Sakulta adlı üyeden alıntı

Ben wordpress ve joomla kullanıcısıyım her iki sistemin de kurulu olduğu ayrı ayrı iki sayfaya sahibim Edinmiş olduğum sıkıntıları anlatayım öncelikle joomladan başlamak istiyorum.

1.Türkçe destek sayfalarının adı sadece destek.
2. Bir hata ile karşılaştığınızda hatanın nedenini bulmanız neredeyse çok zor istediğiniz kadar profesyonel olun bilgili olun bazen öyle bir içinden çıkılmaz duruma düşüyorsunuz ki tekrardan kurmaya kadar gidiyorsunuz.
3. Bir çok modülü Türkçe değil ve desteklemiyor buda ayrı bir sıkıntı.
4. Temalarına diyecek yok ama temada istediğiniz rahatlıkta oynamalar yapamıyorsunuz.
5. Yükseltmelerde her defasında sorun yaşadım.

Wordpress:
Şuana kadar sadece tema sıkıntısı yaşadım yanı güzel temaları yok onuda kendim yaparak çözüyorum artık.



Bu yorumlarınıza katılmıyorum , joomla hakkında o kadar çok makale varki , artık destek verenler de bıktı , bizim kullanıcılarımızın en önemli sorunu arama yapmayı bilmemeleri. Aynı konu hakkında 10 larca başlık açılıyor ve cevap bekleniyor. Halbuki destek forumlarını aratsa cevabını bulacak.

Bir hata ile karşılaştığınızda Error Reporting özelliğini açtığınızda hatayı size ayrıntılı bir şekilde gösteren özelliği bilmiyorsunuz sanırım.

Modülün türkçe olması , modülü yazan kişi ile alakalı bir durum , bunun joomla ile ne alakası var. Ayrıca her modülün içerisinde .ini dil dosyası berebarinde gelir, google ile çevirip atması çoz zor olmasa gerek. Bunun için wp gibi bir programa ihtiyacınız yok , not defteri ile aç değiştir.

Tema lar genellikle bir framework alt yapısına sahiptir ve bu sistemi bilen her kullanıcı temalarda istediği değişikliği yapar , ki çoğu tema yönetim panelinde o kadar ayrıntılı ayarlar koymuşturki şaşar kalırsınız.

Yükseltmelerde joomla tek tık ile işlemi bitirir. Ayrıca joomla nın bir yol haritası vardır , bu haritayı takip ettiğinizde hiç bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.