Kusura bakma.
Ama işte işe yarar birşeyler ortaya çıkarmak kod bilmenin yanısıra senin deneyimine de çok dayanıyor. Bende anlatmadım tam ne demek istediğimi.
Şöyle anlatayım. Ben bir e-ticaret scripti satın almıştım. Lisans şifresi giriyorsun ve etkinleştiriyorsun, domaine göre lisanslama yapıyor. Tabii lisanslama işini yapan PHP dosyalarını kat kat şifrelemiş yapan kişi. Ben günlerce uğraştım nasıl yapılmış diye çözmek için. Elimde saçma sapan bir lisans kodu var. Yok base64 çözdürüyorum yok md5 kırdırıyorm falan o lisans kodundan birşeyler çıkartmaya çalışıyorum. En sonunda PHP dosyasını ücretli olarak birine çözdürdüm ve ne göreyim. İçinde sadece 2 satır kod yazıyor. Mantıkda şu: w yerine #½${} kullan, a yerine #$½$½ bunu kullan falan diye bir tanımlama. Yani yer değiştirme. O da lisans şifresini ortaya koyuyor. O zamanlar 40 yıl düşünsem bu replace olayının bu şekilde kullanılabileceği ve böyle bir sistem oluşturulabileceği aklıma gelmezdi. Helal olsun dedim. Sadece bir fonksiyon döngüsüyle ne yapmış adam.
Bahsettiğim şey bu. Deneyimle, bol bol örnekle , araştırmayla yaratıcılığını geliştirirsin. Kalıpların dışına çıkıp kendi sistemini oluşturursun.