baran1905 adlı üyeden alıntı

Hocam şeriat ile yönetilen bir ülke ve tam anlamı ile olmasa da demokrat bir ülkeyi kıyaslamak bence bir hatadır. Hatırlayan Twitter kapatıldığında ülkemizde neler olmuştu sonra AYM bireysel başvurular olmuştu ve Twitter tekrar açılmıştı ama İran'da siz ülkemizde verilen tepkileri veremez ve benzer başvurular yapamazsınız.


Twitter ve Youtube'un kapatılması hayati bir olay değil ve çoğu kişi bu 2 siteye rahatlıkla girebiliyordu. Siyasi konulara forumda girmek istemiyorum ki zaten yasak ama olay twitter youtube olayından çok iktidara yönelik bir tepkiydi. Yoksa çoğu insanın inanın umrunda bile değil youtube ve twitter. İran'da böyle birşey yok adamlar resmen Local network Area kullanıyorlar ve Dns vps falan da çözüm olmuyor.

Düşünün bu yasaklamaları getiren bir yaptırım, bizim Dns veya Vps yoluyla bu 2 siteye erişebileceğimizi düşünemiyormu ? elbetteki bunu biliyorlar ve burda bir tavizde var, amaç amatör ve bilinçsiz kullanıcıyı bu 2 siteye sokmamak yoksa IP bloklardan istenen siteyi bir ülkeden kalıcı olarak kazıyabilirsiniz.

Ben şahsen kendi dandik platformumda bile Çin IP bloklarını yasaklayıp çinden kimseyi siteme sokmuyorsam bu durumun terside yapılabilir.

Pek farklı olmayan (!) 2 ülkeyi kendimce kıyaslayayım dedim. ;)