lostyazilim

Rakibimin Sitelerdeki Backlinkleri

16 Mesajlar 2.110 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)
Merhaba arkadaşlar, seo yaptığım bir site için rakibim var. Daha önce de tuhaf tuhaf gov sitelerinin hakkımızda kısmından, kendisiyle uzaktan yakından alakası olmayan sitelerden link aldığını analiz etmiştim. Analiz ettiğim tuhaf linklerin kodu şöyle:

Bu stil koduyla farklı farklı sitelerden link almış geniş bir yelpazesi var. Bazı sitelerde sadece tek sayfadan bazılarında bütün sayfalardan falan. İlk başta hacklink olabilir mi diye düşündüm, tam da emin olamadım.

Bugün tekrar bir analiz yapayım dedim başka bir sitede bir backlinkine bakayım dedim, gene aynı stil kodu verilmiş. Bu stili verince de anasayfada normal gözle gözükmüyor. Ctrl ile sayfayı küçülteyim dedim bu sonuç ortaya çıktı:

http://prntscr.com/3ad8fu :) Gördüğünüz gibi resmin en solunda rakip sitemin linki mevcut. Şimdi soru şu:

Bu tarz kullanıcıya gözükmeyen linkler, google gözünden fark edilmiyor mu farklı muamele edilmiyor mu? Hacklink desen bence tam uyuyor ama hack konusunda bir bilgim olmadığı için konu açayım dedim.

Ayrıca sizin düşünceleriniz nelerdir?

wmaraci
reklam

JpnTr26 JpnTr26 EskişehirSpor! Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 653
  • Beğeniler 319 / 175
  • Ticaret 3, (%100)
Emin olmak için site sahipleri ile iletişime geçip sormanızda fayda var, bence hacklink işine girmişler. Google sitede ne varsa görüyor yani bunlarıda indexliyor. Mesela bir hacklink yöntemide div gizleme ile yapılıyor. Kaynak kodlara bakmadan farkedemezsiniz onu ama google fark ediyor :)

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

JpnTr26 adlı üyeden alıntı

Emin olmak için site sahipleri ile iletişime geçip sormanızda fayda var, bence hacklink işine girmişler. Google sitede ne varsa görüyor yani bunlarıda indexliyor. Mesela bir hacklink yöntemide div gizleme ile yapılıyor. Kaynak kodlara bakmadan farkedemezsiniz onu ama google fark ediyor :)

Elbette google fark ediyor, ben fark ediyor mu diye sorarken bunların böyle abzürdce olduğunu fark etmiyor mu anlamında sormuştum, belirtmem gerekirdi. Matt cuts sanki bu konuda bir şey demişti. "Kullanıcıya gözükmeyip örümceklere gözüken linkler" gibi bir şeydi galiba.

Konuda demiştim ya ilk baktığımda iki üç tane fark etmiştim diye onlara mail atmıştım ama dönüş olmadı. Bu seferki baktıklarıma atmadım, rakibim olmasını geçtim çünkü cidden sağlam site kolay kolay yıkılmaz ama hacklinkse hakka giriyorlar, ayıp yapıyorlar.

JpnTr26 JpnTr26 EskişehirSpor! Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 653
  • Beğeniler 319 / 175
  • Ticaret 3, (%100)

Süha Mete adlı üyeden alıntı

Elbette google fark ediyor, ben fark ediyor mu diye sorarken bunların böyle abzürdce olduğunu fark etmiyor mu anlamında sormuştum, belirtmem gerekirdi. Matt cuts sanki bu konuda bir şey demişti. "Kullanıcıya gözükmeyip örümceklere gözüken linkler" gibi bir şeydi galiba.

Konuda demiştim ya ilk baktığımda iki üç tane fark etmiştim diye onlara mail atmıştım ama dönüş olmadı. Bu seferki baktıklarıma atmadım, rakibim olmasını geçtim çünkü cidden sağlam site kolay kolay yıkılmaz ama hacklinkse hakka giriyorlar, ayıp yapıyorlar.

Türkçe'nin azizliği ben yanlış anladım demek ki :) bildiğim kadarı ile google tasarım ile ilgili ayrıntılara şimdilik dikkat etmiyor bu konularda. Sitenin açılma hızı gibi konuları kriter olarak görüyor. Ancak ileride ne olur bilinmez tabii.

İnsanı en çok yapılan siteler ile ilgilenilmemesi üzüyor, bir nevi çöp site site sahiplerinin ilgilenmeyip maillere bile cevap vermediği siteler. Arada sırada kontrol etmek gerekiyor mailleri ve siteyi. İşini düzgün yapan insanlar alınmasın ancak bu zamanda hakkıyla zirvede olan kurum ve kişi sayısı bir elin parmağını geçmez. Bu konuda ben çok sıkıntı çektim zamanında, üniversite stajı için başvuru yaptım referans adı altında torpil istediler bulduk ancak öyle halledebildik işimizi. Halbuki normalde de benim hakkımdı orada staj yapmak :)

wmaraci
wmaraci

polathinyo polathinyo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek SEO | Web Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** P**
  • Mesajlar 242
  • Beğeniler 43 / 37
  • Ticaret 58, (%97)
Bu bir hacklink çalışmasıdır.
Söylediğiniz gibi bir çok siteden de bu şekilde link aldıkları bunu kanıtlıyor.
Verdiğiniz kodda css ile linki saklamaya çalışmışlar, normalde display:none olarak yapılır ama bu şekilde bir yöntem geliştirmişler.

