kaderebak adlı üyeden alıntı

Joomla nın üzerine açık kaynak CMS şuan dünya üzerinde yok , joomla karışıktır. İlk kullanan kişinin garibine gider. Fakat kullandıkça anlar kaliteyi.

Wp nin tercih edilmesindeki en büyük neden kullanımının basit oluşudur.

Herkes kullandığı sistemi met eder, fakat tek gerçek joomla dır. Tabi bu benim kişisel görüşüm , kimsenin sistemini kötüleme gibi bir lükse sahip değilim.

bir kaç örnek vereyim , joomlada bir bileşen vardır adı K2 , bu bileşen ile , ne hayal ediyor isen onu yaparsın :D

Haber sitesimi ? İlan sitesimi ? Alışveriş sitesimi ? Film sitesimi ? Download sitesimi , aklına ne geliyor ise bir iki ayar ile her işlevi görür.

İçinde bir reklam yönetimi vardır ki , çoğu reklam firmalarına taş çıkarır.

Bir modül sistemi vardır ki modülü alttamı,üsttemi ortadamı , bir sayfada mı , tek sayfadamı , her sayfadamı , kayıtlı üyeye mi , kayıtsız üyeye mi , yoksa senin belirlediğin grubamı gösterirsin , içine php kodmu koyarsın , site yap içine koy o kadar diyebilirim :D

Bir menü sistemi vardır ki , menüye , aklına gelebilecek her şeyi entegre edebilirsin.

Bir üye yönetimim sistemi vardır ki , Wp kıyısından geçemez.

Bir veri tabanı yapısı vardırki , 12 gb veride tık demez. (Benim vardı zamanında)

Bir eklenti sistemi vardırki , wp de dahil tüm forumlar ile entegre çalışır.

Makale sistemini anlatmayayım bile.

oooo anlat anlat bitmez.

Wordpress vardır, sana hiçbir seçenek sunmaz ve bu yüzden oldukça basit ve kullanımı kolaydır :D
Eklenti, tema olaylarını söylemiyorum tabi. Wordpress'te pro çalışırsan istediğin türde siteyi yapabilirsin ve her zaman kolay kullanımına devam edersin.