wmaraci reklam
lidertakipci

İnternetten para kazanılır mı? Yoksa Boşa mı kürek çekiyoruz ?

8 Mesajlar 2.120 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

    byhalo byhalo WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 17.12.2013
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek öğrenci
    • Konum Kütahya
    • Ad Soyad H** U**
    • Mesajlar 223
    • Beğeniler 81 / 42
    • Ticaret 3, (%100)
    Merhaba arkadaşlar. Öncelikle size biraz internet serüvenimde bahsedeyim. İlk olarak bu işe lise 1.sınıfta ücretsiz forum açarak başladım. 3'ay gibi bir sürede 200 civarı üyeye ulaştım. (Hit konusunda bir şey söyleyemeyeceğim geçmiş zaman tam hatırlamıyorum.) Anadolu Teknik Lisesi Elektrik Elektronik bölümü mezunuyum. 2. Sınıftan itibaren haftada tam 47 saat ders görüyordum. (Lise sonda dershane ile beraber 80 saati buluyordu. Meslek liseleri ile ilgili anlatacak çok şeyim varda belki başka bahara…) bu yoğunluktan dolayı forumla ilgilenemedim ve forum uçtu gitti.

    Üniversiteye başlamamla beraber bir blog sitesi açmaya karar verdim. Herhangi bir konu üzerine yoğunlaşmadım. Blog da 5-6 konu açtım. En çok hit alan konum tüm facebook oyunlarının hileleri isimliydi. leethax.net ‘ in reklamıydı denebilir :) 4000 Tekil hit almıştı. (Şimdi diyeceksiniz ki bu çocuk bunları neden yazıyor biraz daha sabrederseniz sadede geleceğim:) ) Blogum da yaklaşık 100 özgün yazıya ulaştım. Bu iş olacak derken vizeler başladı bir boşladım bloğu yaz tatiline kadar ilgilenemedim. (Bu sırada dikkate değer hit alan tek konusu facebook hileleri konusuymuş :) ) Bu hileler ve warez konusunda yazacak çok şey varda sıkmıyayım sizi kısa kesiyorum bloğu da patlattık.

    Üniversiteden mezun olmadan önce bir işe daha giriştim. Küçük bir perakende ayakkabı satış mağazamız var. Bende internetten satış yapmak için bir site açtım. Bir yılı devireli 2 ay kadar oldu. Fakat onunla da mezun olana kadar ilgilenemedim. Yaklaşık bir ay kadar önce siteye yeni tema ile bir canlılık kattım ve ürünleri eklemeye başladım. Kısa sürede dönüş beklemiyorum. Forum ve blogdan öğrendim :) (Google adwords 'süz bu iş olmayacak gibi :)) Sanırım ürünleri eklemeyi 1 aya kadar bitiririm ve internete harcadığım emeklerin geri dönüşünü almaya başlarım. Birde yeni bir forum sitesi açtım. (forumkpss.net ) Bir serüvende buradan çıkarda kısa kesmeliyim sıkılmış olabilirsiniz :) İki projeyi birden götürme kararı aldım.
    Size sorum şu gerçekten legal internet sitelerinize harcadığınız emeğin karşılığını alabiliyor musunuz ? Bunca şeyi bunu sormak için mi bize okuttun diyenler benim gibi bir çok genç bu aletin başında zamanını geçiriyor emek harcıyor sonuç elde var sıfır. Onlarda benim düştüğümü sanmak üzere olduğum hataya düşmesin diye bunca şeyi yazdım.
    Sorumu topluyorum. Bir insan ömrü boyunca sadece internetten gelir elde ederek geçimini sağlayabilir mi? Blog forum vs ne kadar para kazandırır. Belli başlı konusunda uzman siteleri geçebilir mi? Yada onlar varken bizim tercih edilme ihtimalimiz nedir? İllaki internette bulunmayan bir proje ilemi bu işe başlanmalı? Verilen emeğin karşılığını almak için ne kadar beklenmeli? Reklamsız sadece kendi yaptığımız seo çalışmalarıyla sitemiz iyi yerlere gelebilir mi? Gelemez derseniz en az ne kadar reklam bütçemiz olmalı? İnternetten 25-250 TL arasında satılan senede 200.000 TL kazandırır denen e kitaplar bir işe yarıyor mu? (Bu tuzaklara düşenlerden değilim çok şükür). Geçiminizi standartların üzerinde karşılayacak kadar para kazanılabilir mi? Yani bu internetten para kazanma işi (grafik tasarım kod bilmeden) ütopik bir hayal mi? Yoksa gerçek mi? Son sorumda geçimimizi standartlar üzerinde sağlayabilecek kadar gelir elde edilebilir mi?

