Ertug adlı üyeden alıntı

C# ile yapmak istediğiniz şey ne ki hız önemli burada? Oyun mu yazacaksınız? Bence form uygulamaları yapacaksanız sıkıntı değil. Dediğinizi tam olarak anlayamadım. Anladığım kadarıyla konuşuyorum, dediğiniz şey api ile olabilir. Ama o da hem konsol hem de grafik arayüzü olan uygulamanın açık olmasını gerektirir. Bu da ekstradan kaynak tüketimi ve fazladan iş. Normal bir uygulama yapacaksanız hız o kadar önemli değil bence. Kafanıza takmayın.


Program olarak da oyun değil de en az 50.000-100.000 veri ile işlem yapılan içinde milyonlarca veri barındıran bir veri tabanı ile çalışmak istiyorum, mesela müşteri ilişkileri yönetimi veri tabanı gibi.
Bu soruyu biraz da şu yüzden sordum, gerek burada olsun gerek başka forumlarda olsun C#'ı performans olarak yetersiz bulan bu yüzden daha performanslı/maknie diline yakın C ve C++ bilmek gerektiğini söyleyen kişiler oluyor. Şu sıralar bu dili öğrenmeli şu dilin modası geçecek tarzı muhabbetler çok dönüyor. Ben de programlamayı yeni öğrenen biri olarak bu performans açığı bu şekilde kapatılabilir mi acaba diye düşündüm. Tabii büyük proje yapacağım için değil fakat bu tarz yazılar "Acaba boşuna mı öğreniyorum?" sorusunu getiriyor aklıma.