Hacklink olduğunu ve site adresini Google'a, backlink aldığı siteler ile birlikte bildirin.
Hemen değil ama yaklaşık 1-2 ay içerisinde o siteyi Google düşürecektir.

SukruAK SukruAK akwebhostingi.com Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Veri merkezi Hizmetleri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** A**
  • Mesajlar 704
  • Beğeniler 135 / 135
  • Ticaret 65, (%100)
Hacklinkin her sitede işe yaramadığını düşünüyorum.

Bu bizzat test edildi tarafımdan. Rakip siteleri analiz edersen zaman zaman sıralara hızla yükselip sonra ortadan kaybolduklarını görüyorm. baktığımda hacklink alıyorlar ve sıralamada süper yükseliyorlar.

Ben denemek için PARAVAN siteme bir kaç hacklink almıştım. bende hiç bir şeye yaramadı üstelik o paravan sitem artık yok :)

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

JpnTr26 adlı üyeden alıntı

Türkçe'nin azizliği ben yanlış anladım demek ki :) bildiğim kadarı ile google tasarım ile ilgili ayrıntılara şimdilik dikkat etmiyor bu konularda. Sitenin açılma hızı gibi konuları kriter olarak görüyor. Ancak ileride ne olur bilinmez tabii.

İnsanı en çok yapılan siteler ile ilgilenilmemesi üzüyor, bir nevi çöp site site sahiplerinin ilgilenmeyip maillere bile cevap vermediği siteler. Arada sırada kontrol etmek gerekiyor mailleri ve siteyi. İşini düzgün yapan insanlar alınmasın ancak bu zamanda hakkıyla zirvede olan kurum ve kişi sayısı bir elin parmağını geçmez. Bu konuda ben çok sıkıntı çektim zamanında, üniversite stajı için başvuru yaptım referans adı altında torpil istediler bulduk ancak öyle halledebildik işimizi. Halbuki normalde de benim hakkımdı orada staj yapmak :)

Tabiki çöp bir sürü site var ve bunu yanlış amaçla kullanan kişileri görmek çok daha üzücü. Bir bilgi buluyorsun google aracılığıyla. Yazıya hit gide gide yorum yapıla yapıla yazı üst sıralarda fakat site sahibi yok ortalıkta. Google'da bu site hala aktif diye üst sırada tutuyor. Sıkıntı işler :)

polathinyo adlı üyeden alıntı

Bu bir hacklink çalışmasıdır.
Söylediğiniz gibi bir çok siteden de bu şekilde link aldıkları bunu kanıtlıyor.
Verdiğiniz kodda css ile linki saklamaya çalışmışlar, normalde display:none olarak yapılır ama bu şekilde bir yöntem geliştirmişler.

Hacklink olduğunu ve site adresini Google'a, backlink aldığı siteler ile birlikte bildirin.
Hemen değil ama yaklaşık 1-2 ay içerisinde o siteyi Google düşürecektir.

Nereden bildireceğiz hocam? Bunlar ilginç bir yöntem yapmışlar aynen, tuhafıma gitti artık konusunu açayım dedim.

cranbaries adlı üyeden alıntı

Hacklinkin her sitede işe yaramadığını düşünüyorum.

Bu bizzat test edildi tarafımdan. Rakip siteleri analiz edersen zaman zaman sıralara hızla yükselip sonra ortadan kaybolduklarını görüyorm. baktığımda hacklink alıyorlar ve sıralamada süper yükseliyorlar.

Ben denemek için PARAVAN siteme bir kaç hacklink almıştım. bende hiç bir şeye yaramadı üstelik o paravan sitem artık yok :)

Ne kadar yukarıda kaldıklarına bağlı bence hocam.
SukruAK

kişi bu mesajı beğendi.

polathinyo polathinyo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek SEO | Web Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** P**
  • Mesajlar 242
  • Beğeniler 43 / 37
  • Ticaret 58, (%97)
Buradan bildirmek için bilgi alabilirsiniz.

Jih4d Jih4d Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Ne iş olsa yaparım abi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 229
  • Beğeniler 0 / 136
  • Ticaret 2, (%100)
Kıyamet koptuğunda hacklink de biter, böyle gelmiş böyle gidecek.

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

Jih4d adlı üyeden alıntı

Kıyamet koptuğunda hacklink de biter, böyle gelmiş böyle gidecek.

Hayırlısı, konuyla ilişkin daha doyurucu şeyler söyleseydiniz keşke.

wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al