Elbette google fark ediyor, ben fark ediyor mu diye sorarken bunların böyle abzürdce olduğunu fark etmiyor mu anlamında sormuştum, belirtmem gerekirdi. Matt cuts sanki bu konuda bir şey demişti. "Kullanıcıya gözükmeyip örümceklere gözüken linkler" gibi bir şeydi galiba.
Konuda demiştim ya ilk baktığımda iki üç tane fark etmiştim diye onlara mail atmıştım ama dönüş olmadı. Bu seferki baktıklarıma atmadım, rakibim olmasını geçtim çünkü cidden sağlam site kolay kolay yıkılmaz ama hacklinkse hakka giriyorlar, ayıp yapıyorlar.
Konuda demiştim ya ilk baktığımda iki üç tane fark etmiştim diye onlara mail atmıştım ama dönüş olmadı. Bu seferki baktıklarıma atmadım, rakibim olmasını geçtim çünkü cidden sağlam site kolay kolay yıkılmaz ama hacklinkse hakka giriyorlar, ayıp yapıyorlar.
Türkçe'nin azizliği ben yanlış anladım demek ki :) bildiğim kadarı ile google tasarım ile ilgili ayrıntılara şimdilik dikkat etmiyor bu konularda. Sitenin açılma hızı gibi konuları kriter olarak görüyor. Ancak ileride ne olur bilinmez tabii.
İnsanı en çok yapılan siteler ile ilgilenilmemesi üzüyor, bir nevi çöp site site sahiplerinin ilgilenmeyip maillere bile cevap vermediği siteler. Arada sırada kontrol etmek gerekiyor mailleri ve siteyi. İşini düzgün yapan insanlar alınmasın ancak bu zamanda hakkıyla zirvede olan kurum ve kişi sayısı bir elin parmağını geçmez. Bu konuda ben çok sıkıntı çektim zamanında, üniversite stajı için başvuru yaptım referans adı altında torpil istediler bulduk ancak öyle halledebildik işimizi. Halbuki normalde de benim hakkımdı orada staj yapmak :)