lostyazilim
tr.link

WordPress Kalıcı Bağlantı Ayarları

42 Mesajlar 33.503 Okunma
lstbozum
tr.link

scoofield scoofield WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 135
  • Beğeniler 2 / 22
  • Ticaret 0, (%0)

tam1facia adlı üyeden alıntı

ben onları yaptım ama olmadı arkadaşlar yardımcı olabilecek hayırsever varmı :) rakam yazıyor değişemiyorum değişince

404 Not Found
The resource requested could not be found on this server! Powered By LiteSpeed Web Server
LiteSpeed Technologies is not responsible for administration and contents of this web site!

Bu çıkıyor

Dostum bu işlem yeni kurulmuş siteler için yapılır.Sitenizin index sayısı fazla ise tüm linkler 404 olacaktır.Bu da sitenize çok ciddi zarar verir.Sitenizin link yapısını değiştirdiyseniz hemen eski haline getirin bence.

Benim için sadece iyi ya da kötü insan vardır.
wmaraci
reklam

WeyseL WeyseL Bir başka baharda Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 192
  • Beğeniler 19 / 52
  • Ticaret 0, (%0)

SeoMakale adlı üyeden alıntı

Arama motorları sayfayı indekslemeden önce sayfa yapısını inceler burada da hemfikiriz.

Sitenin içerisindeki kodlara "kaynak" aracılığı ile bakıyoruz ve kodları görüyoruz değil mi. Çok güzel bir özelliktir mesela bu. Sonuna html koyarak arama motorlarına sayfanın Hyper Text özelliğinde yazıldığını ve olduğunu söylüyorum.

Şimdi bana bir kaynak kodunda WordPress sistemi için "PHP" komutu gösterebilir misin?
Teşekkür ederim...

Kaynak kodunda PHP olmayacağı konusunda hem fikiriz ama dünya'da web sitesi ile ilgilenen her insanın Wordpress'in PHP ile yazıldığını biliyor olması gerçeği var. Bizler bunun farkında iken; google amcanın zeki botları mı farketmeyecek demek istedim?

engin engin - Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Mesajlar 98
  • Beğeniler 1 / 15
  • Ticaret 2, (%100)
Bu konularda Matt Cutts'u dinlemek iyi olur:
http://www.youtube.com/watch?v=MRRWqwXufLs

Matt bile tam olarak cevaplamıyor soruyu.

yegip yegip Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 41
  • Beğeniler 4 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
bilgi için teşekkürler. html kullanmak zorunlu değil isteyen kullanır ve size tavsiyem yıl/gün/yazı 'yı kulanmanız

wmaraci
wmaraci

3525 3525 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2967
  • Beğeniler 1073 / 440
  • Ticaret 0, (%0)
yıl/gün/ay bence pek mantıklı gelmez, Zira bana göre konu-ismi daha mantıklıdır.

AydinOzturk AydinOzturk WebMaster & SEO Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek SEO Strateji Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 11, (%100)

WeyseL adlı üyeden alıntı

Kaynak kodunda PHP olmayacağı konusunda hem fikiriz ama dünya'da web sitesi ile ilgilenen her insanın Wordpress'in PHP ile yazıldığını biliyor olması gerçeği var. Bizler bunun farkında iken; google amcanın zeki botları mı farketmeyecek demek istedim?

Tabiki farkedecek neden farketmesin ki :) Bende şöyle demek istiyorum açıkçası. Bir sayfa eklediğimizde siteadi.com/sayfa, kategorilerde siteadi.com/kategori etiket sayfasında siteadi.com/etiket vs. vs. bu içeriğin yazı sayfası olduğunu üstüne basa basa söylersek çok daha etkili olacağını düşünüyor, kontrollerini yapıyorum. Bana en iyi yanıtı .html uzantısı verdi...

WordPress MU sistem kurdum. Onlarca hatta yüzlerce blog açtım içine. Sonra 10 Farklı IP de 100 Farklı WordPress kurdum ve hepsinde farklı uzantıları denedim. 1 yıl boyunca hepsine fix olarak haftada 1 gün özgün makale ekledim. Konu ve resimler her şeyde tek tek denedim açıkçası...

En iyi cevabı bana 20 web adresi verdi. Seo için, ziyaret için, kelimelerden gelen ziyaretçiler için vs.

Hepsinin tek bir ortak noktası vardı(20 sitenin geri kalan 100 üstünde siteden) sonunun .html olması.

Belki 1 yılda çok şey değişmiştir. Ama benim kullandığım, verim aldığım, tavsiye ettiğim şey bu.

karasuvari karasuvari WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Biyolog
  • Mesajlar 65
  • Beğeniler 5 / 2
  • Ticaret 2, (%100)

scoofield adlı üyeden alıntı

Dostum bu işlem yeni kurulmuş siteler için yapılır.Sitenizin index sayısı fazla ise tüm linkler 404 olacaktır.Bu da sitenize çok ciddi zarar verir.Sitenizin link yapısını değiştirdiyseniz hemen eski haline getirin bence.

evet anca sıfırdan açılan bir site için geçerrli yoksa tüm indexler 404 e düşüyor :D

cepantoloji cepantoloji WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek memur
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
peki arkdaşlar ben şimdi bu kalıcı bağlantıyı değiştirdim. fakat bir şey dikkatimi çekti. google'un arama sayfasındaki linkime tıkadığımda sayfa bulunamadı diyor. yani sanki google gözünde sayfalar silinmiş gibi oldu. bu nasıl oalcak

kpssdelisi kpssdelisi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad O** D**
  • Mesajlar 550
  • Beğeniler 118 / 107
  • Ticaret 2, (%100)

cepantoloji adlı üyeden alıntı

peki arkdaşlar ben şimdi bu kalıcı bağlantıyı değiştirdim. fakat bir şey dikkatimi çekti. google'un arama sayfasındaki linkime tıkadığımda sayfa bulunamadı diyor. yani sanki google gözünde sayfalar silinmiş gibi oldu. bu nasıl oalcak

kalıcı bağlantılar sitenin temellerindendir 5.katı çıktıktan sonra temeli değiştirirsen bina çökebilir.. şu an 404 veren sayfalara aldığın backlinklerin yararlarının mislini zarar olarak görürsün, site yeni değil ve fazla indexi varsa mesela 5yıllık 10k indexli bir sitenin kalıcı bağlantılarını değiştirmek o siteye çok fazla zarar verir dikkat edin derim.. Google bir hafta içinde(zaman değişir indexe botun ziyaret sıklığına göre vs.) yeni sayfaları indexler eskilerini siler ama sıralamanızda dalgalanmalar yaşanabilir..

halitkara halitkara www.inancgroup.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek bilgi işlem - yazılım destek
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 196
  • Beğeniler 139 / 34
  • Ticaret 0, (%0)
merhaba forumda bu konu ile ilgili yazılar yazılmış.Fakat ben sorunumu çözemedim.yardımcı olursanız sevinirim.

varsayılan hariç hangisini yaparsam yapayım kategori olarak açılan bir menü permission denied hatası veriyor. izinleri nasıl düzenlerim. diğer sayfalardan bir farklı yok.

hata aşağıdaki gibidir.

"Forbidden

You do not have permission to access this document.
Web Server at @domain_name@ "

.htaccess klasörünü 777 yapıp denedim. yine olmadı.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al