Shed510 adlı üyeden alıntı

Pardon hocam...

Adam zaten yazılım mühendisi olmaya karar vermiş hangi yoldan gideyim diyor... Ne fark eder ki

Serkan arkadaşımız da matematiği seçtiğini söyledi. Bu durum kısacası arkadaşın gerçekten karamsar olduğunu göstermiyor mu ? Ayrıca kendimce tavsiyelerde bulunup arkadaşı yönlendirebilirdim yalnız ben bu soruya yazılım, matematik ve bilgisayar bölümlerini okumuş olan arkadaşların cevap vereceğini umut ediyordum. Bir insanın işini sevmesi için önce iş sahibi olması gerek. Doğru işi seçip sevebilmesi için de ya şans ya da tavsiye gerekir. Bu şekilde üniversite öncesinde hangi bölümü seçeceği konusunda karamsar olan bir çok arkadaşımız var. Bu durumlarda herkesin aklındaki soru en kısa yoldan nasıl iş bulabilirim sorusudur. Matematiği seviyor diye matematiği seçtikten sonra iş bulamama ihtimali belki vardır belki yoktur. Bilgisayar mühendisliği denilince de bilgisayar mühendislerinden geçilmiyor demiş arkadaşımız. Yani bilgisayar mühendisi olursam iş bulmakta zorluk çekebilirim derdinde. Ortada kalan yazılım mühendisliği bölümü kalmış.

Ben bu bölümlerin gelecekleri hakkında bilgi sahibi değilsem nasıl yönlendirebilirim. Sırf laf olsun diye de bir şeyler yazmak sadece kişiyi yanlış yönlendirir. Rica ediyorum eğer bu bölümlerden birini okumuşsanız veya bu bölümlerin gelecekleri hakkında bilgi sahibi iseniz cevap yazın.
Not olarak: Matematikten anlamıyorsa zaten başarılı bir yazılımcı veya bilgisayar programcısı olamaz.