lostyazilim

Sanal Alemde Bıraktığımız Büyük İzler...

10 Mesajlar 1.514 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

mtpektas mtpektas Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 81
  • Beğeniler 0 / 14
  • Ticaret 0, (%0)

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere sanal alemde gezinirken bıraktığımız çok büyük izlerden bahsetmek istiyorum. Bu izler sayesinde nerede olduğumuz tespit edilebiliyor, banka kartlarımıza erişilebiliyor, İnternet yazışmalarımız okunabiliyor ve daha pek çok şey haberimiz olmadan gerçekleşiyor. Kulağa casus filmlerini andıran bir şey gibi gelebilir veya hadi oradan diyebilirsiniz. O zaman yazının devamında bunu kanıtlayalım.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki aslında bu tamamen dikkatsizliğimizden veya umursamazlığımızdan kaynaklanıyor. Kaçınız telefonunuza veya bilgisayarınıza uygulama yüklerken izinlerine bakıyor? İşte bu yazıda ne yapılması gerektiğini anlatacağım.

İlk olarak hepimizin sıkça kullandığı sosyal ağ platformlarından bahsedelim. Mesela Foursquare. Arkadaş ekleyip "check-in" yapmak hoşunuza gidiyor olabilir ama bu "check-in"ler bulunduğunuz yeri cümle aleme bildiriyor. Sadece arkadaşlarınız görüyor sanıyorsanız da çok yanılıyorsunuz. Arama motorlarının botları siteye sızıyor ve bilgilerinizi alıyor. Bu bilgileri de kötü amaçlı insanlar kullanıyor olabilir.

Buna benzer başka örnekler ise Facebook ve Twitter'da olan "konum ekleme" özelliği. Konumunuzu ekleyerek aynı şekilde yerinizi bildiriyorsunuz.

İkinci olarak yüklediğiniz sohbet ve e-posta uygulamaları dikkat ederseniz yüklenirken e-posta okuma ve düzenleme isteği talep ediyor. Bu "okuma" eylemi sonra başınıza bela açabilir. Mesela Google Gmail bilgilerinizi kullanabilir. Bu çeşitli kaynaklarca rastladığım bir şey.

Üçüncü olarak telefonun sürekli GPS özelliğini açık bırakıyorsanız bu da aynı şeye denk gelir.

Bunlar sadece basit örneklerdi fakat şimdi siz "E ne yapalım asosyal mi olalım?" diyebilirsiniz. Benim cevabım ise yeteri kadar, aşırıya kaçmadan ve kullanmadığınız zamanlarda da kapatmanız yönünde. Önemli şeyleri İnternet'te söylemeyin. Kime söyleyecekseniz yüz yüze görüşün hem bu asosyal olmanızı da önler. Unutmayın: Teknolojinin esiri olmayın, teknoloji sizin esiriniz olsun...

Kaynak:Sanal Alemde Bıraktığımız Büyük İzler...

wmaraci
reklam

JpnTr26 JpnTr26 EskişehirSpor! Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 653
  • Beğeniler 319 / 175
  • Ticaret 3, (%100)
Resmine bakılırsa lise öğrencisi bir kardeşimizsin. Öncelikle makale konusunda birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Açıkçası yazını okumadım çünkü bir paragraftan oluşuyor, giriş gelişme sonuç olarak 3'e ayırırsan okunması daha keyifli olacaktır. Ayrıca konuya bu kadar büyük resim koymanız görüntü kirliliğine yol açmış
nega

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 25.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 81
  • Beğeniler 0 / 14
  • Ticaret 0, (%0)

JpnTr26 adlı üyeden alıntı

Resmine bakılırsa lise öğrencisi bir kardeşimizsin. Öncelikle makale konusunda birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Açıkçası yazını okumadım çünkü bir paragraftan oluşuyor, giriş gelişme sonuç olarak 3'e ayırırsan okunması daha keyifli olacaktır. Ayrıca konuya bu kadar büyük resim koymanız görüntü kirliliğine yol açmış

