lostyazilim
tr.link

Oy Kullanacaklar Okusun !

20 Mesajlar 2.827 Okunma
acebozum
tr.link

Omurcek Omurcek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci :)
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 79
  • Beğeniler 2 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
Bir oy bir oydur arkadaşlar, geçersiz oy kullanıp yada gitmemezlik yapmayın lütfen. Hangi partiye verecekseniz verin yeterki verin.

omurcek.com
wmaraci
reklam

gokayc gokayc WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Makine Mühendisliği
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 23 / 40
  • Ticaret 2, (%100)
Eyvallah. Gerçekten öndemli bir konu.

SmmUzmani SmmUzmani WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Web Yazılım
  • Konum Macaristan
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 447
  • Beğeniler 65 / 136
  • Ticaret 16, (%100)
Bilmiyordum bunları :) iyi oldu. çok sağol hocam

brkrtp brkrtp Mobile App Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Mobile App Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 964
  • Beğeniler 269 / 251
  • Ticaret 31, (%97)
Kimseye oy vermeyecegim için sorun yok

wmaraci
wmaraci

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)
Çok fazla etkilemiyor ki bu durum , biz de geçerli saymıştık bu tarz şeyleri . Ayrıca tüm okulda geçersiz oy %1 hatta %0.5 bile değildi .

Sandık görevlileri yazımlara dikkat etmeli hatta işi olmayan arkadaşlar hangi partiden olduğu da önemli değil , seçim sonrası sayım zamanında bir sandığın başında bekleyerek çıkan oyu kendisi de yazıp askılarla karşılaştırmalı . Kendi partisinin temsilcisine giderek o sandık için belirtilen oy ile kendi tespit ettiği oyu karşılaştırıp doğrulamalı.

Sandıkların ilçede toplanacağı seçim merkezlerine götürecek olan sandık sorumlularına araçsa araçla eşlik edilmeli.

Yani oy hırsızlığı hile hurda o ucu yırtık falan filan pusulalardan olmaz , sandıklar sayılırken yazımlarda olur , çuvallar ilçe seçim kurullarına taşınırken olur , o seçim kurullarında merkezi oylar toplanırken hesaplanırken olur.
İsim vermiyorum partilerden birinin bütün kullanıcılara açık mahalle mahalle oy sayılarını işleyebilecekleri kontrol edebilecekleri bir sistemi vardı ama ysk yasaklamış o sisteme izin vermemiş , şeffaflığa niye böyle karşı çıkıyorlar diye şüpheye düştüm .
Bence tüm partililerin özellikle dikkat etmesi gereken konu az önce de söylediğim gibi sayım sonrası yazılan çizilen oylar 1200 oy 120 diye yazılır kaza oldu derler 120 1200 olarak yazılır kaza oldu derler buna dikkat etmek lazım seçim burada kaybedilir kazanılır.

Oy kullanacak parti yok , kullanmayacağım deme arkadaş git , sevdiğin parti yoksa da sevmediğin partinin zıttına kullan yine kullan belediye seçimi bu . Belediye başkanları seçilecek , sevdiğin görüşüne uyan parti yoksa da sevmediğin adamların gelmesine başkan olmasına engel ol. İstediğin seçilmesede , istemediğin zayıflasın. Bölgemde benim de desteklediğim adamın kazanma şansı hiç yok ama bari gidip eski adayın olmaması için görüşümle falan hiç alakası olmayan bir partiye kullanıcam.

Oy kullanacak parti yok evet bence de yok ama kesinlikle kullanılmayacak bir parti vardır elbet gözünde , bir şekilde böyle değerlendirsin seçime gitme niyeti olmayanlar. 1 oy 1 oydur gidin tepkinizi koyun , seçime gitmeyerek bütün herşeyi kabul ediyorum mevcut durumdan çok memnunum demek de oy kullanmadan taraf belirlemektir , farketmeden yanlış tarafta olmayın ;)
hackxien

kişi bu mesajı beğendi.

JackkerL JackkerL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 1868
  • Beğeniler 219 / 526
  • Ticaret 16, (%100)
Buğüne kadar hiç birimiz zarflarımızı kontrol etmedik ! Peki Türkiye nasıl bu halde işte bu oy kullanacağınız zarflarınızdan kaynaklıdır arkadaşlar, Lütfen kullanacağınız oylarınızdaki zarflarınızı kontrol ediniz.

Bi bilgilendirme mesajı yazmışsınız, okudum sevindim. Önemli detayları belirtmişsiniz.

Ama son eklemeniz, yani demek istediğiniz, "sayımda hile yapılıyor" demekten başka birşey değil. Resmen o insanlara iftira atıyorsun, gözünüzle görmediğiniz etmediğiniz şeylere dil uzatıyorsunuz. Çok çok yanlış birşey.

