Donanım Haber alışılmış bir forum olduğu için bu kadar popüler. Kullanmakta oldukları yazılım ASP Playground. Bu forum sistemini çok iyi biliyorum. Forumun temeli üzerine o kadar çok oynama yapıldıki, sürüm güncellemelerini dahi yapmadılar. Şu anda kullandıkları yazılımın üstüne çok rahat bir 20 güncelleme daha çıktı. ASP Playground'ın son görünümü
şu şekilde.
Trafiğe gelecek olursak; kendi sunucularında zaten Trafik problemi yaşamazlar. Tek bir site bir sunucuda barınıyor. Bu sunucunun özellikleri ise Hosting şirketlerinin 30-40 site barındırdıkları makineleri ile aynı özelliklerde. Belkide çok daha fazlası. Bir sunucuya verilecek maksimum para senelik 3,500 TL'dir. Donanım haber için senelik 3,500 TL ödemek, sigara içen birinin günde bir paket sigara alması gibi birşeydir.
Neden hızlı açılıyor?
Kullandıkları forum scripti dünyanın en iyi ASP forum yazılımı olarak gösterilen yazılım. Ana makine özellikleride iyi olunca, 13MB gibi bir verinin yüklenmeside o kadar fazla sürmüyor. Sonuçta sunucuların işlemcisi saniyede milyarlarca işlem yapabilme yeteneklerine sahip.
Gireceğim forum projesinde kullanacağım forum yazılımı kesinlikle ASP Playground olacak. Herkesin aklındaki tek soru Türkçe dil paketi varmı olacak ama Türkçe dil desteği sunmuyorlardı en son. Bununla ilgili bir mail göndermiştim, Türkçe dil paketinin sunulmadığı söylenmişti. Türk piyasasında geride kalma nedenleride ASP olması, Türkçe dil desteğinin bulunmaması ve destek sitelerinin olmayışı bana göre.