lostyazilim
tr.link

Dünyada İlke İmza atacak buluşum için bir animasyon gösterisi yapabilecek arkadaş arıyorum

24 Mesajlar 5.209 Okunma
lstbozum
tr.link

backstreetboy backstreetboy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 9 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Dünyada İlke İmza atacak buluşum için bir animasyon gösterisi yapabilecek arkadaş arıyorum
UfukTAN

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Awoor Awoor Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Hosting Yetkilisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** O**
  • Mesajlar 291
  • Beğeniler 51 / 55
  • Ticaret 3, (%100)
Hevesinizi kırmak istemem lakin bu sisteme benzeyen bir sistem bizim arabamızda var :)
melankolia

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 14.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 9 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

Awoor adlı üyeden alıntı

Hevesinizi kırmak istemem lakin bu sisteme benzeyen bir sistem bizim arabamızda var :)

Lütfen bana fotosunu ulaştırabilirmisiniz .Teşekkür ederim bilgilendirme için tasarıma bakmalıyım. Size zahmet olmazsa incelemek isterim

Not: Hala tarafıma hiçbir foto göndermedi. Beklemedeyim...

• Üyelik 30.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** O**
  • Mesajlar 291
  • Beğeniler 51 / 55
  • Ticaret 3, (%100)

backstreetboy adlı üyeden alıntı

Lütfen bana fotosunu ulaştırabilirmisiniz .Teşekkür ederim bilgilendirme için tasarıma bakmalıyım. Size zahmet olmazsa incelemek isterim

Tabiki Ofisteyim şuan evdeki arabamızda fotoraf atıcam , 500TL ye yaptırmıştık sistemi sanayide , bmw m3 araba.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 14.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 9 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

Awoor adlı üyeden alıntı

Tabiki Ofisteyim şuan evdeki arabamızda fotoraf atıcam , 500TL ye yaptırmıştık sistemi sanayide , bmw m3 araba.

süper :)) hazır tasarım mı yoksa sanayıdekı ustalar mı yaptı. Birde son olarak benim tasarımım gıbı kol dayama ve geri yönlüde dönebiliyor mu cunku 0-2 yaş arası bebeklerın yuzu arkaya donuk olmak zorunda yapılan arastırmalar sonucunda boyle dıyor her noktasını yapmıslarsa helal olsun:)) Buluşun canlısını görmekde kısmet olacak:)

Vtcam Vtcam Developer Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 359 / 358
  • Ticaret 77, (%100)
Hocam koltukları hangi programla çizdiniz.

• Üyelik 14.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 9 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

Vtcam adlı üyeden alıntı

Hocam koltukları hangi programla çizdiniz.

ben çizmedim arkadaşa çizdirmiştim. 3d max programıyla çizdi

Cadde Media Cadde Media Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek MAKİNA RESSAMI
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 916
  • Beğeniler 4 / 154
  • Ticaret 14, (%100)
Her 5 yılda bir çocuk yapanlar için idal :D

• Üyelik 30.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** O**
  • Mesajlar 291
  • Beğeniler 51 / 55
  • Ticaret 3, (%100)

backstreetboy adlı üyeden alıntı

süper :)) hazır tasarım mı yoksa sanayıdekı ustalar mı yaptı. Birde son olarak benim tasarımım gıbı kol dayama ve geri yönlüde dönebiliyor mu cunku 0-2 yaş arası bebeklerın yuzu arkaya donuk olmak zorunda yapılan arastırmalar sonucunda boyle dıyor her noktasını yapmıslarsa helal olsun:)) Buluşun canlısını görmekde kısmet olacak:)

Hazır tasarım lakin sizinki gibi değil biraz daha değişik ben proje yapılmış anlamında dedim.

