lostyazilim

Kaliteli Site ama Adsense Politikalarına Aykırı !?

28 Mesajlar 3.406 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

mesadbal adlı üyeden alıntı

Hocam Şimdi Ben Facebook ta yada Başka Bir Yerde YouTube Videosu Paylaşacağım Diyelim,
Gidip İzinmi Almam Lazım ? yada Chip Shiftdelete vb birçok sitede YouTube Videolarını Görmek Mümkün
Bu Adamlarda mı Gidip İzin Alıyor ?Hiç Yoktan Forumlarda Paylaşıyor, O Zaman Sıkıntı Olmuyor mu ?

Ek Olarak:

Dostum Sitenin Teması Wordpress ve Gayet Başarılı..Siteye Baktın mı ?

Adsense varken eklediğinizde şikayet edilmediği sürece sıkıntı yaşamazsınız. Adsense alma konusunda ise sıkıntı yaşarsınız. Eklediğiniz videoların telif hakları alınmamış olabilir. Benim ki sadece bi fikir. Kim bilir belki adsense çalışanın arkadaşı sizinle aynısektör de site açmış o yüzden izin vermedi. Bunlar Sadece Fikir daha ötesi değil.

O yüzden bir Şey iddaa etmek gibi bir niyetim yok

Ek Olarak:

apkpandora adlı üyeden alıntı

5651 sayılı kanun hukuka aykırı içerikten dolayı içerik sağlayıcıyı sorumlu tutmuştur ve ne site sahibi ne de embed kodu ile videoyu yükleyen kullanıcı burada içerik sağlayıcı değildir. Çünkü söz konusu video, bir başka sitede bir başka kullanıcı tarafından yüklenmiştir ve içeriği kendi sunucusunda barındırmayan diğer sitenin, söz konusu içerikten sorumlu olması kendisinden hukuken beklenemez.

Yanlış yönlendirme yapıyorsun dostum.

Dizi-mag'in kapanma sebebini bir araştırın Hocam. Youtube de dizi bölümleri yayınlanıyor dimi. Ve oradan alınan embed kodu ile Siz sitenize ekliyorsunuz. Film siteleri için vk Örneğin.

Bu söylediğinizden bu kadar Eminseniz, Acun Medyaya ait bir videoyu veya Vimeo'ya ait bir videoyu kullanın. Sonra gelin sonucu buraya Yazın.

internet yayıncılığı temelinde sorumluluk taşıyan bir iştir. Bir örnek vereyim , siz gidip Bayanlar için randevu alma-verme sitesi açamazsınız. Anında polis kapınıza dayanır. ilan veren suçlu sayılmaz ama ilanı yayınlayan suçlu sayulır. Çünkü siz aracılık yapıyorsunuz.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
wmaraci
reklam

WebDost WebDost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)
siteniz çok zor açılıyor (zaman alıyor)

blogdoktoru blogdoktoru WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Danışman
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 0 / 16
  • Ticaret 0, (%0)

Telif Haklı Resimler Neler, Webdeki Resimleri Alıyorum Sadece.. ? :confused:

Webden aldığın resimler telif haklı olabilir. Google'da "Royalty free images" siteleri arattır ve royalty free resimleri kullan.

BlogDoktoru.com

apkpandora apkpandora http://www.apkpandora.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 68
  • Beğeniler 2 / 15
  • Ticaret 0, (%0)

Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

Adsense varken eklediğinizde şikayet edilmediği sürece sıkıntı yaşamazsınız. Adsense alma konusunda ise sıkıntı yaşarsınız. Eklediğiniz videoların telif hakları alınmamış olabilir. Benim ki sadece bi fikir. Kim bilir belki adsense çalışanın arkadaşı sizinle aynısektör de site açmış o yüzden izin vermedi. Bunlar Sadece Fikir daha ötesi değil.

O yüzden bir Şey iddaa etmek gibi bir niyetim yok

Ek Olarak:

Dizi-mag'in kapanma sebebini bir araştırın Hocam. Youtube de dizi bölümleri yayınlanıyor dimi. Ve oradan alınan embed kodu ile Siz sitenize ekliyorsunuz. Film siteleri için vk Örneğin.

Bu söylediğinizden bu kadar Eminseniz, Acun Medyaya ait bir videoyu veya Vimeo'ya ait bir videoyu kullanın. Sonra gelin sonucu buraya Yazın.

internet yayıncılığı temelinde sorumluluk taşıyan bir iştir. Bir örnek vereyim , siz gidip Bayanlar için randevu alma-verme sitesi açamazsınız. Anında polis kapınıza dayanır. ilan veren suçlu sayılmaz ama ilanı yayınlayan suçlu sayulır. Çünkü siz aracılık yapıyorsunuz.

