LikeSend adlı üyeden alıntı
Bu gözden kaçmış evet doğru söylemişsin orada hata yapmış konuyu açan arkadaş . Sıkı bir iktidar karşıtı olduğum halde benim de görüşüm sandıkta hile yapılmadığı yönünde. Yapılmış bile olsa sonucu etkileyecek kadar büyük olmasına ihtimal vermiyorum , mevcut ülkenin durumu kötü evet , fakat bu sandıkta hile ile iktidar olunduğu anlamına gelmez. Beğensek de beğenmesek de kazanan parti hileye ihtiyaç duymayacak bir oyla kazandı . Yani halk seçti bunu hileye gerek kalmadan.
Kendi adıma konuşabilirim kandırıldık yalanlara inandık geçmiş kötü yönetimlere kızgınlığımızı sandığa yansıttık . Sonuç çok daha beterleri ile karşı karşıya kaldık. Halkın yanında durur sandıklarımız zulme başladı zenginleşmeye başladı alengirili işler çevirmeye başladı zenginleştikçe zenginleştiler. Karşısında dikilip dur ne yapıyorsun diyen kim varsa devirdiler , ülkeyi çözümsüz sorunlarla karşı karşıya bıraktılar savaşın , bölünmenin , finansal çöküşün eşiğine getirdiler.
Yani sandıkta geçmiş için hile aramaya gerek yok benim gibi düşünen geçmişte bu hataya oy veren sadece kendi çevremde 50 hane 100 hane sayabilirim. Neredeyse tüm çevremin o dönemde oy verdiği partinin de hileye ihtiyacı olmadan kazanması gayet normal metropolde her çeşit memleketten görüşten insanlar birşeyler değişsin istediğinden oy vermişti . Boşa hile aramaya falan gerek yok geçmiş için. Önümüzdeki maçlara bakmak daha iyi .
Katılıyorum, benim siyaset görüşüm zaten apayrı..(benim için siyaset insanlar arasında çatışmaların çıkmasını sağlaması, insanları birbirinden ayırmaktan başka birşey değil) Ama o sayımı yapanlara böyle bir laf edilmesi hoş değil.
Zaten dediğiniz gibi hileye gerek duymadan kazanıldı.. Ben RTE'e saygı duyarım, bu kadar halkın sevgisini kazanmış, koca ülkenin yarısı onu seçmiş.. Artıları da var, eksileri de var. Belki yolsuzluk yaptı, yanlış şeyler yaptı ama "Hırsız" "hain" gibi arkasından konuşmak yakışık almaz en azından gözümle görmediğim birşey, birde karşısına çıktığı zaman tek laf edecek yüreği olmayanların, böyle twitter'da orda burda, gece yorganın altından telefonda esip gürlemeleri hayli gülünç..
Sonuç olarak insanlar bu tür konularda objektif olamıyor, hangi partiyi tutuyorsa o partinin kusursuz olduğunu düşünüyor, hatalarını kabul etmiyor. Reklamlara baktığımız da bile, başbakan zekice reklamlarını görüyorum(Özellikle o havalimanı inşaatı, silah seslerinin önce gelip sonra inşaat alanının gösterildiği reklam) ama dönüp baktığım zaman CHP reklamlarının hepsi, ayakkabı kutuları, yolsuzluk, yok hakkınızı yiyor vs vs. Yani sürekli bir saldırma havasında, ilk reklamlarında şöyle yapacağım, böyle güzel olacak dedi sonra bıraktı her reklamı iktidarı eleştriyor.
Teşekkür ederim, değer verip okumuş cevap yazmışsın :)
Son olarak, benim için önemli olan seçim şarkılarının güzelliği :P