Ülkemizde SEOcuların bildiği 2 şey vardır:
1- Backlink
2- Tanıtım Yazısı

Ülkemizde BLOGcuların bildiği 2 şey vardır:
1- Adsense'den köşeyi dönmede uzmandırlar
2- Domain seçmede çok ustadırlar

Ülkemizde bu saydığım grupların 3 ortak noktası vardır:
1- Hepsi WEBMASTERdır
2- Hepsi YAZILIM uzmanıdır
3- Hepsi SEO uzmanıdır

Bu yazdıklarım genel görüşümdür. Kimse üzerine alınmasın.

Şu foruma bir bakın arkadaşlar. Neredeyse üyelerin yarısına yakınının imzasında "PROFESYONEL SEO İŞLERİ - SEO UZMANI - SEO BLOĞU " gibi yazılar vardır. Yarısından çoğunun kişisel BLOGu vardır. Üçte ikisi Wordpress uzmanıdır. Dörtte üçü Webmasterdır.

Çoğununda hayali BİR BLOG AÇIP ADSENSE'DEN KÖŞEYİ DÖNMEKtir.

Piyasada çok kaliteli insanlar ve siteler var, onlara lafım yok. Ama bu hiçbirşey bilmeyen SEOculara para kaptırmayın arkadaşlar. Google'ın kendi sitesinde SEO ile ilgili 2600 sayfalık bilgi var. Okuyun, uygulayın, kendinizi geliştirin. Bilgiyi ilk kaynağından öğrenin. SEO terimini yaratan, bu uygulamayı hayatımıza sokan kuruluştan öğrenin SEO olayını. İlk elden öğrenin.

Kaliteli siteler hiçbir zaman SEOya ihtiyaç duymazlar. Zaten insanlar server, beğenir o siteleri. İçerikten faydalanırlar, öğrenirler, bırakmazlar sizi hiçbir zaman. Zevkle dolaşırlar web sayfanızda. Zaten böyle bir siten varsa SEO ile uğraşmaya falan ne gerek vardır ki?

Sonuç itibariyle yazılımla ilgili bir okul, üniversite veya özel eğitim veren bir kurumda öğretim görmemiş, kendini geliştirmemiş, uzman olduğunu iddia ettiği konuda yeni birşeyler üretmemiş, yeni buluşlara, icatlara imzasını atmamış kişiler kendini UZMAN diye PROFESYONEL diye tanıtıyorlar, bu çok üzücü ve çok sinir bozucu. Zaten hiçbir zaman işin GERÇEK UZMANLARI böyle forum sitelerinde takılmaz onu da söyleyeyim. Onlar çoktan büyük kuruluşlarda önemli görevlerde işlerine başlamışlardır. Forumlardan 3 5 kuruş para kırmak için konu açan adamdan ne profesyonellik, ne uzmanlık beklenirki zaten??