Haklısınız normalde paragraflar halinde idi ve resim daha ufaktı ama BBCode kullanımından pek anlamıyorum. Sonraki konularımda da dikkatli olmaya çalışırım. Ayrıca okumanızı tavsiye ederim. İşinize yarıyacaktır. ;)

brkrtp brkrtp Mobile App Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Mobile App Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 964
  • Beğeniler 269 / 251
  • Ticaret 31, (%97)
Teşekkürlerler elinize emeginize saglık

wmaraci
wmaraci

JackkerL JackkerL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 1868
  • Beğeniler 219 / 526
  • Ticaret 16, (%100)
Bu facebook ve foursquare çok zeki adamlar, adamlar öyle bir şekilde insanlara yani zihinlerine yerleştiriyor ki check-in yapmak sosyallik anlamına getiriyor, gidip de birine check-in yap nerede olduğunu bildir, kafeye vs gittiğinde yer bildirimi yap desen yapmaz. Bi anne çocuğuna bile yaptıramaz böyle birşeyi, ama gelgelim bu adamlar öyle bir gösteriyor ki ekol oluyor artık. "Helal olsun" der geçerim, hak ediyorlar. Bu zeka ile bu bilgileri almayı hak ediyorlar..

• Üyelik 25.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 81
  • Beğeniler 0 / 14
  • Ticaret 0, (%0)

brkrtp adlı üyeden alıntı

Teşekkürlerler elinize emeginize saglık

Ben teşekkür ederim..

JackkerL adlı üyeden alıntı

Bu facebook ve foursquare çok zeki adamlar, adamlar öyle bir şekilde insanlara yani zihinlerine yerleştiriyor ki check-in yapmak sosyallik anlamına getiriyor, gidip de birine check-in yap nerede olduğunu bildir, kafeye vs gittiğinde yer bildirimi yap desen yapmaz. Bi anne çocuğuna bile yaptıramaz böyle birşeyi, ama gelgelim bu adamlar öyle bir gösteriyor ki ekol oluyor artık. "Helal olsun" der geçerim, hak ediyorlar. Bu zeka ile bu bilgileri almayı hak ediyorlar..

Haklısınız. Buna sebep olan da çözüm bulacak olan da bizleriz... Sağ olun.

SEODanismanligi SEODanismanligi WMAraci Kullanıcı
  • Üyelik 01.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Bilgisayar
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 66
  • Beğeniler 1 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
Yazınız için teşekkür ederim gayet güzel olmuş.

MertKoseoglu MertKoseoglu Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek x
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 659
  • Beğeniler 120 / 168
  • Ticaret 3, (%100)
Gecenler de bende bir yerde okumustum. Facebook ta yer bildirimi yapan kisilerin konumlari kaydedilip ortalama olarak ikamet edebilecegi yerleri tespit edebiliyorlarmis. Turkiye'de ki internet kullanicilari olarak bu konularda cok dikkatsiz oldugumuzu dusunuyorum. Sosyal medya ve internet kullanimina yonelik bu gibi konulari daha fazla gormek isterim. Bu arada yazinin bicimi duzeltmeni oneririm. Tesekkurler.

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Resimdeki tarz ve farklılık çok hoşuma gitti. Yazı biraz uzun olduğu için okuyamadım.

• Üyelik 25.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 81
  • Beğeniler 0 / 14
  • Ticaret 0, (%0)

SEODanismanligi adlı üyeden alıntı

Yazınız için teşekkür ederim gayet güzel olmuş.

Sağ olun..

MertKoseoglu adlı üyeden alıntı

Gecenler de bende bir yerde okumustum. Facebook ta yer bildirimi yapan kisilerin konumlari kaydedilip ortalama olarak ikamet edebilecegi yerleri tespit edebiliyorlarmis. Turkiye'de ki internet kullanicilari olarak bu konularda cok dikkatsiz oldugumuzu dusunuyorum. Sosyal medya ve internet kullanimina yonelik bu gibi konulari daha fazla gormek isterim. Bu arada yazinin bicimi duzeltmeni oneririm. Tesekkurler.

Düzeltmeye çalışırım. Daha önce dediğim gibi BBCode'dan pek anlamıyorum..

Tural Abiyev adlı üyeden alıntı

Resimdeki tarz ve farklılık çok hoşuma gitti. Yazı biraz uzun olduğu için okuyamadım.

Sağ olun, okumanızı tavsiye ederim..

wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al