Kaç yıl oldu bilmiyorum. Herkes birbirini messenger’dan eklediği vakitler. Forumlarda “Cam aç” mizahının yapıldığı, crack atmanın bir bilim mucizesi olarak kabul edildiği, format atmanın Allah tarafından gönderilen bir yeti olarak kabul ediği vakitler. Ben ve benim 3 4 arkadaşım Counter Strike’ın etkisinden çıkamamışken kimi kişiler bu oyunu keşfederek mahallenin internet kafesinde yeni bir soluk başlattı. Tehlikeli bir soluktu. Sert ve uzundu.
En arka sırada ölümüne wall açarken ön tarafta insanlar birbirine bu oyunu tanıtıyordu. Osmanlı devleti’nin Batı’nın kendisinden üstün olduğunu kabul etmeyişi gibiydi. O dönemdeydik. Bakmıyorduk bile. Arada Half-Life açıp zevkin doruklarına koşuyorduk. Aradan haftalar geçtikten sonra arkadaşlarımdan biri bu dalgaya yakalandı. İşte biz de o an hissettik bazı şeyleri. Anladık oyunun büyüsünü. İnternet kafede hiç olmayan bir hava var. Artık hiç “bomba atıyorum” sesleri yükselmiyordu.
İnternet kafeye pek gitmek istemiyordum artık. Evde komşumuzun çocuğu olan Mert’in ****oyu keşfedişini dinliyordum. “ooo kanka..” diye başlayan cümleler. Bitmeyen sözcükler. İyice daralmıştım. Patates salatasından sonra kendimi dışarı attım. Elimde internet kafe de geçirebileceğim 2 saatlik para. Murat vardı. Bu oyunun tanıtım işlerini bu çocuk yapardı. Başlardı konuşmaya. “Üyelik açmamız lazım önce” diye. Yanıma çağırdım. Ben de oynıcam diyerek. Başta “vay” dedi. “Sen de mi!” Güldü.
Kayıt formunu açmıştık. Kullanıcı adını yazıyordum. Doğum tarihim ile ismimi güzelce harmanladım. Ben ailemden böyle öğrenmiştim. Tabi tuttuğum takımı da. Şifreler felan. Sonra sıra mail adresine gelmişti. Onu da yazmıştım . O ilk efsana mail adresim. Her neyse. Kaydı tamamladık ve durduk bekledik. Bekledik ve daha fazla. En sonunda dayanayıp “Neyi bekliyoruz” diye soruverdim. “Aktivasyon maili gönderildi. Onu halletmen gerekiyor” dedi. Olucak ki ben şifremi unutmuştum. Deniyordum, deniyordum bulamıyordum. Knight online maceram daha başlamadan böylelikle bitmişti. Eve gidince şifremi hatırlamıştım. Ev telefon numarasıydı.
Kaynak: (
x)