NX300 aynasız bir gövde. Fotoğrafçılığın ilerleyen dönemlerinde kullanılacak olan gövdeler yani. Bunu kullanan arkadaşlarım var. Makineyi sadece gördüm ama kullanmadım. Benim sana önerim aynasız gövdeler için erken davranmaman. Bu gövdeler kendilerini daha yeni yeni geliştirme aşamasında olan makineler. Yeni gelişimde olan bir makinede karşılaşabileceğin hatalar DSLR aynalı gövdelerde karşılaşacağın hatalardan çok daha fazlası olacaktır. Bunlara ek olarak birkaç ay içerisinde bu gövdeler kendilerini yenileyecekler ve gelişme sürecine girecekler.
Uzun lafın kısası aynasız gövdeler için erken diyorum. Profesyonel makineler içerisinde önerdiğim marka ve modeller ise;
Canon 650D
Nikon D5100
Nikon D5200
Nikon D7000(5100, 5200'e oranla daha iyiler ancak giriş seviyesi için önerilmez, kafa karıştırır)
Bunlara ek olarak sana yardımcı olabilecek bir makalede yazmıştım. http://wmaraci.com/forum/dersler-and-anlatimlar/fotograf-makinesi-secimi-nasil-yapilmalidir-136169.html bu makaleyi okumanı tavsiye ederim. Hatta bu makaleyi okumadan DSLR makine tercihinde bulunma derim. Özellikle objektif seçimini dikkatli okumalısın.
Ek olarak, teknoloji mağazalarının önerilerini sakın dikkate alma. Özelliklede Fujifilm ile yapmış oldukları anlaşmalar var, Nikon D7100 alacak kişiyi bile adamlar FujiFilm'e yönlendiriyordu.