Ben siyasi görüşümle bu yorumu yazmadım, ama kimseyi karalamaya veya birilerinin kafasını karıştırma hakkınız yok. Adam gibi "Kontrol edin, belki oylarınız geçersiz diye sayılmaz veya bir dalavere dönebilir" yazın. Ama direk "ülke bu hale geldi" demeniz çok yanlış.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

JackkerL adlı üyeden alıntı

Bi bilgilendirme mesajı yazmışsınız, okudum sevindim. Önemli detayları belirtmişsiniz.

Ama son eklemeniz, yani demek istediğiniz, "sayımda hile yapılıyor" demekten başka birşey değil. Resmen o insanlara iftira atıyorsun, gözünüzle görmediğiniz etmediğiniz şeylere dil uzatıyorsunuz. Çok çok yanlış birşey.

Ben siyasi görüşümle bu yorumu yazmadım, ama kimseyi karalamaya veya birilerinin kafasını karıştırma hakkınız yok. Adam gibi "Kontrol edin, belki oylarınız geçersiz diye sayılmaz veya bir dalavere dönebilir" yazın. Ama direk "ülke bu hale geldi" demeniz çok yanlış.

Bu gözden kaçmış evet doğru söylemişsin orada hata yapmış konuyu açan arkadaş . Sıkı bir iktidar karşıtı olduğum halde benim de görüşüm sandıkta hile yapılmadığı yönünde. Yapılmış bile olsa sonucu etkileyecek kadar büyük olmasına ihtimal vermiyorum , mevcut ülkenin durumu kötü evet , fakat bu sandıkta hile ile iktidar olunduğu anlamına gelmez. Beğensek de beğenmesek de kazanan parti hileye ihtiyaç duymayacak bir oyla kazandı . Yani halk seçti bunu hileye gerek kalmadan.

Kendi adıma konuşabilirim kandırıldık yalanlara inandık geçmiş kötü yönetimlere kızgınlığımızı sandığa yansıttık . Sonuç çok daha beterleri ile karşı karşıya kaldık. Halkın yanında durur sandıklarımız zulme başladı zenginleşmeye başladı alengirili işler çevirmeye başladı zenginleştikçe zenginleştiler. Karşısında dikilip dur ne yapıyorsun diyen kim varsa devirdiler , ülkeyi çözümsüz sorunlarla karşı karşıya bıraktılar savaşın , bölünmenin , finansal çöküşün eşiğine getirdiler.

Yani sandıkta geçmiş için hile aramaya gerek yok benim gibi düşünen geçmişte bu hataya oy veren sadece kendi çevremde 50 hane 100 hane sayabilirim. Neredeyse tüm çevremin o dönemde oy verdiği partinin de hileye ihtiyacı olmadan kazanması gayet normal metropolde her çeşit memleketten görüşten insanlar birşeyler değişsin istediğinden oy vermişti . Boşa hile aramaya falan gerek yok geçmiş için. Önümüzdeki maçlara bakmak daha iyi .

JackkerL JackkerL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 1868
  • Beğeniler 219 / 526
  • Ticaret 16, (%100)

LikeSend adlı üyeden alıntı

Bu gözden kaçmış evet doğru söylemişsin orada hata yapmış konuyu açan arkadaş . Sıkı bir iktidar karşıtı olduğum halde benim de görüşüm sandıkta hile yapılmadığı yönünde. Yapılmış bile olsa sonucu etkileyecek kadar büyük olmasına ihtimal vermiyorum , mevcut ülkenin durumu kötü evet , fakat bu sandıkta hile ile iktidar olunduğu anlamına gelmez. Beğensek de beğenmesek de kazanan parti hileye ihtiyaç duymayacak bir oyla kazandı . Yani halk seçti bunu hileye gerek kalmadan.

Kendi adıma konuşabilirim kandırıldık yalanlara inandık geçmiş kötü yönetimlere kızgınlığımızı sandığa yansıttık . Sonuç çok daha beterleri ile karşı karşıya kaldık. Halkın yanında durur sandıklarımız zulme başladı zenginleşmeye başladı alengirili işler çevirmeye başladı zenginleştikçe zenginleştiler. Karşısında dikilip dur ne yapıyorsun diyen kim varsa devirdiler , ülkeyi çözümsüz sorunlarla karşı karşıya bıraktılar savaşın , bölünmenin , finansal çöküşün eşiğine getirdiler.

