En baştan öğreneyim, yiyeyim içeyim diyorsan yanlış yaparsın. Uygulamaya gerekli zamanı ayırmalısın, ayrıca PHP öğrenmen, profesyonelce bile öğrensen birşeyler yapabileceğin anlamına gelmez. Önemli olan yaratıcılık. Mesela sen fonksiyon yapılarını, şartları falan herşeyi öğrendin diyelim. Ama yinede bir script gibi birşey yazamazsın. Çünkü böyle şeyler kitaplarda öğretilmez. kitaplar sana temeli verir, ayrıntıyı verir ama bildiklerini bir araya getirip birşeyle ortaya koymak sana kalır. O da deneyim meselesi.

Sana tavsiyem ihtiyacın ne ise onu öğrenip uygulamaya koyman. Form oluşturma istiyorsan sadece form oluşturmayı öğren. Zaten form oluşturmayı öğrenip kendine bir form örneği yapınca aynı zamanda PHP açılış ve kapanış etikelerini, noktalama işaretleri kullanımını falanda öğrenmiş olursun.

Bende zamanında kitapladan yalayıp yutmuştum PHP'yi. Ama bir baktım bazı özel şeyleri yapamıyordum. Araştırdığmda ise ne kadar kolay olduğunu anlıyordum. Ya ben biliyorum bunların hepsini diyordum. Ama bildiklerimi bir araya getirip farklı birşeyler ortaya koyamadığımı anladım işte.

Videolardaki adamlara da bakma sen :) Onlar video hazırlayacağım diye bakark yazıyorlardır. Ya da aynı şeyle uğraşa uğraşa hızlanmışlardır. Sende ileride hızlanırsın ama her zaman kullandığın kodlarda.

Okuyanların gözüne sağlık gece gece :D