Bilmek ve danışmak istediklerinizi tek konu altından yanıtlıyorum.
Merhaba arkadaşlar seo üzerine birçok bilgi edinmek isteyen arkadaş var. Bende bu konuyu açmak istedim.

Elimden geldiği kadar sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım.

Ayrı yeten bu konudaki en büyük hedefim farklı konulardan sorular gelmesi ve onlar üzerine araştırma yapıp kendimi daha fazla geliştirmem.

Sorularınızı bekliyorum.

Sorulan soruları bu sitede yayınlıyorum;
http://seo-mu.com/

Saygılarımla...

Hertürlü Seo Danışmanlığı Teklifine Açığım.


Sorular - Cevaplar

BoluBeyi adlı üyeden alıntı

Paravan bloglara içerik girişi yaparken, içeriği mantıksız cümelelerden oluşturmak zararlı olur mu? Tabi anahtar kelimeyi içerisinde belli bir oranda kullandığımızı var sayarsak? Yani Google bir cümlenin mantıklı veya mantıksız olduğunu anlayabilir mi?


Aldıgım güzel sorulardan birtanesi diyebilirim katılımınız için teşekkürler.
Google gerçekten mükkemmel bir yapa zekay örnegi ve inanın imla kurallarını bile göz önünde bulunduruyor.

KDOGAN adlı üyeden alıntı

Çok fazla tanıtım yazısı yayınlanmış olan sitelerden tanıtım yazısı almak zararlı mıdır ?
Zararlıysa ne gibi zararını görürüz ?

Zararlı değildir , sadece etkisi azdır.

Optimus adlı üyeden alıntı

bazı kaynaklardan aldığım bilgiye göre css3 ün nimetlerinden faydalanıyorlar. Position absolute kullanılan bir div e eksi değerler verilerek div i sayfanın çok çok arkalarına gizliyorlar. Bu sayede gizli div içine linkler, makaleler resimler eklenebiliyor. Bu sayede tek ürün ya da kurumsal sitelerin ana sayfaları içerik olarak güçlendirilebiliyor mantık olarak. Şimdi bu durum google tarafından nasıl anlaşılır acaba ceza uygulanır mı?


Tabiki ceza almanız an meselesidir bu söyledikleriniz genelde anti seo çalışmalarında kullandıgımız teknikler.

weblozi adlı üyeden alıntı

anchor text anahtar kelime üzerinden alınan linklerin son penguen güncellemelerinden sonraki durumu nedir?
teşekkürler

hala yararlıdır fakat bunu yaparken alınan kelimenin sürekli aynı olmayıp türevlerininde kullanılması gerekli aksi taktirde doğal durmayacaktır.

ubrtrade adlı üyeden alıntı

uzun soru görmek için tıklayın.-Pr değerleri yüksek bir siteden link alımı yapıp geriledim

Linklerin ne zaman alındıgını yazmamışsınız. Pagerank değeri günümüzde çok önem görüyor fakat ben bu kadar önemli görmüyorum. Bu konuda pagerank değeri yüksek sitelerden link alımı yaptıgınız zaman bunu illaki yararlı olacak diye görmeyin. Sitenizin gerilemesi normaldir. Geri geldiğine sevinmelisiniz


Sitemap yazı girildikçe kendi başına güncellenebiliyor. Büyük sitelerin kullandığı budur. Sitemap olayı örümceğin sitenize ugradıgında girmediği zamandaki yazı tarihlerini analiz edip bir sonraki gelişini buna göre ayarlar. Büyük sitelerde sürekli yazı girildiği gibi (zamanla oluşup) daha hızlı index almaktadırlar

AxiSirin adlı üyeden alıntı

yeni açılmış bir site için kaç adet paravan blog lazımdır

Yeni açılmış bir site için daha önceden paravan blog hazırlanması daha yararlı olurdu acıkcası, Kaç sorusuna gelince eğer doğru bir şekilde paravan blog acarsanız bu sayıyı kontrol edebileceginiz en üst düzeyde tutabilirsiniz.

point adlı üyeden alıntı

Bende varım bende :)Selam sorun anasayfa ortada yok onun yerine alt sayfalar gerliyor sirkecikurye.net sirkeci kurye diye aratınca alt sayfaların oldugunu görüyorsun bunun için ne yapabilirim incelersen sevinirim

Katılmınız için teşekkürler ... Alt sayfanız bahsettiğiniz anahtar kelime ile güçlendirilmiş ana sayfanızdan daha güçlü oldugu için o sayfa gözükmektedir. (site içi ve site dışı op. dahilinde.)

erhangenc adlı üyeden alıntı

Kopyala yapıştır yapmak zorunda kalıyorum. Penguen güncellemesine sıkıntı yaratırmı.. ( Tamamı)


Tüm haber siteleri güncel bir haberi anlatırken genelde hep aynı kelimeleri kullanırlar. Fakat onları üst sıralarda görebilirsiniz.

serdar09 adlı üyeden alıntı

selam websitem istedigim kelimelerde googlede 2 .sayfaya kadar gelmisti birden 7.sayfalara kadar geriledi nedeni ne olabilir birde websitemi co.uk uzantisinda cikmak isterken hep com. tr. ilerliyor nedeni ne olabilir tesekkurler.


Sıralama gerileme sebepleri genelde rakiplerinizin seo çalışmalarını yapması yada backlink aldığınız yerlerden linklerin kesilmesidir. (Bunları söylerken seo çalışmasını doğru yaptıgınızı varsayıyorum)
Alan adı uzantılarına gelince .com alan adı ticari demektir. Araştırmalarım sonucu uzantı seo bakımından önemli.

neqatif adlı üyeden alıntı

Bir kelime nasıl üste çıkartılır örnek oyun gemisinde çıkmak istiyorum ?

Anahtar kelime seo çalışması ile tabiki