ademd adlı üyeden alıntı

Pek bilgim yok ama bildiklerimi yazayım. Bende geçtiğimiz aylarda kasa topladım, o sırada tabi biraz bilgi edinmiş oldum.
Şimdi olay şöyle, nesil yükseldikçe işlemci gelişmiş oluyor. Parasından da anlaşılır zaten, 100 liraya da i7 var 900 lirayada :) Birde 2. nesil üstündeki işlemcilerde dahili ekran kartı bulunuyor. Sağlam bir işlemci alırsan ekran kartına para harcamana gerek kalmaz. Günlük işlemler için demişsin, o yüzden diyorum.
Birde i3 eh işte demişsin ama modele göre fark atıyor. İ7'yi ezen i3 modelleri var. :)
Ben laptop almadığım için çok bir şey diyemicem, beğendiğin modelleri belirleyip buraya liste koysan, hangisi bana uyar desen daha iyi olur gibi.
Birde şunu söyleyim, bazen bu kötü dedikleri şeyler çok iyi çıkabiliyor. Ben i3 işlemci alacaktım ama vazgeçip amd a6-5400k aldım, sırf günlük kullanım için düşünüyordum ama utandırdı beni. Bir çok oyunu hiç sorunsuz açıyor, 9800gt ekran kartının açamadığı 4k videoları en ufak bir donmadan onboard ekran kartıyla açıyor.
İyi araştırmak gerekli.


yazdıklarında son derece haklısın işte bende onu merak ediyorum o i3 ile i7 arasındaki farkı kapatan nedir? :) masa üstünde sorun olmuyor pek değişebiliyorsun parçaları vs ama laptop sıkıntı ya :D

Evet onu da yapabilirim ama tek tek insanların benim ilanlarımla ilgilenip zaman harcamasını istemem, genel bilgi tecrübesini paylaşsın herkes bende onları okuyup muhakeme yaparak en doğru kararı kendim vermeliyim böylece hem bilerek almış olurum hemde içim rahat olur