tpeker adlı üyeden alıntı

Öncelikle teşekkürler,

sonralıkla şunu sormak istiyorum. Seo için html çıktısı ne kadar önemlidir. Yani yüzlerce site aynı html çıktısına sahip ise bu siteye zarar verir mi? Cevap evet ise bir wordpress temasını nasıl özelleştirebiliriz. Css class isimlerini değiştirmek yeterli olur mu?


Şöyle düşünmeliyiz bir wp'de php ne kadar önemli ise html de o kadar önemlidir diyebiliriz.Siteye zarar verip vermemesi sonradan anlaşılır fakat evet dîyebilirm.
Ayrıca wp için ise görünüm özelleştir kullanıcaksınız fakat düzenleyîci kullanmanızı tavsiye ederim.detaylı bilgi google aratmasınlar bulabilirsîniz.Ayrıca sîze All In One Seo Pack eklentisini kullanmanızı tavsiye ederim.

Ek Olarak:

tpeker adlı üyeden alıntı

Fırsat bulmuşken müsadenle merak ettiğim bir sorum daha var. Bilindiği üzere wordpress'te veritabanı sorgularını azaltmak site hızı, site ilk cevap süresi açısından faydalıdır. Cache kullanarak bu tür sorguları azaltmak mümkün. Farklı bir yöntem olarak site başlığı, tema path'i gibi static alanları functions.php içerisinden manuel olarak çağırmak performans anlamında uygun bir çözüm olur mu? örnek olarak

function GetTemplateUri()
{
return "http://site.com/wp-content/themes/tema/";
}

Koddan anlıyor iseniz Manuel yapım tabî ki de iyidir fakat küçük bir hata site işlevselliğini bozabilir.Size W3 Cache(şuam Tam ismini hatırlayanadım)eklentisini kurmanızı tavsiye ederim.Bu eklenti diyeseniz tüm hızlanmayı düzenler kurulumlar internette mevcut.