lostyazilim
tr.link

içerik sıralaması

26 Mesajlar 3.466 Okunma
acebozum
tr.link

zya1903 zya1903 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Z** Y**
  • Mesajlar 250
  • Beğeniler 5 / 41
  • Ticaret 4, (%100)

Ertug adlı üyeden alıntı

Kırmızı renkte bir ekleme yaptım. Veritabanınızdaki kayıt tarihi için kullandığınız kolon adını kırmızı renkte yazdığım yere yazarsanız sanıyorum ki istediğiniz olacak.

Ek olarak: DESC yazmayı unutmuşum, gereken düzenlemeyi yaptım. Yeni haliyle dener misiniz?

Ek Olarak: $result = $mysqli->query("SELECT * FROM videos WHERE active='1' ORDER BY views DESC, tarihkolonadi DESC LIMIT 0, 20");
Kodu verileri tarihe göre sıralar ama aynı zamanda en çok görüntülenenlere göre de sıralar. Eğer sadece tarihe göre sıralamasını istiyorsanız şu kodu kullanın:
$result = $mysqli->query("SELECT * FROM videos WHERE active='1' ORDER BY tarihkolonadi DESC LIMIT 0, 20");

Çok sağolun zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için sayenizde hallettim.

elektronikssl
webimgo

Ertug Ertug WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım geliştiricisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

zya1903 adlı üyeden alıntı

Çok sağolun zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için sayenizde hallettim.

Rica ederim, ne demek.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium

• Üyelik 08.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Z** Y**
  • Mesajlar 250
  • Beğeniler 5 / 41
  • Ticaret 4, (%100)
Ertuğ hocam merhaba tekrar ben hatırladınız mı beni bilmiyorum içerikleri sıralamak için yardımcı olmuştunuz tekrar bir şey danışmak istiyorum size. Sitemde son eklediğim içerik en başta çıkıyor sorun yok ama en sonda da otomatik olarak çıkıyor ve sıralamayı id ye göre yaptığım halde çok önceden eklediğim bir içerik 5. sırada çıkabiliyor. Nasıl düzeltebilirim bunları? Yardımcı olursanız sevinirim.

• Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

Ertuğ hocam merhaba tekrar ben hatırladınız mı beni bilmiyorum içerikleri sıralamak için yardımcı olmuştunuz tekrar bir şey danışmak istiyorum size. Sitemde son eklediğim içerik en başta çıkıyor sorun yok ama en sonda da otomatik olarak çıkıyor ve sıralamayı id ye göre yaptığım halde çok önceden eklediğim bir içerik 5. sırada çıkabiliyor. Nasıl düzeltebilirim bunları? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba. İki tane sorgu örneği yazmıştım. Hangisini kullandınız? Sıralamayı ID' ye göre yaptığınızı söylemişsiniz. Tam olarak anlayamadım. İhtiyacınız olan tarihe göre sıralama yapmak. Siz sadece aşağıdaki sorguyu kırmızı renkle yazılan kelimeyi editleyerek dener misiniz?

$result = $mysqli->query("SELECT * FROM videos WHERE active='1' ORDER BY tarihkolonadi DESC LIMIT 0, 20");

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 08.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Z** Y**
  • Mesajlar 250
  • Beğeniler 5 / 41
  • Ticaret 4, (%100)
Bu kodu

[/QUOTE]

tarihkolonadı kısmını id olarak değiştirdim öyle kullandım.

• Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

Bu kodu

tarihkolonadı kısmını id olarak değiştirdim öyle kullandım.[/QUOTE]

Onu kayıt tarihi için hangi kolonu kullanıyorsanız onunla değiştirin. ID' ye göre değil kayıt tarihine göre sıralama yapmalısınız.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium

• Üyelik 08.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Z** Y**
  • Mesajlar 250
  • Beğeniler 5 / 41
  • Ticaret 4, (%100)

Ertug adlı üyeden alıntı

tarihkolonadı kısmını id olarak değiştirdim öyle kullandım.

Onu kayıt tarihi için hangi kolonu kullanıyorsanız onunla değiştirin. ID' ye göre değil kayıt tarihine göre sıralama yapmalısınız.[/QUOTE]

hocam tarihkolon kısmını date_time olarak değiştirdim aynı sorun yine oluyor:) ben mi yanlış yapıyorum acaba

• Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

Onu kayıt tarihi için hangi kolonu kullanıyorsanız onunla değiştirin. ID' ye göre değil kayıt tarihine göre sıralama yapmalısınız.

hocam tarihkolon kısmını date_time olarak değiştirdim aynı sorun yine oluyor:) ben mi yanlış yapıyorum acaba[/QUOTE]

Kayıt tarihi bilgisini date_time kolonunda mı tutuyorsunuz? Veritabanınızın videolar tablosundaki kolonları yazabilir misiniz? Ona göre ben size kullanmanız gereken sorguyu tam olarak yazayım.

Ek Olarak:
Sanırım WM Aracı' nda bir takım düzenlemeler yapılıyor. Alıntılar bozuk görünüyor da...

Ek Olarak:
$result = $mysqli->query("SELECT * FROM videos WHERE active='1' ORDER BY tarihkolonadi DESC LIMIT 20");

Bu şekilde dener misiniz? LIMIT 0, 20 yi LIMIT 20 yaptım. Bir de böyle deneyin.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium

• Üyelik 08.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Z** Y**
  • Mesajlar 250
  • Beğeniler 5 / 41
  • Ticaret 4, (%100)
idi-video id- video url- video image- video title- wiews- date_time - ep - active - avatar

Bunlar var tarih ve saat "date_time" kolonunda yazıyor.

Ek Olarak:

Ertug adlı üyeden alıntı

hocam tarihkolon kısmını date_time olarak değiştirdim aynı sorun yine oluyor:) ben mi yanlış yapıyorum acaba

Kayıt tarihi bilgisini date_time kolonunda mı tutuyorsunuz? Veritabanınızın videolar tablosundaki kolonları yazabilir misiniz? Ona göre ben size kullanmanız gereken sorguyu tam olarak yazayım.

Ek Olarak:
Sanırım WM Aracı' nda bir takım düzenlemeler yapılıyor. Alıntılar bozuk görünüyor da...

Ek Olarak:
$result = $mysqli->query("SELECT * FROM videos WHERE active='1' ORDER BY tarihkolonadi DESC LIMIT 20");

Bu şekilde dener misiniz? LIMIT 0, 20 yi LIMIT 20 yaptım. Bir de böyle deneyin.[/QUOTE]

Yok hocam yine olmadı. Benim script sorunlu galiba

• Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

idi-video id- video url- video image- video title- wiews- date_time - ep - active - avatar

Bunlar var tarih ve saat "date_time" kolonunda yazıyor.

Ek Olarak:

Ek Olarak:

Ek Olarak:

Bu şekilde dener misiniz? LIMIT 0, 20 yi LIMIT 20 yaptım. Bir de böyle deneyin.

Yok hocam yine olmadı. Benim script sorunlu galiba[/QUOTE]

Link alabilir miyim pm ile?

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al