Yani sandıkta geçmiş için hile aramaya gerek yok benim gibi düşünen geçmişte bu hataya oy veren sadece kendi çevremde 50 hane 100 hane sayabilirim. Neredeyse tüm çevremin o dönemde oy verdiği partinin de hileye ihtiyacı olmadan kazanması gayet normal metropolde her çeşit memleketten görüşten insanlar birşeyler değişsin istediğinden oy vermişti . Boşa hile aramaya falan gerek yok geçmiş için. Önümüzdeki maçlara bakmak daha iyi .

Katılıyorum, benim siyaset görüşüm zaten apayrı..(benim için siyaset insanlar arasında çatışmaların çıkmasını sağlaması, insanları birbirinden ayırmaktan başka birşey değil) Ama o sayımı yapanlara böyle bir laf edilmesi hoş değil.

Zaten dediğiniz gibi hileye gerek duymadan kazanıldı.. Ben RTE'e saygı duyarım, bu kadar halkın sevgisini kazanmış, koca ülkenin yarısı onu seçmiş.. Artıları da var, eksileri de var. Belki yolsuzluk yaptı, yanlış şeyler yaptı ama "Hırsız" "hain" gibi arkasından konuşmak yakışık almaz en azından gözümle görmediğim birşey, birde karşısına çıktığı zaman tek laf edecek yüreği olmayanların, böyle twitter'da orda burda, gece yorganın altından telefonda esip gürlemeleri hayli gülünç..

Sonuç olarak insanlar bu tür konularda objektif olamıyor, hangi partiyi tutuyorsa o partinin kusursuz olduğunu düşünüyor, hatalarını kabul etmiyor. Reklamlara baktığımız da bile, başbakan zekice reklamlarını görüyorum(Özellikle o havalimanı inşaatı, silah seslerinin önce gelip sonra inşaat alanının gösterildiği reklam) ama dönüp baktığım zaman CHP reklamlarının hepsi, ayakkabı kutuları, yolsuzluk, yok hakkınızı yiyor vs vs. Yani sürekli bir saldırma havasında, ilk reklamlarında şöyle yapacağım, böyle güzel olacak dedi sonra bıraktı her reklamı iktidarı eleştriyor.

Teşekkür ederim, değer verip okumuş cevap yazmışsın :)

Son olarak, benim için önemli olan seçim şarkılarının güzelliği :P

• Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

JackkerL adlı üyeden alıntı

Katılıyorum, benim siyaset görüşüm zaten apayrı..(benim için siyaset insanlar arasında çatışmaların çıkmasını sağlaması, insanları birbirinden ayırmaktan başka birşey değil) Ama o sayımı yapanlara böyle bir laf edilmesi hoş değil.

Zaten dediğiniz gibi hileye gerek duymadan kazanıldı.. Ben RTE'e saygı duyarım, bu kadar halkın sevgisini kazanmış, koca ülkenin yarısı onu seçmiş.. Artıları da var, eksileri de var. Belki yolsuzluk yaptı, yanlış şeyler yaptı ama "Hırsız" "hain" gibi arkasından konuşmak yakışık almaz en azından gözümle görmediğim birşey, birde karşısına çıktığı zaman tek laf edecek yüreği olmayanların, böyle twitter'da orda burda, gece yorganın altından telefonda esip gürlemeleri hayli gülünç..

Sonuç olarak insanlar bu tür konularda objektif olamıyor, hangi partiyi tutuyorsa o partinin kusursuz olduğunu düşünüyor, hatalarını kabul etmiyor. Reklamlara baktığımız da bile, başbakan zekice reklamlarını görüyorum(Özellikle o havalimanı inşaatı, silah seslerinin önce gelip sonra inşaat alanının gösterildiği reklam) ama dönüp baktığım zaman CHP reklamlarının hepsi, ayakkabı kutuları, yolsuzluk, yok hakkınızı yiyor vs vs. Yani sürekli bir saldırma havasında, ilk reklamlarında şöyle yapacağım, böyle güzel olacak dedi sonra bıraktı her reklamı iktidarı eleştriyor.

Teşekkür ederim, değer verip okumuş cevap yazmışsın :)

Son olarak, benim için önemli olan seçim şarkılarının güzelliği :P

Yazılacak çok şey var da tepki alınıyor tartışmaya dönüşüyor. Yoksa şöyle tartışılacak ortam olsa sabahlara kadar konuşulacak şeyler var bütün partiler için +/- olarak

Zen Zen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1061
  • Beğeniler 16 / 189
  • Ticaret 1, (%100)
Oy kullanmadım ama seçim sonuçları şöyle olacak gibi;

AKP: %54
MHP %22
CHP %19

Yolsuzluk vs.. olaylar halkı pek etkileyen şeyler değil. 1 oyla değişecek seçim, Türkiye'de zor olur.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al