lostyazilim

Wordpress 'i Subdomainli Kullanma ve SEO

20 Mesajlar 2.657 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

OrhanYayla OrhanYayla Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Teknik Destek Operatörü
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 377
  • Beğeniler 108 / 76
  • Ticaret 8, (%88)
Merhaba arkadaşlar,

Wordpress temamıza

https://wordpress.org/plugins/automatic-subdomains/

şu tarz eklentilerden subdomain yapabiliyormuşuz. Peki bu şekilde seo olarak gerçek subdomain gibi pozitif bir katkısı olur mu?

Yani google bu eklenti sayesinde subdomain olarak mı görecek paylaşımlarımızı yoksa sadece kullanıcılar için mi bu şekilde gözükecek. Teşekkürler...

wmaraci
reklam

emotionx emotionx Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 65
  • Beğeniler 1 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar,
Alt alan adı ile bir paravan oluşturmaya çalışacaksanız yani ücretsiz site yapın gibi bir proje ise yararı olabilir tabiki de. Fakat alt alan adında yapılan bir seo çalışması ana alan adını etkilemeyecektir.
OrhanYayla

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 377
  • Beğeniler 108 / 76
  • Ticaret 8, (%88)

emotionx adlı üyeden alıntı

Merhabalar,
Alt alan adı ile bir paravan oluşturmaya çalışacaksanız yani ücretsiz site yapın gibi bir proje ise yararı olabilir tabiki de. Fakat alt alan adında yapılan bir seo çalışması ana alan adını etkilemeyecektir.

Ya mesela "faydaları.com" diye bi domainim var.

nedir.com 'daki mantık gibi bütün yazıları subdomain yapmak istiyorum.

Hepsi için teker teker seo yapmak imkansız :D Nedir.com peki neden bu kadar iyi sıralamada? Seo yu her subdomaini için yapmış olamaz ki ?

WaLek WaLek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Mutfak Şefi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 671
  • Beğeniler 601 / 214
  • Ticaret 3, (%100)
Bu sorunun Cevabını merakla bekler konuya dahil olmak ısterım : )) Benımde Garibime gitti. : )

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 377
  • Beğeniler 108 / 76
  • Ticaret 8, (%88)
Sorma panpa bi bilen yok mudur koskoca forumda :D Benim derdim alt alan adlarına seo yapıp ana alan adını etkilemesi değil.

Nedir.Com 'un mantığının aynısı işte ya daha nasıl anlatayım :D

Nedir.com yerine faydaları.com :D

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

emotionx adlı üyeden alıntı

Merhabalar,

Ben bu konuda .htaccess i kullanmayı iyi bilenlerin bu tarz url değişiklikleri yapabileceğini düşünüyorum. .htaccess i iyi bilen kişiler bu konuya dahil olmalı. Sanmıyorum yüzlerce subdomain demek oluyor bu :)
OrhanYayla

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 377
  • Beğeniler 108 / 76
  • Ticaret 8, (%88)

Süha Mete adlı üyeden alıntı

Ben bu konuda .htaccess i kullanmayı iyi bilenlerin bu tarz url değişiklikleri yapabileceğini düşünüyorum. .htaccess i iyi bilen kişiler bu konuya dahil olmalı. Sanmıyorum yüzlerce subdomain demek oluyor bu :)

Peki .htaccess dosyası ile istediğimiz gibi subdomain yaparsak google bunu subdomain olarak görüp seoya olumlu katkısı olur mu? Yoksa sadece kullanıcıların gözüne hoş görünmeye yarayan bişey mi olur?

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

OrhanYayla adlı üyeden alıntı

Peki .htaccess dosyası ile istediğimiz gibi subdomain yaparsak google bunu subdomain olarak görüp seoya olumlu katkısı olur mu? Yoksa sadece kullanıcıların gözüne hoş görünmeye yarayan bişey mi olur?

Faydalari.com/domatesin url'sini arama sonucunda görmekle domatesin.faydalari.com olarak görmek arasında çook fark var evet hoş görünmek önemlidir, hit getirir rekabetli sonuçlarda. En basitinden bir örnek daha vereyim. "bir şey bir şey sorunu (Çözüldü)" gibi. Oraya parantezle çözüldü kelimesini koyunca sen 5.sırada olsan bile arama sonucunda sana gelir ziyaretçi ve refresh algoritması sayesinde hop üste çıkarsın.

Şimdi .htaccess e dönelim. Sen bir konu açıyorsun özel scriptinle tabi :) veya ne kullanacaksan. Konunun url'si yukarıda ilk dediğim gibi oluyor. domain.com/konu-adi/ gibi fakat yanılıyor olabilirim. .htaccess alıyor bu url'yi konu-adi.domain.com gibi indexletebiliyor aynı zamanda konu orada açılıyor. Yani güzel gözüken url haliyle.
kadir001 OrhanYayla

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 377
  • Beğeniler 108 / 76
  • Ticaret 8, (%88)

Süha Mete adlı üyeden alıntı

Faydalari.com/domatesin url'sini arama sonucunda görmekle domatesin.faydalari.com olarak görmek arasında çook fark var evet hoş görünmek önemlidir, hit getirir rekabetli sonuçlarda. En basitinden bir örnek daha vereyim. "bir şey bir şey sorunu (Çözüldü)" gibi. Oraya parantezle çözüldü kelimesini koyunca sen 5.sırada olsan bile arama sonucunda sana gelir ziyaretçi ve refresh algoritması sayesinde hop üste çıkarsın.

Şimdi .htaccess e dönelim. Sen bir konu açıyorsun özel scriptinle tabi :) veya ne kullanacaksan. Konunun url'si yukarıda ilk dediğim gibi oluyor. domain.com/konu-adi/ gibi falat yanılıyor olabilir. .htaccess alıyor bu url'yi konu-adi.domain.com gibi indexletebiliyor aynı zamanda konu orada açılıyor. Yani güzel gözüken url haliyle.

Anladım. Yani script ne olursa olsun .htaccess yöntemiyle her sitedeki yazıları subdomain şeklinde gösterebiliriz. Bikaç wp tema beğendim ama lisansta sorun çıkartır dediler. Olmadı ücretsiz bi wp tema üzerinde deniycem sonra lisanslı alırız artık. Bide .htaccess dosyasını düzenlemeyi bilmiyorum. O konuda yardıma ihtiyacım oldugunda yardımcı olabilir misin :D

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

OrhanYayla adlı üyeden alıntı

Anladım. Yani script ne olursa olsun .htaccess yöntemiyle her sitedeki yazıları subdomain şeklinde gösterebiliriz. Bikaç wp tema beğendim ama lisansta sorun çıkartır dediler. Olmadı ücretsiz bi wp tema üzerinde deniycem sonra lisanslı alırız artık. Bide .htaccess dosyasını düzenlemeyi bilmiyorum. O konuda yardıma ihtiyacım oldugunda yardımcı olabilir misin :D

Bilsem şu ana kadar kodu yazmaz mıydım buraya :D Tekrar ediyorum, yanılıyor olabilirim. Bana özelden ulaşan sen miydin, iletişim formuyla. Buna benzer domaini olan bir kişi daha vardı, onu bulup bu konuya getirtmek gerek. Ona da aynı bilgiyi vermiştim, belki araştırmıştır.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al