CETINKAYA adlı üyeden alıntı
Dediklerinize kesinlikle katılıyorum.Hatta o dediğiniz çöplük sitelerden biriside benimki neden mi ? Yatıracak çok fazla param yok,arkamdan destekleyecek ekip arkadaşlarım yok. Çöplükte boyuna debeleniyoruz kendi pisliğimizin içinde.
Sağlam bir ekibe dahil olabilsem yada kurabilsem tüm sitelerime kilit vuracağım.Sadece kişisel blogumu bırakacağım.
Herşeyin b*ku çıktı hit mi lazım ? seo paketi al,makale al,tema al. Yeni bir sitemi açacaksın hiç uğraşma aç hemen wp yaptır seo hitlensiz adsensen olsun ohh miss.Para mı lazım ? Hemen tanıtım yazısı al backlink al sitene ohh miss.
Yukarıdaki görüşten bir türlü sıyrılamıyoruz.Sıyrılsak o biçim ilerleriz.
Neyse kışa kadar açıklarımı kapatıp bir ekibe programlamacı olarak gireceğim blogculuk gerçekten çöplüğe döndü.Kendimde açtım benimkide çöplük oldu çünkü ekip yok ekip :(
Bende çok uğraştım boş boş zamanında. Dediğin gibi ilk önce Backlink, Tanıtım Yazısı, SEO, Adsense denilen saçmalıklardan kurtulmamız bu fikirleri kafamızdan atmamız gerek. Şu SEO bile insanımız yüzünden birileri için kazanç kapısı olmuş.
Ya çek Facebook'dan ziyaretciyi. Senin sitene giripte severse biri, zaten bırakmaz seni. Hergün girer bakar bişey varmı diye. Yorumlar yapar. Arkadaşlarına tavsiye eder. Backlink falan gibi saçmalıklarla uğraşmana hiiiç gerek kalmaz. Google derdinde ortadan kalkar. Ziyaretci oldukça site yükselir. SEO falan kalitesiz sitelerin yükselmek için çırpınışlarından başka birşey değildir. Kaliteli sitenin SEOya falan ihtiyacı yokturrrrr.
Herkesin kişisel bir blogu var. (Buna kendimide dahil ediyorum) Yahu senin kendine hayrın yok, senin blog açmak neyine. Ne verebileceksin insanlara. Şu forumdaki blog sahibi insanların bloglarına gir %50sinden fazlasında ya Wordpress tema paylaşıyordur ya da hazır PHP script. Nerde kaldı insanlara yararlı olmak. Blog buysa kalsın kardeş. İnan birşeyi merak ettiğimde ingilizce olarak arama yaptıysam isterse 100. sayfaya kadar ilerleyeyim arama sonuçlarında her bir siteden ayrı birşey öğrenip çıkarım. Ama Türklerinkine bak. İstersen 1000. sayfaya kadar gel hep aynı hep aynı. Oku oku oku istersen 1 ay oku yine de aradığını bulamadan çıkarsın geri.
Günümüzde (ülkemizde) eline 1000 liralık YARI PROFESYONELE GİRİŞ SINIFI fotoğraf makinesi alan fotoğrafçı, web sitesi açan Webmaster, iki üç anahtar kelime yazıp birkaçta link veren SEO UZMANI, wordpress bilen PHP uzmanı kesilmiş.
Şurada yazılım mühendisi kaç kişi var diye sorsam inan 2 elin parmaklarını geçmez sayısı. Onlar bile kendine Webmaster ünvanını yakıştıramıyor. Okumuş eğitim görmüş insanın hali bir başka.