Kurumun daha önce bir başkası tarafından veya eser sahibinin kendisi tarafından umuma açılmış yani internette paylaşım kodu verilerek herkesçe paylaşılmasını onaylamış olduğu bir videonun, bir başka sitede bu kodun kullanılarak yayınlanması gerekçesiyle siteler hakkında erişime engelleme kararı aldırması hukuka aykırılık teşkil eder. Neticede youtube zaten telif hakkı ihlalleri hakkında oldukça hassas bir sitedir ve bu gibi sitelere öncelikli yapılacak başvuru ile videonun kaynağından kaldırılması ile otomatik olarak diğer sitelerden de kaldırılması sağlanabilecekken kurumun diğer sitelerle ilgili yasal süreç başlatması ve sitelerin kapatılmaması için lisans satın alınması gerekliliği hakkındaki teklif ve bildirimleri, bunun hukuk savaşı değil ticari bir savaş olduğunu göstermektedir. Üstelik Youtube, Dailymotion gibi sitelerle bu tip kurumların yaptığı anlaşmalar sonucunda, videoların telif hakkı ihlali hakkında gösterilecek hassasiyetin yanında, aynı zamanda kurum için de tek tek embed kod verilerek paylaşılan siteler hakkında dava açmaktansa, tek bir sitenin muhatap alınması büyük kolaylık teşkil eder.

Yabancı mahkeme kararlarında da müzik yada film birliklerinin telif hakkı ihlali konusundaki davaların Youtube, Google gibi büyük sitelere açıldığını ve açılan davalarda embed kodu kullanarak videonun başkaları ile paylaşılması sonucunda oluştuğu iddia edilen zararın ve ihlalin berteraf edilmesi için içeriğin kaynak siteden kaldırılması hakkında karar verildiğine tanık olmaktayız. Örneğin Almanya’da Alman müzik birliği GEMA tarafından Youtube’a açılan davada embed ediliyor diye ilgili videoların kaldırılması istendi ve verilen kararda içeriğin Youtube’dan kaldırılmasına aksi halde para cezası ödeneceğine karar verildi. Neticede Youtube söz konusu videoları kaldırdı. Ancak söz konusu kararda ilgili videolar GEMA’nın kendisi tarafından yüklenmiş videolar değildi, üstelik GEMA tek tek embed edilerek videoların paylaşıldığı Facebook profillerine, bloglara ya da forum sitelerine dava açmış değildi. Dava doğrudan ihlale sebebiyet veren kaynak siteye açılmıştır ki doğrusu da budur.

wmaraci
wmaraci

Durotan Durotan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek 3D Sanatçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 1676
  • Beğeniler 204 / 340
  • Ticaret 2, (%100)

blogdoktoru adlı üyeden alıntı

Telif haklı resimleri kullandığın içindir büyük ihtimalle. Adsense politikasına aykırı çünkü...

Ben de internet sitemde telif haklı resimler yayınlıyorum. Daha doğrusu şöyle: internet sitem bir Blizzard Entertainment fan sitesi. Blizzard oyunlarıyla ilgili görselleri başlık ve makalelelerimde kullanıyorum.

Sitemi geçen sene açtığımda da benzer resimler kullanıyordum ve ilk başvurumda Adsense'e kabul edilmiştim.

Resimler de dolayısıyla Blizzard'a ait. Ban yeme riskim var mı benim yani?

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)

IDM yi Kaldırdım Şimdi O Zaman Bu Arkadaşın Teklif Nasıl Acaba ? @yigido580638 Güvenilir mi Biraz Açıklayabilirmisiniz ?

Adsense onayı alınır :confused: Yok öyle bir şey :)

apkpandora apkpandora http://www.apkpandora.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 68
  • Beğeniler 2 / 15
  • Ticaret 0, (%0)

Durotan adlı üyeden alıntı

Ben de internet sitemde telif haklı resimler yayınlıyorum. Daha doğrusu şöyle: internet sitem bir Blizzard Entertainment fan sitesi. Blizzard oyunlarıyla ilgili görselleri başlık ve makalelelerimde kullanıyorum.

Sitemi geçen sene açtığımda da benzer resimler kullanıyordum ve ilk başvurumda Adsense'e kabul edilmiştim.

Resimler de dolayısıyla Blizzard'a ait. Ban yeme riskim var mı benim yani?

Resimden ban yemek tabirini ilk defa duyuyorum. Yaşanmamış bir durum sanırım.

yigido580638 yigido580638 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 9 / 15
  • Ticaret 3, (%100)

Engin07 adlı üyeden alıntı

Adsense onayı alınır :confused: Yok öyle bir şey :)

Yok mu öyle birşey?
İnsanlar bilmedikleri bir şeye nasıl oluyorda kısaca 'yok öyle birşey' diyebiliyorlar??
En azından nasıl olduğunu merak edin, yada ne denilmek istendiğini.

İstediğiniz hesaba 5 dk içinde onay alırım :cool:
Tabi ücreti mukabilinde....

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al