    NOT: Sanırım bu işe yeni başlayacak olanları aklına gelebilecek bir soruyu sordum siz değerli abilerimden ve kardeşlerimden isteğin lütfen üç beş kelimelik cevaplar vermeyin. Bu soruların cevaplarını arayan birçok kişi var. Ve bu sorunların cevaplarını bulamayan birçok kişi deneme yanılma yöntemiyle öğreniyor ve asla geri kazanılamayan zamanını boşa harcıyor. Okuyan okumayan cavap veren vermeyen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Herkese teşekkür etmemin sebebi şu unutmayalım bu siteler biz ziyaret ettiğimiz sürece var ve biz ziyaret ettiğimiz sürece var olacak. (Burada hembir gerçeklikten bahsedilmiş hemde adult sitelere bir gönderme yapılmıştır :) ) Bu yazıyı okuma zahmetine katlanan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Elimden geldiğince Türkçemizi katletmemeye çalıştım beceremediysem affola.
     

     

    http://halitulu.com/
    wmaraci
    reklam

    KDOGAN KDOGAN Burada 13 Yıl Kullanıcı
    • Üyelik 10.12.2011
    • Yaş/Cinsiyet 28 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad K** D**
    • Mesajlar 1901
    • Beğeniler 837 / 757
    • Ticaret 131, (%99)
    Sorunuzun cevabı: İnternetten kesinlikle çok güzel paralar kazanılabilir fakat bunu yapabilmek birçok şeyi gerektiriyor. Para havadan gelmiyor ne yazık ki. İnternetten para kazanma yolunda benim önemli bulduğum 5 düşünceyi yazacağım size.

    1- Güzel bir proje düşünmek önemlidir fakat bu projeyi yapabilmek daha önemlidir.

    İnsanlar bu sektöre girdiklerinde sürekli projeler düşünüyorlar, fikirler arıyorlar, birbirlerinden yardım istiyorlar. Evet iyi güzel. Bunlar çok güzel şeyler fakat eğer bir proje düşündüyseniz bunu gerçekleştirebilmeniz önemlidir. Gerçekleştiremeyecekseniz bir proje düşünmenizin ne önemi var ki ? Öncelikle gerçekleştirebileceğiniz ve sonunun iyi bir yere gideceğini düşündüğünüz bir proje bulun kendinize. Daha sonra bu projeyi gerçekleştirin.

    2- Hayal kurmayın, gerçekçi olun.

    İnternet sektörüne atılan birçok insanın düştüğü en büyük hatalardan biriside budur. Bu sektöre girdikten sonra hayal kurmaya başlarlar. Şöyle yapıp şunu yapacağım, böyle yapıp bunu yapacağım gibi. Hayal kurun evet ama önemli olan o hayali gerçekleştirebilecek gücü kendinizde bulup bulmamanız değil midir ? Yoksa o hayali kurmanızın ne anlamı var ?
    Gerçekçi olup yapabileceğiniz bir projeyle yola çıkın. Gerçekçi olmazsanız her zaman hayalinize başlar, o hayali yarı yolda bırakırsınız ve vaktiniz boşa gider.

    3- Kısa yollar aramak yerine emek verin.

    Bu işlere yeni başlayan arkadaşlar kısa yollardan para kazanmayı düşünüyorlar hemen. Evet kısa yollardan para kazanan arkadaşlar var fakat o kısa yolları bulabilmek için bir sürü tercübe edinmiş olan kişiler bunlar. Kimse tecrübesi olmadan kısa yoldan para kazanamaz. Kazansa bile ben buna sadece şans derim. Bu sektöre girdiyseniz zaten işiniz sadece klavye ile başka bir işiniz yok. İşiniz zaten bu kadar kolaylaşmışken bunu dahada kolaylaştırmaya çalışmak size vakit kaybettirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Kısa yoldan para kazanma yolları aramak yerine oturup projenize adam gibi emek verin. Emek verilen her şeyin az ya da çok meyvesi olacaktır ama illaki meyvesi olacaktır. Bundan şüpheniz olmasın bir kere.

    4- Her şeyin hemen olmasını istemeyin, sabırlı olun.

    İnsanlar bu işlere bulaşır bulaşmaz hemen bir internet sitesi açıyorlar ve birkaç ay sonra internet sitelerinin süper yerlere geleceğini düşünüyorlar. Bu iş bu kadar kolay değil ! Bu kadar kolay olsaydı tüm bu işi yapan herkes köşeyi dönmüş olurdu zaten. Bir internet sitesi açıp emek verin ve sadece sabırlı olun. Sabırlı olmazsanız ve her şeyin hemen olmasını isterseniz hevesiniz çabuk kırılır. Birkaç ayda güzel paralar kazanabileceğinizi düşünüyorsanız siz zaten baştan kaybetmişsiniz demektir. Bunu yaşamak istemeyenlere en büyük tavsiyem güzel bir para kazanmak için zamanının uzunluğunu iyi kestirmenizdir. Kendinize şunu söyleyin. Bu siteden 1 yıl boyunca para kazanmayacağımı biliyorum fakat 1 yıl sonra bu site para kazandıracak ve bundan eminim. Kendinize bunu söylerseniz ve çalışmaya devam ederseniz o site zaten 1 yılı bile bulmadan size güzel paralar kazandırmaya başlayacaktır. Tam tersine 2-3 ay sonra para kazanmaya başlarım diye düşünürseniz 2-3 ay sonra para falan kazanmazsınız ve iyi gidecek olan projenizi çöp edersiniz.

