çöp edersiniz.

5- Okuyun ve yaratıcı olun !

Hiçbir şey bilmeden bir şeyler yapmaya kalkışmak yerine önce bir şeyler okuyun. Bu işten para kazananların nasıl kazandıklarıyla ilgili bilgi sahibi olun. Bu sizin hem bu işe gerçekçi bakmanızı sağlar hemde yaratıcı bir proje ortaya çıkarmanızı sağlar. İnsan ne kadar çok şey bilirse o kadar çok şeyi değiştirebilecek gücü bulur kendinde. Önce ne bulduysanız okumalısınız sonra zaten yaratıcı fikirler kendiliğinden gelecektir. Siz istesenizde istemesenizde bu fikirler kafanızda kendiliğinden oluşuyor zaten.

YAZDIĞIM BU 5 MADDEYE UYAN KİMSENİN BU SEKTÖRDEN PARA KAZANAMAYACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM. BU MADDELERE UYUP BU SEKTÖRDEN PARA KAZANAMAYAN VARSA EĞER BU SEKTÖRDEN UZAK DURSUN. DOĞUŞTAN KAYBETMİŞ DEMEKTİR.

UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR.

İyi forumlar :)