hopdi adlı üyeden alıntı

yakala.co
sosyalmedya.co
kıyas.la

gibi alan adları var ama Türk milletinin internet kullanım alışkanlığı da var. Ben İstanbullu'yum ancak küçük yerlere gittiğim de farkettim ki insanların apayarı bir internet bakış açısı var. misal kıyas.la adresini üstüne basa basa söyleyin ve yanınızdaki insanlara girmesini isteyin. google açılıp kıyasla.com yazılıp öyle girlmeye çalışılıyor. hatta google indexi yoksa insanlar siteye girmekten bile vazgeçiyorlar. ben bunlarla karşılaştım :)

eğer belirli bir kitleye hitap ediyorsanız alan adının gerçekten önemi yok. zaten insanların belirli bir internet birikimi oluyor. örneğin vpn vps ya da dns i ömrü boyunca duymayan insanla, az biraz aşina insanın internet eğilimi bile çok farklı olabiliyor. dizinin tam ismi gen.tr ve .in şeklinde boş duruyor. dizi de şu an revaçta, ben de bu dalgayı alayım ve ilerleyeyim :)



iki rakibim var ikisi de Türk. Yabancıları rakip olarak değil kaynak olarak görüyorum. bu bağlamda da rakiplerim diziaditr.com ya da diziadıturk.com hareket ederken ben direkt diziadı.in şeklinde hareket edersem ziyaretçi ve seo açısından da daha iyi gelir gibime geliyor. zaten yılların birikimi de var. onları ezer geçerim :)


Yazdıklarınızın birçoğuna katılıyorum. Bizim milletin internet sitelerine bakış açısını aynen ben de biliyorum. Zaten belirttim daima bence .com'dan gerisi yalan ama sizin de bahsettiğiniz benim de belirttiğim örnekte de görüldüğü üzere başarılı olanlar da var. Ama benim nacizane fikrim mesela diziadi.in mi diziaditurk.com mu dersen kesinlikle .com derim. Başka türevler de bulabilirsin diziadıizle.com diziadıseyret.com vs vs