    5- Okuyun ve yaratıcı olun !

    Hiçbir şey bilmeden bir şeyler yapmaya kalkışmak yerine önce bir şeyler okuyun. Bu işten para kazananların nasıl kazandıklarıyla ilgili bilgi sahibi olun. Bu sizin hem bu işe gerçekçi bakmanızı sağlar hemde yaratıcı bir proje ortaya çıkarmanızı sağlar. İnsan ne kadar çok şey bilirse o kadar çok şeyi değiştirebilecek gücü bulur kendinde. Önce ne bulduysanız okumalısınız sonra zaten yaratıcı fikirler kendiliğinden gelecektir. Siz istesenizde istemesenizde bu fikirler kafanızda kendiliğinden oluşuyor zaten.

    YAZDIĞIM BU 5 MADDEYE UYAN KİMSENİN BU SEKTÖRDEN PARA KAZANAMAYACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM. BU MADDELERE UYUP BU SEKTÖRDEN PARA KAZANAMAYAN VARSA EĞER BU SEKTÖRDEN UZAK DURSUN. DOĞUŞTAN KAYBETMİŞ DEMEKTİR.

    UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR.

    İyi forumlar :)
     

     

    Ronins Ronins Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 06.03.2014
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad A** M**
    • Mesajlar 442
    • Beğeniler 30 / 74
    • Ticaret 0, (%0)
    internet para kazanmak için biçilmiş kaftan :)
     

     

    EPINKO EPINKO epinko.com Kullanıcı
    • Üyelik 04.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek öğrenci
    • Konum Mersin
    • Ad Soyad O** T**
    • Mesajlar 1304
    • Beğeniler 204 / 205
    • Ticaret 23, (%100)
    bence emek ve proje ile kazanılabilir kazandım biliyorum
     

     

    [url=https://www.hizliresim.com/8gm823r][img]https://i.hizliresim.com/8gm823r.gif[/img][/url]
    wmaraci
    wmaraci

    nettebilgi nettebilgi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 23.01.2014
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek grafiker
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad D** O**
    • Mesajlar 1454
    • Beğeniler 254 / 430
    • Ticaret 8, (%100)
    büyük siteler varken diyorsun biz nasıl para kazanıcaz. büyük siteler birbirinin kopyasıdır ve konuda birbirinin kopyasıdır. biz özgün olanı yapıyoruz. biraz orjinal fikir + biraz gündemi takip etmek = para :D
     

     

    halilozcevik halilozcevik WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 03.10.2013
    • Yaş/Cinsiyet 33 / E
    • Meslek Genel Müdür
    • Konum İzmir
    • Ad Soyad H** Ö**
    • Mesajlar 270
    • Beğeniler 233 / 60
    • Ticaret 20, (%100)
    Bende yeni bir e ticaret sitesi açtım yavaş yavaş satışlar da başladı google de kelimelerde iyi yerlerdeyim ürünler geldikce de siteye girişini yapıyorum.

    Geçen gün bende düşündüm sadece internetten para kazanılarak geçinilebilir mi diye.Bu tabiki mümkün ama bana daha mantıklı gelen şey bir işte çalışırken internet işini 2.planda yapmak.Boş vakitlerde , gece ve haftasonları.Eğer tatmin edici gelirler getirmeye başlarsa o zaman full internet işi yapılabilir.

    Sadece internete de güvenmeyin ama iş konusunda.Malum türkiye de yaşıyoruz 1 gecede kanun çıkar sizin yaptığınız iş internette yasaklanır patlarsınız
     

     

    www.kadinsalyasam.com

    msa52 msa52 Web Tasarım Uzmanı Kullanıcı
    • Üyelik 25.12.2011
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Meslek Web Tasarım Uzmanı
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad M** S**
    • Mesajlar 917
    • Beğeniler 142 / 175
    • Ticaret 40, (%100)
    Kazanıyorum, demek ki kazanılıyor.
     

     

    -Bura komple benim.

    Mertcan Mertcan Hayat kısa, kuşlar uçuyor Kullanıcı
    • Üyelik 05.02.2012
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek Yatırım
    • Konum Antalya
    • Ad Soyad M** K**
    • Mesajlar 5426
    • Beğeniler 39 / 1529
    • Ticaret 38, (%100)
    Elbette kazanılır ama planlı ve iyi bir proje ile...
     

     

    Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
    wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al