lostyazilim
tr.link

ZenMate Nedir, Nasıl Kullanılır ?

17 Mesajlar 5.352 Okunma
acebozum
tr.link

MetinBiyik MetinBiyik @_metinbiyik Kullanıcı
  • Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Radio Network Teknik
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 828
  • Beğeniler 194 / 195
  • Ticaret 7, (%100)
Twitter'ın Engellenmesiyle Birlikte ZenMate Eklentisinin Kullanımı Arttı.
Peki Bu ZenMate Nedir, Nasıl Kullanılır ?

Bu yazımızda Twitter ve diğer yasaklı sitelere girmemizi sağlayan ve tarayıcı eklentisi olan ZenMate’den bahsedeceğiz.
ZenMate Google Chrome ve Chromium tabanlı web tarayıcınızda kullanabileceğiniz bir proxy tarayıcı eklentisidir.
ZenMate’in en iyi yanı ise yalnızca aktif olduğu tarayıcıyı etkiler ve diğer tarayıcılarda ve internet araçlarında hiçbir şekilde oynama yapmaz. Bu program ücretsiz olmasıyla birlikte hızlı ve kolay kurulma sahip olan program herkesin bilgisayarında bulunması gereken bir eklenti.
ZenMate hakkında daha fazla bilgi edinmek için Google‘da arama yapabilir veya ZenMate.com‘u ziyaret edebilirsiniz. ZenMate’in ufak kullanım kılavuzu aşağıdadır.
ZenMate Nasıl Kullanılır ?

Twitter’a IP Bazlı Engelleme yazımızda ZenMate’i indirmeniz için tavsiye etmiştik. ZenMate’i buraya tıklayarak ücretsiz olarak Google Chrome ve Chromium tabanlı tarayıcınıza kurabilirsiniz.

Eklentiyi aktif hale getirdikten sonra açılan pencereye e-posta adresinizi yazıp “Get secured now” butonuna tıklayarak ZenMate’i kullandığınız e-posta adresine tanımlamanız gerekiyor.
Kayıt işlemine devam ederken karşınıza çıkan mavi ekranda şifre verilecektir ve isterseniz bu şifreyi dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
Şifrenizi bir kenara kayıt ettikten sonra “Got it” butonuna tıklıyoruz ve tüm işlemler tamamlanmış oluyor. Daha sonra tarayıcınızın sol üst tarafından proxy ayarını on-off durumuna getirebilirsiniz ve ufak eklenti penceresinde istediğiniz ülkeyi seçip engelli sitelere bağlanabilirsiniz.

[SIZE=1]Kaynak: http://www.metinbiyik.com/zenmate-nedir-nasil-kullanilir/[/SIZE]

wmaraci
reklam

Shrikeen Shrikeen Frontend Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Front End Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 2933
  • Beğeniler 745 / 744
  • Ticaret 60, (%100)
Eklenti diğer siteleri acayip şekilde yavaşlatıyor.
MetinBiyik

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 828
  • Beğeniler 194 / 195
  • Ticaret 7, (%100)

XGames adlı üyeden alıntı

Eklenti diğer siteleri acayip şekilde yavaşlatıyor.

Evet, ben yalnızca Twitter'a giriş yapacağım zaman ON durumuna getiriyorum diğer zamanlar sürekli OFF olarak duruyor eklenti.

DeLi1SeY DeLi1SeY 1881 - 193∞, özlemle... Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 232 / 263
  • Ticaret 2, (%100)
Twitter kapatılma konusunda kararı destekleyen bir mesajınızı görmüştüm aradım konu silinmiş zannedersem bulamadım bugun 12 civarında konuya son yorumu yapmıştınız kararı destekleyip engeli nasıl aşacağımız konusunda program tanıtıp siteye linkini atmak cidden ilginç olmuş

Belki bir gün dünyadaki tüm kadınları anlayabilirim, ama Google'ı hiç bir zaman anlayamayacağım.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 828
  • Beğeniler 194 / 195
  • Ticaret 7, (%100)

DeLi1SeY adlı üyeden alıntı

Twitter kapatılma konusunda kararı destekleyen bir mesajınızı görmüştüm aradım konu silinmiş zannedersem bulamadım bugun 12 civarında konuya son yorumu yapmıştınız kararı destekleyip engeli nasıl aşacağımız konusunda program tanıtıp siteye linkini atmak cidden ilginç olmuş

Savunmamı şöyle yapayım, Twitter kullanmıyor değilim kullanıyorum ve Twitter'a erişlebilmek için gereken eklentiyide kullanırım çünkü yazılarımı Twitter üzerinden yayınlıyorum ve hit kazanıyorum buda bana websitem için artı puan demek.
Fakat twitter kapansa hiçbir eklenti bile çalışmayacak duruma gelse gidip kendimi asmam kesmem paralamam kendimi devlet neden kapattı diye.

