-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ücretli bir temayı illegal yollarla bulup kullanmanın bi zararı var mıdır ?
Oyun Kulübü
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
grafiker
-
-
Ad Soyad
D** O**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Şöyle düşün. Evimizde kaçımız lisanslı windows kullanıyoruz? İstese microsoft milyonlarca kişiyi dava edebilir. Bir dava açma ücreti olarak en kötü şartlarda 300 tl ödese diyelim 10 milyon kişide 3 milyar tl yapar :) Bir lisanslı temayı alıp onbin kişi warz olarak kullanıyor tema sahibi zaten satmış temasını köşeyi dönmüş herkesi teker teker dava etse elindek parada mahkemeye harcar kapı kapı sürünür:) Ayrıca Türkiye'de herhangi bir yaptırımı yok varsada ben duymadım :D
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
lisanssız temalar da açık çok diye biliyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Yazar
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
hırsızlıktan ne farkı var. Kul hakkına girer. Ayrıca genel olarak bir lisanslı tema 2 aylık adsense geli kadar bir şey yapıyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
M** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
1.Emek hırsızlığıdır. Yapmadım diyen günümüz şartlarında neredeyse çok azdır. Ben dahi ilk başladığım yıllarda bu yazılımları elde ederek algoritmalarını, yazım kurallarını incelerdim. Bu bile bir yanlıştır aslında. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile yargılana bilirsin.
2. Kimse babasının hayrına paralı olan bir ürünü ücretsiz dağıtmaz. Sen 100 TL verdiğin bir temayı herkese ücretsiz dağıtmak ister misin? Kod açıkları oluşturup, güvenlik tehdit edecek satırlar eklendiğini söyleyebilirim. Böylelikle senin sitenin üzerinden bu kişiler suç dahi işleyebilir. Hatta 5237 sayılı kanunun hükümlerinden olan "Bilişim Suçu İçerisinde Tesadüfen Bulunma" maddesi ile yargılana bilirsin :)
@nettebilgi arkadaşımız da haklı tabi. Kanun var ama yaptırım konusu tartışılabilir.