Tek Yazar adlı üyeden alıntı
Bir soru sorayım Burak Bey sizlere. Açıkçası vereceğiniz cevaba göre
Bu fikrime göre tekrar güncelleyeceğim, değerlendireceğim :)
Daha önceden sizlere başarılar diledim tekrar başarılar diliyorum. Soru gayet basittir. Gördüğüm kadarıyla içeriğinizden de anlaşıldığı gibi webmasterlara yönelik hizmetler, haberler, imlemeler, aramalar vb. sunmakla beraber geliştirmektesiniz.
Forum.Geliyoo kısmında webmaster arkadaşlara sunmuş olduğunuz bir kategori mevcut. Gayet açık kategori "Yeni Web Siteleri - Haklarında Haberler".
Geliyo yönetim ekibinde olan kişilerin eklemiş olduğu tanıtımlar içerisinde bulunan linkler kalıyor sizden olamayan kullanıcılar, takipçilerin açmış olduğu konular editleniyor link, site adresi kaldırılıyor.
Buradaki amaç nedir? Varmı bir kuralınız? Var mı bir örnek tanıtım şablonunuz uysunlar? İllaki yöneticimi olmak gerekli?
Kişiler eklesin konu dursun, site link silinsin bumudur? Size bir öneri ya bu kategorinizi kaldırın, yada moderatör onaylı yapınız.. ( Ben genel anlamda söyledim her site adına kişiye kendime özel site adresi, adresleri için değil )
Az öz diyeceklerim bundan ibarettir. Eğer ki, hedefiniz bizler, ziyaretçileriniz bizler isek bu soruda aydınlatmanızı, açıklamanızı bekliyorum.
Merhaba, hemen her fırsatta forumda kuralların olduğunu link ekleyen arkadaşlara iletiyorum. Hem arada ben yazıyorum fırsat buldukça hemde moderatör arkadaşlar yazıyor forumda tek bir kural var aslında bu kısımda. Şayet sitenize link almak istiyorsanız sizin için en önemli olan kelimeye bir adet link verebilirsiniz. Her yanı link dolu olan bir içeriği yüzlerce yere post etmemizin bir anlamı yok. Hem forumu backlink çarşısına çeviriyor hemde anlamsız şekilde girişler üzerinden sürekli hiç bir faydası olmadığı halde link kasıyorlar.
Değerli arkadaşlar geliyoo Forum ve diğerleri için hangisinde olursa olsun 5 kelimeye 10 kelimeye link eklediğinizde o kadar yükselirsiniz diye bir kaide yok eğer böyle bir şey var diyorlarsa yalan söylüyorlar demektir. Nedenini şöyle açıklayayım.
Arama motorları bir makale içerisinde öenmli görülebilecek makale içeriklerini benzersizliğine göre değerlendirir ve puanlar. Bu sebeple binlerce forumda aynı makale ve aynı kelimelerde backlink sahibi olmanız sizi dibe götürür yukarı çıkarmaz. Forum ve Makaleler'de alacağınız linkler sadece forum başlığına binayen bir arama sonrasında kullanıcının içeriği okuduktan sonra sitenize yönlenmesini sağlar bunun dışında arama motorları için bir anlam ifade etmez.
Link çöplüğü oluşmaması için tanıtım yapacak olan arkadaşların sitemizde bir tane en önem verdikleri kelimede link almalarına hak tanıdık. Böylece hem kullanıcıyı kelimelerde yormadan hemde site sahibinin sitesini linklerle doldurarak kirletmeden işleminizi yapabilirsiniz.
Her forum bu şekilde çalışmaya bilir binlerce link almanıza da izin verebilir bu onların bileceği bir şey ancak Geliyoo Forum'da konu açmak isteyen herkes için tek bir kural varyeni site tanıtımlarında "Bir tane en çok önem verdiğiniz kelimede link alma hakkı." birden fazla link verirseniz tüm linkleriniz silinir bunu ikinci kez yaparsanız kullanıcı olarak banlanırsınız ve yine linkleriniz silinir geçici ban açıldıktan sonra tekrar yapacak olursanız kalıcı olarak banlanırsınız ve linklerinizde içeriklerinizde silinir.
Her gün link temizlemeye uğraacak kadar zamanımız yok değerli webmasterlardan da bu konuda anlayış bekliyoruz. Her forumun yada platformun kendine göre kuralları var bizimde kuralımız sadece bu.
İlettiğiniz için teşekkür ediyorum dilerim yeterince açıklayıcı olmuştur.