Yine sözümün arkasındayım, şimdi o mesajı buraya yazmayayım belki benim yüzümden kapanmıştır konu :) Açılması için gidip sağda solda bağırmam fakat şöyle diyorum ki tamamen kapanana kadar ben kendimi düşünür gider yine hit sağlamaya çalışırım. Ama eğer Twitter gibi bir Türk sitesi olsun Twitter'ı değil gider orayı desteklerim, bugünkü mesajımda yazdığım gibi

• Üyelik 24.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 232 / 263
  • Ticaret 2, (%100)

MetinBıyık adlı üyeden alıntı

Savunmamı şöyle yapayım, Twitter kullanmıyor değilim kullanıyorum ve Twitter'a erişlebilmek için gereken eklentiyide kullanırım çünkü yazılarımı Twitter üzerinden yayınlıyorum ve hit kazanıyorum buda bana websitem için artı puan demek.
Fakat twitter kapansa hiçbir eklenti bile çalışmayacak duruma gelse gidip kendimi asmam kesmem paralamam kendimi devlet neden kapattı diye.

Yine sözümün arkasındayım, şimdi o mesajı buraya yazmayayım belki benim yüzümden kapanmıştır konu :) Açılması için gidip sağda solda bağırmam fakat şöyle diyorum ki tamamen kapanana kadar ben kendimi düşünür gider yine hit sağlamaya çalışırım. Ama eğer Twitter gibi bir Türk sitesi olsun Twitter'ı değil gider orayı desteklerim, bugünkü mesajımda yazdığım gibi

ne deyimki diyecek bişey yok...
Bir web master olarak internette engeli destekliyorsun sonra hitimi oradan alıyorum diyorsun bu ne yaman bir çelişkidir bilemedim ne diyelim hayırlısı olsun

Belki bir gün dünyadaki tüm kadınları anlayabilirim, ama Google'ı hiç bir zaman anlayamayacağım.

• Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 828
  • Beğeniler 194 / 195
  • Ticaret 7, (%100)

DeLi1SeY adlı üyeden alıntı

ne deyimki diyecek bişey yok...
Bir web master olarak internette engeli destekliyorsun sonra hitimi oradan alıyorum diyorsun bu ne yaman bir çelişkidir bilemedim ne diyelim hayırlısı olsun

Bir webmaster olarak gidip başbaşbakana karşı engelli siteden örgütlenmek mi daha iyi ? Neden kapatıldığını herkes biliyor siyasete girmek istemiyorum. Görüşümü sonuna kadar savunurum.

Umutirhan Umutirhan Ares # Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad U** İ**
  • Mesajlar 1958
  • Beğeniler 139 / 206
  • Ticaret 3, (%100)
mobile.twitter.com
eklenti falan kurmaya gerek yok.

• Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 828
  • Beğeniler 194 / 195
  • Ticaret 7, (%100)

Umut İrhan adlı üyeden alıntı

mobile.twitter.com
eklenti falan kurmaya gerek yok.

404 Not Found :)

• Üyelik 24.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 232 / 263
  • Ticaret 2, (%100)

MetinBıyık adlı üyeden alıntı

Bir webmaster olarak gidip başbaşbakana karşı engelli siteden örgütlenmek mi daha iyi ? Neden kapatıldığını herkes biliyor siyasete girmek istemiyorum. Görüşümü sonuna kadar savunurum.

Görüşünüzü savunuyorsanız onun doğrultusunda ilerlemeniz daha anlamlı olacaktır.
Twitter engellini savunurken Twitterda özgürlük için program paylaşmak, sizin fikirleriniz deki tutarsızlığı ortaya koymaktadır. (nokta)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al