lostyazilim
tr.link

Adsense, kazancımı sınırlıyor galiba!

5 Mesajlar 801 Okunma
lstbozum
tr.link

Gerbelas Gerbelas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 319
  • Beğeniler 73 / 73
  • Ticaret 10, (%100)
Merhaba arkadaşlar, bu genel bir sorun mudur bilmiyorum; ama adsense düzenli bir şekilde kazancımı sınırlıyor. 1,5 ay oldu adsense alalı. Düzenli bir şekilde; kazancım bir gün yüksek olurken, diğer gün düşük oluyor. Diğer gün tekrar düşük...
Bunu da reklam göstermeyerek yapıyor. Daha doğrusu reklam gösteriyor; ancak hep ''google'', ''adwords'' ve ''gmail'' tarzı kendi reklamlarını yayınlıyor. Durum böyle olunca da kimse tıklamıyor. Google'ın şu yeni ayakkabılar reklamı gına geldi artık. Bunun bir çaresi var mı acaba?

wmaraci
reklam

TiK TiK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Freelance yazılımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 37
  • Beğeniler 1 / 13
  • Ticaret 0, (%0)
Sektörle alakalı diye tahmin ediyorum. Belli bir hastalık ( örn: ülser, reflü, kabızlık vs ) gibi bir site açarsanız dediğiniz tarz reklamların cıkma ihtimali düşer. Oyun sitesinde de misal öyledir. Zaten bundan ötürü oyun siteleri cok kazanıyor.

sektör değiştirin.

Malcolm X Malcolm X Elimden Geliyor Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 456
  • Beğeniler 102 / 152
  • Ticaret 0, (%0)
ne kadar güvenilir bir bilgi olur bilemiyorum ama, 4 farklı site açtım belli aralıklarla, hepsi ilk başlarda böyle yapıyor, daha sonraları uygun reklamlar gelmeye başlıyor. Gördüğüm şeyler böyle ama, konular daha "niche" oldukça, reklamlar da o düzeyde alakalı olmaya başlıyor.

Elimden Geliyor

MertBalci MertBalci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek .
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 2345
  • Beğeniler 758 / 757
  • Ticaret 434, (%100)
Hocam google hep farklı reklamlar göstermeye çalışır. Bu reklamların da birbirlerinden farklı ücretleri vardır. Mesela google kendi reklamlarını doğal olarak diğer reklamlardan daha az fiyatla yayınlar. İstediğiniz reklamları yayınlamama hakkına sahipsiniz. Boşuna yayınlandığını ve az verdiğini düşündüğünüz reklamları engelleyebilirsiniz.

wmaraci
wmaraci

Gerbelas Gerbelas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 319
  • Beğeniler 73 / 73
  • Ticaret 10, (%100)

TiK adlı üyeden alıntı

Sektörle alakalı diye tahmin ediyorum. Belli bir hastalık ( örn: ülser, reflü, kabızlık vs ) gibi bir site açarsanız dediğiniz tarz reklamların cıkma ihtimali düşer. Oyun sitesinde de misal öyledir. Zaten bundan ötürü oyun siteleri cok kazanıyor.

sektör değiştirin.

Cevap için teşekkürler hocam. Eğitim rehberliği, sınavlar, bakım, sağlık konularında yazıyorum. Bazı günler sağlık-spor konularında bile sayfadaki 3 reklam da google reklamı oluyor. Tekrar teşekkürler.

Ek Olarak:

Malcolm X adlı üyeden alıntı

ne kadar güvenilir bir bilgi olur bilemiyorum ama, 4 farklı site açtım belli aralıklarla, hepsi ilk başlarda böyle yapıyor, daha sonraları uygun reklamlar gelmeye başlıyor. Gördüğüm şeyler böyle ama, konular daha "niche" oldukça, reklamlar da o düzeyde alakalı olmaya başlıyor.

Zaman ayırdığınız için teşekkürler. Umarım bende de zamanla düzelme olur. İyi günler.

Ek Olarak:

MertBalci adlı üyeden alıntı

Hocam google hep farklı reklamlar göstermeye çalışır. Bu reklamların da birbirlerinden farklı ücretleri vardır. Mesela google kendi reklamlarını doğal olarak diğer reklamlardan daha az fiyatla yayınlar. İstediğiniz reklamları yayınlamama hakkına sahipsiniz. Boşuna yayınlandığını ve az verdiğini düşündüğünüz reklamları engelleyebilirsiniz.

İstediğim reklamları engelleme hakkına sahip olduğumu biliyorum; ama açıkçası Google reklamlarını engellemeye cesaret edemiyorum. Sonra o da beni engeller korkusuyla... Yoksa benim ziyaretçilerimin o reklamlara tıklamayacağı biliyorum; fakat idare ediyorum işte. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al