• Üyelik 14.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 9 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

Cadde Media adlı üyeden alıntı

Her 5 yılda bir çocuk yapanlar için idal :D

Proje Özeti:
Buluş, araçlarda bebeklerin rahat oturmalarını sağlamak amacıyla kullanılan, bebek koltuğu olarak kullanılmama durumunda kolçak (kol dayama) olma özelliği bulunan çocuk güvenlik koltuğu yapılanması ile ilgilidir.
Buluş, özellikle kemik gelişimini tam olarak sağlayamayan bebekler için koltukların yönünün ters istikametinde de kullanılma özelliği bulunan, aracın dekoratif görünümüne uygun bir çocuk güvenlik koltuğu tasarımıdır.
Kemik gelişimini henüz tamamlayamamış bebeklerin araç koltuklarının baktıkları yöne değil ters yöne dönmesi gerekmektedir. Çünkü bebeğin kemik yapısı ve vücut gelişiminin çok yeni olmasından dolayı, olası bir kaza sırasında yaslanılarak korunması düşünülmüştür. Ayrıca yapılan araştırmalar ve testler göstermiştir ki özellikle kaza anlarında hava yastıklarının açılması ile kemik gelişimini henüz tamamlamamış bebeklerin boyunlarının kırılma ihtimali bulunmaktadır. Dolayısıyla gerçekleştirilecek olan buluşlarda hem yukarıda bahsedilen problemlere çözüm arayışı olmalı hem de bebek koltuğunun aracın her iki yönüne bakacak şekilde konumlanmalıdır. Bebeğinizin can güvenliği açısından, yapılan bütün araştırmaları ve testleri dikkate alarak, hem ileri hem geri yönlü kullanılabilen her türlü araç koltuğuna entegre çocuk güvenlik koltuğu tasarımını gerçekleştirdim. Buluşun önceliği bebeğin hayatını güvende tutmak sonrasında ise aracın dekoratif görünüme uygun olmasıydı. Buluşum ile her ikisini de başarmış bulunmaktayım.
Avrupa'da kazalarda çocuk ölümü %2 iken, ülkemizdeki kazalarda çocuk ölümleri %40'ı buluyor. Aracın yavaş hızla yaptığı kazalarda bile çocuklar ölümcül yaralanmalara maruz kalıyor. Yapılan araştırmalara göre ise çocuk güvenlik koltuğu bebek ölümlerini %71 azaltıyor. Buluş, maddi getiriden ziyade sosyal sorumluluk projesidir. İnsanların angarya bir iş olarak gördüğü çocuk güvenlik koltuğunu, pratik hale getirip kullanım oranını artırarak bebeklerin hayatını güvenceye almak maksadıyla hem ileri hem geri yönlü kullanılabilen her türlü araç koltuğuna entegre çocuk güvenlik koltuğu tasarımını gerçekleştirdim.
Anahtar Kelimeler:

Çocuk güvenlik koltuğu, bebek koltuğu, pratik çocuk güvenlik koltuğu, otomatik çocuk güvenlik koltuğu

Amaç:
Tekniğin bilinen durumunda; çocuk güvenlik koltukları genellikle araca entegre olarak kullanılmamaktadır. Bu tip koltuklar; harici olarak kullanıcılar tarafından satın alınmakta ve araçlara kemer yardımı ile ya da benzeri sabitleme unsurları yardımı ile sabitlenmektedir. Ancak bu durum birçok olumsuz problemi de doğurmaktadır. Çocuk sahipleri her zaman için araçlarında bebek koltuğu bulundurmak zorunda kalacaktır. Çocukları ile bindikleri her türlü başka türden araçta, genellikle büyük ve hantal olan yapıya sahip bebek koltuklarını taşımak zorunda kalacaklardır.
Bagajda taşınan ya da sonradan koltuğa montajı yapılan oto çocuk güvenlik koltukları zahmetli bir uğraş gerektirmektedir. Söz konusu can güvenliği bile olsa insanlar pratik olanı tercih etmektedir.
Araç koltukların sırt kısmının içine dekoratif görünümü bozmadan katlanabilir şekilde yerleştirilen mekanizma sayesinde hem koltuk görevini görecek hem de çocuk güvenlik koltuğu halini alabilecek olması insanların yaşamını kolaylaştıracak ve kullanılma oranını yükseltecektir. Bebek koltuğu olarak kullanılmama durumunda ise kolçak (kol dayama) olma fonksiyonu kazandırılarak insanların yararlanması düşünülmüştür. Hem ileri hem geri yönlü kullanılabilen her türlü araç koltuğuna entegre çocuk güvenlik koltuğu, fazladan yer kaplamayarak sistemi daha pratik hale getirecektir. Ayrıca zaman ve bagaj / araç hacmi tasarrufu sağlama imkanı sunacaktır.
Çocuğunuz olmayabilir veya büyümüş de olabilir ama bu sizin bebek koltuğu bulundurmayacağız anlamına gelmez. Nedeni kısaca açıklayalım
Tekniğin bilinen durumunda bebek koltukları bir süre kullanımdan sonra araç içerisinden kaldırılmaktadır. Ancak daha sonra gelebilecek bir başka bebek ya da konuk bebek durumunda araçta bebek koltuğu bulunmamaktadır. Bu durum ise yine olumsuz sonuçlar oluşturmaktadır.

Konunun ciddiyetini anlamanız açısından 2 örnek vereceğim.
1.Aracınıza, bir yakınınızın bebeği bindiğinde, çocuk güvenlik koltuğuna ihtiyacınız olacak. Çocuğunuz olmadığı için muhtemelen sonradan montajı yapılan bebek koltuğunu bulundurmak aklınıza gelmeyecektir. Samimi olmak gerekirse; çocuğunuzun olmaması ve aracınızda sonradan montajı yapılan bebek koltuğunun fazladan yer kaplaması nedeniyle bulundurmak hiç de mantıklı değildir. Fakat bebeklerin rahat seyahat edebilmesi ve bebek koltuğu hayati bir önem arz ettiği için her zaman bulundurmakta fayda vardır.
2. Herhangi bir taksiciyi ele alalım. Günde binlerce müşterisi binip iniyor. Bunlardan bazısı çocuğuyla binen müşterilerdir. Sonradan montajı yapılan bebek koltuğunun bagajda ve araç içerisinde fazladan yer kaplaması nedeniyle aracında bulundurması zordur. Aracına çocuğuyla binen bir müşterisi için sonradan montajı yapılan bebek koltuğunu yerleştirip müşteri indikten sonra çıkartıp bagaja koyması hem angarya bir iş olacak hem de fazladan yer kaplayacaktır. Ayrıca bu durum taksicinin büyük bir zamanını alacağından bebek koltuğunu tercih etmemesine sebep olacaktır.
Bütün koşulları dikkate aldığımızda sonradan montajı yapılan çocuk güvenlik koltuğunun ne kadar zahmetli olduğu ve yer kapladığı görülmektedir. Bütün bu olumsuzlukları giderdiğimizde ve çocuk güvenlik koltuğunu pratik hale getirdiğimizde insanların hem hoşuna gidecek hem de bilinçlenmelerini sağlayacaktır.
Çocuk güvenlik koltuğu, trafiğe çıkacak her araçta elzem bir ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır. Buluşun bir diğer amacı; sadece kara araçlarında değil, hava yolu, deniz yolu ve demir yolu araçlarında da kullanılabiliyor olmasıdır. Örneğin uçaklarda bebek / çocuk koltuk mekanizmasına haiz koltuklar bulunan bir bölüm yapılarak bebekli yolcuların o bölümden yer satın alması sağlanabilir. Günümüzde sonradan montajı yapılan bebek koltukları kullanılmaktadır. Kullanım alanı sadece arabalardır. Buluşumuzla kullanım alanını genişleterek tüm ulaştırma sektörüne(toplu taşıma araçları, anaokulu servisleri vb.) uyarlayıp bebek ölümlerini azaltmayı planlamaktayım.

Ek Olarak:

Ek Olarak:

Awoor adlı üyeden alıntı

Hazır tasarım lakin sizinki gibi değil biraz daha değişik ben proje yapılmış anlamında dedim.

Anladım hocam ben patentine başvurdum ve olumlu cevap geldi.Dünya çapında patent almak için dosyaları gönderdim. Aynı olsa onay verilmezdi ama o tasarımı merak ettim bugün atabilirseniz sevinirim
mail adresim balcisedat@hotmail.com.tr
vuralca

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al